Jymy kohtaa vuoden viimeisessä kamppailussaan Nurmohallilla vanhan kiistakumppanin, tälle kaudelle D1variin Salibandyliigasta tipahtaneen Porin Karhut. Kauden alussa Jymy voitti Porissa rangaistuslaukausten jälkeen lukemin 6-7. Nyt vastaan asettuu kuitenkin paljon tuosta pelistä uudistunut, huippuvireinen Porin Karhut.

Nurmon Jymy – Karhut
La 14.12.2019 klo 16:00, Nurmohalli
Otteluisäntä: Duudsonit Activity Park

Ottelun käsiohjelma löytyy täältä!

Kovassa vireessä oleva Karhut on voittanut neljä viidestä viimeisestä pelistään ja tähän mahtuu mm. selkeä 9-2 voitto FBC Turusta. Liekö suurin syy Karhujen upeaan vireeseen kokeneet Kalle Santanen, Tuomas Puisto, Tatu Ruohonen, Tomi Bergendahl sekä Matti Vapaniemi, jotka tekivät paluun Karhujen kokoonpanoon marraskuun lopulla. Jymy ja Karhut ovat viime kausina taistelleet sekä D1varissa, että myös usein vastakkain pudotuspeleissä sekä karsinnoissa. Tunteita ja kovia otteita ei näiden joukkueiden välisistä väännöistä ole puuttunut, ja tuskin puuttuu lauantainakaan.

Karhujen paras pistemies on alkukaudesta ollut Eero Vanhatalo tehoilla 17+11=28, maalivahdeista Arvid Vonk on torjunut palloja 78.71% varmuudella.

Karhujen kotisivut

Sarjakärki Nurmon Jymy kärsi edellisellä kierroksella niukan tappion vieraissa FBC Turulle ja joukkueen sisältä on tullut vahvaa viestiä siitä, että tuo tappio jätti rutkasti kiukkua ja voitontahtoa. Joukkueen iso rinki on ollut tarpeen, sillä muutama mies on ollut sairastelujen sekä loukkien takia sivussa viime peleistä. Miikka Pollari saatiin onneksi takaisin vahvuuteen viime pelissä, katsotaan saadaanko vielä lisää miehiä terveiden kirjoihin lauantain peliin mennessä. Tämän pelin jälkeen koittaakin sitten ansaittu joulutauko, joten nyt kaikki Nurmohallin lauteille katsomaan kuka heittää parhaat löylyt ja kuka poistuu suihkuun ensimmäisenä!

Jymyn paras pistemies on joukkueen kapteeni Hannu Palomäki tehoilla 13+13=26, maalivahdeista Roope Mutkan torjuntaprosentti on 74.39% ja Ossi Lallukan 73.64%.

Jymyn päävalmentaja Jarmo Eteläaho luottaa joukkueen omaan aktiiviseen pelitapaan.
Syyskauden viimeinen matsi edessä. Erittäin mielenkiintoinen matsi kun vastaan asettuu vahvistunut Porin Karhut. Lähdetään olemaan erittäin aktiivisia pallottomina ja pallon kanssa.

Arttu Kukko on yksi Jymyn puolustuksen tukipilareista. Kuva: Anita Jokilehto.

Jymyn puolustuja Arttu Kukko ei anna Karhujen sarjasijoituksen hämätä.
Alkuviikon olemme keskittyneet palauttavaan harjoitteluun, ja nyt meillä on vielä kahden lajiharjoituksen verran aikaa hioa pelituntuma takaisin kohdalleen. Viime viikonlopun tappio aiheuttaa vieläkin sellaisia kiukunväristyksiä, että oikeanlainen lataus saadaan varmasti lauantaihin mennessä kaivettua esiin.

Divarin tämän hetkinen sarjataulukko antaa vähän väärää kuvaa lauantain ennakkoasetelmista. Karhut on alkukauden yskähtelynsä jälkeen päässyt jyrkkään nousukiitoon ja on voittanut edellisestä viidestä ottelustaan neljä. Joukkue on edellisen kohtaamisemme jälkeen täydentynyt kuudella entisellä Salibandyliiga-pelaajalla, millä on varmasti ollut nuorehkolle joukkueelle myös henkisesti valtava merkitys. Kauden ensimmäisen keskinäisen kohtaamisemme onnistuimme kääntämään eduksemme voittolaukauskilpailussa, mutta saman tasoinen suoritus meiltä ei missään nimessä tule lauantaina riittämään pistetilin kartuttamiseen.

Kaikkiaan siis hieno mahdollisuus meille mitata tämän hetken tasoamme. Juuri tällaisia pelejä salibandyn divari on parhaimmillaan!