Jymy pelasi kaksi peliä viikonloppuna, kun lauantaina joukkue kävi Turussa TPS:n vieraana ja sunnuntaina pelattiin Nurmohallilla Happeeta vastaan.

Reilua pohjalaista kalustekauppaa, kotiinkuljetus edullisesti kaikkialle Suomeen!
Facebookissa: facebook.com/kalustekaverit
Instagramissa: instagram.com/kalustekaverit

TPS – Jymy 9-4 (2-0, 1-3, 6-1)

Ensimmäinen erä Kupittaan palloiluhalllilla menee numerollisesti TPS:lle, mutta peli on tiukkaa ja paremmalla viimeistelyllä Jymy olisi voinut tehdä useamman maalin. Maalipaikkoja luodaan molempiin suuntiin, mutta TPS:n maalinteko on kliinisempää ja lukemissa 2-0 mennään ensimmäiselle erätauolle.

Ville Rynnäs iski Turussa uransa ensimmäisen liigamaalin. Ja kyllähän sitä myös tuuletettiin juhlahetken arvoisesti. Kuva: Anita Jokilehto.

Toiseen erään Jymy tulee vähintään yhtä terävästi kuin ensimmäiseen ja alkupuolella mennään Jymyn komennossa. Vajaan kuuteen minuuttiin Didrik Lillas iskee kaksi osumaa ja tuo Jymyn tasoihin. Toinen erä on jälleen tiukkaa vääntöä ja Jymy pelaa parasta peliään tähän mennessä koko kaudella. Puolustuspelaaminen toimii ja nopeiden kääntöjen kautta luodaan hyviä maalintekopaikkoja. Erän loppupuolella TPS siirtyy jälleen johtoon, kun Miko Kailiala iskee pallon Jymyn verkkoon. Jymy vastaa tähän kuitenkin nopeasti ja Erik Härkönen tasoittaa pelin 3-3.

Kolmanteen erään kotijoukkue TPS tulee huomattavasti paremmalla asenteella ja ottaa pelin haltuun. Kaksi maalia Jymyn verkkoon lamaannuttaa hieman vierasjoukkueen peliä, eikä samanlaista hurmosta nähdä kuin kahdessa ensimmäisessä erässä. Ajassa 46.39 Ville Rynnäs huudattaa kotikatsomoita, iskiessään liigauransa avausmaalin ja tuuletuksistaan tunnettu kokenut pelimies ottaa Kupittaan palloiluhallin haltuunsa. Vierasjoukkue saa tästä henkeä päälle ja 5-4 tilanteesta lähdetään viimeiselle kympille. TPS iskee kuitenkin kaksi maalia viiteen minuuttiin ja Jymyn selkäranka alkaa katkeamaan. Jymy ei nouse enää tästä peliin mukaan ja TPS naulaa erän loppupuolella lukemiksi 9-4.

Jymy – Happee 4-10 (0-2, 1-5, 3-3)

Ensimmäinen erä alkaa heikosti Jymyn kannalta, kun Happee iskee ensimmäisessä vaihdossa pelin 0-1 ja reilun viiden minuutin jälkeen peli on 0-2. Jymy kuitenkin parantaa peliään erän edetessä ja luo omat maalipaikkansa, mutta viimeistely ontuu ja näissä lukemissa mennään erätauolle.

Jymyn oma kasvatti Matias Pokela debytoi upeasti F-liigassa Happeeta vastaan. Kuva: Anita Jokilehto.

Toinen erä jatkuu tasaisena ja maalipaikoille päästään molemmissa päissä. Happee on edelleen tehokkaampi omissa paikoissa ja pääsee iskemään tilanteeksi jo 0-4. Jymyn takaa-ajoa on käynnistämässä Tommi Hakala, joka iskee todella näyttävän poikkikentän syöttöjen jälkeen pallon Happeen verkkoon. Tämän jälkeen peli repsahtaa Happeen hyväksi ja tilanteessa 1-7 mennään toiselle erätauolle.

Kolmanteen erään Jymyn maalinsuulle vaihdetaan 16 vuotias Matias Pokela, joka tekee liigadebyyttinsä. Jymy taistelee vielä hyvin kolmannessa erässä ja pääsee kaunistelemaan lukemia, mutta Happeen karkumatka on liian suuri kurottavaksi. Tehokkaasti koko viikonlopun pelannut Didrik Lillas iskee kolmanteen erään kaksi maalia ja Miikka Honkaniemi yhden. Matias Pokela esittää huipputorjuntoja Jymyn maalinsuulla, mutta joutuu antautumaan kolme kertaa ja loppulukemiksi saadaan 4-10.

Ville Rynnäs kommentoi viikonlopun pelejä ja näki lauantain TPS pelissä paljon hyvää, mutta Happeeta vastaan ei saatu samanlaista hurmosta päälle:

”Tepsi pelissä olimme ns. pelin päällä ja saimme tepsin väännettyä jo lähes siltaan varsinkin toisessa erässä. Valitettavasti ote ei riittänyt enää vikalla kympillä ja tuloksena oli jälleen tappion karvasta kalkkia. Positiivista oli kummiskin se, että saimme huippujengin polvilleen täysin omilla aseillamme eli aktiivisella virheettömällä pelillämme.”

”Happeeta vastaan jäimme jo heti alusta tappioasemaan ja emme saaneet missään vaiheessa kunnon kiriä aikaiseksi. Aina voi spekuloida vaikuttiko Turun reissun matka- ja pelaamisrasitus esitykseemme mutta uskon, että omalla parhaalla tasollamme olisimme pystyneet Happeen haastamaan.”

Jymyn kolmoskenttä oli molemmissa peleissä tehokkaina ja maalin makuun pääsi myös Rynnäs itse:

”Oman kenttämme peli on toiminut jo pidempään todella hyvin ja sen varaan on kiva rakentaa pelaamista myös jatkossa. Henkilökohtaisena kruununa viikonlopulta oli tietenkin liigauran avausosuma. Viimeksi olenkin kihauttanut syyskuussa 2019 niin jokainen voi arvata maistuiko osuma. Samalla ketsuppi pullon aukasulla pamahti piste myös Happee pelissä, joten kun Peter Kotilainenkaan ei uskaltanut Nurmohalliin tulla sunnuntaina, niin salibandyn lähiaikojen mielenkiintoisin jutunaihe on seurata kauanko Rynnäksen pisteputki jatkuu.”

Jymyn kausi jatkuu 13.12. Hämeenlinnassa Steelersiä vastaan ja seuraava kotiottelu Nurmohallilla pelataan 19.12. Oilersia vastaan.