Jymylle on tiedossa viikonloppuna jälleen kova haaste, kun Itä-Suomen kiertueella kohdataan kovat kotijoukkueet NST Lappeenranta sekä Josba Joensuu. Historian havinaa on luvassa, sillä NST kohdataan nyt mahdollisesti viimeisen kerran.

NST – Nurmon Jymy
La 18.1.2020 klo 18:00, Lappeenrannan Urheilutalo
NST Lappeenrannan kotisivut

Perinteikäs, 25-vuotias NST Lappeenranta kohdataan lauantaina mahdollisesti viimeisen kerran, sillä joukkue pelaa ensi kaudella nimellä SaiPa Salibandy. Toki voi myös olla, että tällä hetkellä yhdeksän pistettä pudotuspeliviivan alapuolella majaileva NST rynnii vielä pudotuspeleihin ja joukkueet kohtaavat vielä yhdessä ottelusarjassa. Ensisijaisesti tällä hetkellä kuitenkin putoamispekkoa vastaan taisteleva NST on vahvistunut joukkueiden edellisen kohtaamisen jälkeen mm. kokeneilla Arto Vainikaisella sekä Jarkko Monthanilla. Syyskierroksella Jymy voitti joukkueiden kohtaamisen Nurmohallilla lukemin 8-5.

NST:n ja koko divarin paras pistemies on Juuso Kekki tehoilla 29+16=45, maalivahdeista eniten pelanneen Petteri Vormiston torjuntaprosentti on 68.93%.

Josba – Nurmon Jymy
Su 19.1.2020 klo 17:00, Joensuu Areena
Josban kotisivut

Tiukasti pudotuspelipaikasta taisteleva Josba kävi syksyllä ryöstämässä pisteet Etelä-Pohjanmaalta lukemin 7-8. Sarjan vahvasti aloittaneiden joensuulaisten meno hieman taantui syksyn edetessä, mutta joukkue on edelleen lähempänä pudotuspelejä, kuin niiden ulkopuolelle jäämistä. Joukkuetta valmentava lajilegenda Antti Ruokonen tietääkin varmasti, mistä naruista vetää saadakseen joensuulaiset kovaan lentoon keväällä.

Josban paras pistemies on Tatu Havula tehoilla 11+13=26, maalivahdeista eniten pelanneen Jesse Huurrekorven torjuntaprosentti on 76.32%.

Jymyn uusi vuosikymmen on lähtenyt hienosti kahdella voitolla käyntiin. Loviisa voitto oli hieno näyte joukkueen henkisestä kovuudesta perinteisesti vaikeassa vieraskaukalossa varsinkin, kun joukkueen kapteeni Hannu Palomäki oli kokoonpanosta poissa. Itä-Suomen kiertueella on jälleen tärkeät kuusi sarjapistettä jaossa, ja ne ottamalla Jymy siirtyisi jälleen yksin divarin kärkipaikalle. Koko divarin runkosarjassa on Jymyllä yhdeksän peliä jäljellä ja siten 27 pistettä vielä tarjolla. Näistä yhdeksästä runkosarjan pelistä kuusi pelataan vieraskentillä, joten kaunis, keväinen Suomi tulee joukkueelle tutuksi. Lauantaina lähdetään kohti itärajaa, mistä pisteitä ei helpolla haeta. Mutta eipä niitä helpolla tällä sarjatasolla pidäkään saada, mennään peli kerrallaan nöyrästi oman pelin kautta.

Jymyn parhaaksi pistemieheksi on noussut maalieron turvin hienoa kautta pelaava Erik Härkönen tehoilla 20+9=29, maalivahdeista Ossi Lallukan torjuntaprosentti on 78.00%, Roope Mutkan 74.87% ja Joonas Viitalan 75.00%.

Jymyn pörssikärki Erik Härkösellä (vas.) sekä päävalmentaja Jarmo Eteläaholla (oik.) on ollut tällä kaudella aihetta hymyyn. Kuva: Anita Jokilehto.

Jymyn päävalmentaja Jarmo Eteläahon mukaan tuleva viikonloppu on muutakin kuin pelit.
Mielenkiintoinen ja myös haastava viikonloppu edessä. Sinänsä tämä viikonloppu osuu hyvään saumaan, että päästään juonimaan kuvioita loppukautta varten kun nyt kerrankin on aikaa siihen.

NST on parantanut peliään vahvistusten kautta ja Josbaa vastaan meillä on kalavelat maksettavana syksyn tappiolle. Lähdetään suorittamaan omaa juttuamme jälleen.