Jymyn viimeinen sarjapeli vuoden 2018 puolella ei tuonut lisäpisteitä, vaan ÅIF piti kaikki kolme pistettä Sipoossa. Uusi vuosi ja uudet kujeet, siihen Jymyn porukassa on vahva usko. Pelit jatkuu Nurmohallissa 5. ja 6. tammikuuta 2019 ja silloin on ottelutapahtumassa uutta rytkettä ja varmasti myös pelikentällä, tervetuloa mukaan!

ÅIF – Nurmon Jymy 9-7 (2-3, 3-3, 4-1)

Ensimmäisen erän alussa vierasjoukkue Jymy oli hereillä ja aloitti maalinteon ajassa 8:26 Miko Saarelan osumalla. ÅIF tuli kuitenkin pian tasoihin ja paineli 2-1 johtoon Kasperi Tähkän rangaistuslaukauksella. Kotijoukkueen iloa ei kuitenkaan kauan kestänyt, sillä jo seuraavassa vaihdossa Jussi Lassila tuo Jymyn tasoihin. Ja kun Jonatan Tynkkynen tekee vielä pukukoppimaalin ajassa 19:46, niin tauolle päästää 2-3 johtoasemassa.

Toisessa erässä isketään palloa verkkoon vuoron perään. Tynkkynen pistää heti erän alkuun illan toisensa, mutta ÅIF kuittaa ylivoimalla Jymyn parhaana palkitun Lauri Lehtimäen istuessa rangaistujen penkillä. Ajassa 27:20 Sami Kujala vie Jymyn 3-5 johtoon ja tämä maali tietää samalla sitä, että ÅIF vaihtaa maalinsuulle Ville Pesosen. Maalintekoa jatketaan vuorotahtia ja lukemista 5-6 mennään viimeiselle erätauolle. Jymyn viimeisestä maalista toisessa erässä vastasi Lauri lehtimäki.

Kolmannen erä alkuun Jymy saa tilaisuutensa ylivoimalla, mutta se ei tuota tulosta. Sen sijaan kotijoukkue alkaa takomaan tasaiseen tahtiin maaleja siirtyen ajassa 51:36 jo 8-6 johtoon. Jymy ottaa aikalisän, mutta omat jäähyt eivät ainakaan helpota takaa-ajoa. Sisukkaasti taisteleva Jymy iskee kuitenkin kavennuksen Juuso Koskelan toimesta alivoimalla pelatessaan ilman maalivahtia. Tätä lähemmäs Jymy ei enää ÅIF:a pääse, sillä Atte Huovinen naulaa ottelun loppunumeroiksi 9-7 tyhjään nuottaan.

Jymyn päävalmentaja Jarmo Eteläaho uskoo tulosten paranevan Joulun jälkeen.
Kaksi ensimmäistä erää hallittiin peliä selvästi. Annettiin ihan suotta viisi maalia kaverille ekaan 40 minuuttiin. Pienestä tämä on kiinni, Joulun jälkeen aletaan kääntämään kurssia.

Myös joukkueen luottopakki Miko Saarela uskoo tulosten paranevan vuoden 2019 puolella.
Harmittava tulos. Olimme kaksi erää parempi joukkue niin pallolla, kuin ilman palloakin., Kolmannessa erässä kaveri rokotti meidän omista virheistämme. Kuvaava lause tästä pelistä kuvaa koko syyskautta: taaskaan ei olisi tarvinnut hävitä, mutta annettiin voitto kaverille.
Syyskausi on pelattu ja turha enää murehtia sitä, Jymy tulee kovaa vuonna 2019.

Jymyn parhaana palkittiin 1+1 tehoilla uurastanut Lauri Lehtimäki.