Jymy pelasi kaksi ottelua viikonlopun aikana, kun perjantaina pelattiin Nurmohallilla Classicia vastaan ja lauantaina Jyväskylässä Happeeta vastaan. Molemmat pelit päättyivät Jymyn tappioon.

Otteluraportit tarjoaa:

Reilua pohjalaista kalustekauppaa, kotiinkuljetus edullisesti kaikkialle Suomeen!
Facebookissa: facebook.com/kalustekaverit
Instagramissa: instagram.com/kalustekaverit

Jymy – Classic 3-11 (0-2, 2-4, 1-5)

Perjantain ottelu Classicia vastaan oli ajoittain Jymyltä hyvää pelaamista, eikä kotijoukkue lähtenyt vain kyykkimään 60 minuuttia. Classic osaltaan pakotti Jymyn aktiiviseen peliin ja Jymy pysyi hyvin vauhdissa mukana. Classic näytti kuitenkin parasta osaamistaan ja maalipaikoissa vierasjoukkue oli selkeästi Jymyä parempi. Ensimmäisen erän jälkeen tilanne oli vieraille 0-2.

Toisessa erässä Classic painoi kaasua pohjaan ja siirtyi jo 0-6 johtoon hieman yli pelin puolen välin. Toisen erän loppupuolella Jymy aloitti maalinteon ja Niko Perälän sekä Tommi Hakalan osumilla tilanne oli 2-6 kahden erän jälkeen.

Kolmanteen erään Jymy sai vielä hyvän lähdön, kun parin minuutin pelin jälkeen Niko Perälä iski illan toisensa ja peli oli vielä täysin auki 3-6 tilanteessa. Classicin vankka johtoasema ei kuitenkaan herpaantunut, vaan vierasjoukkue tulitti tehokkaasti palloa maaliin pelin loppupuolella ja lopputulokseksi saatiin selkeät 3-11 Classicin hyväksi.

Happee – Jymy 21-5 (6-1, 7-1, 8-3)

Lauantain ottelu Jyväskylässä Happeeta vastaan ei ollut millään mittarilla onnistunut suoritus vierasjoukkue Jymyltä. Heti ensimmäiseen kahteen vaihtoon Happee iski tylysti lukemat 2-0 taululle. Jymy pääsi kaventamaan tilanteeksi 2-1 ylivoimalla ja maalintekijänä tässä Jussi Lassila. Erän loppuun Happee teki vielä kolme maalia ja tilanteessa 6-1 mentiin ensimmäiselle erätauolle.

Toinen erä oli jälleen Happeen käsialaa ja kotijoukkue siirtyi ennen erän puolta väliä jo 9-1 johtoon. Happee paineisti koko pelin ajan todella terävästi ja Jymy oli hätää kärsimässä omalla puolustusalueella, eikä hyökkäysalueella saatu mitään tapahtumaan vaan Happee käänsi jokaisen Jymyn hyökkäyksen vastahyökkäykseksi ja iski armottomasti omista paikoistaan. Toiselle erätauolle mentiin jo murskaavassa 13-2 tilanteessa.

Kolmas erä jatkoi tuttua kaavaa ja ensimmäiseen kymppiin Happee iski kuusi maalia ja tilanne tässä vaiheessa 19-2. Jymy pääsi hieman kaunistelemaan tätä tylyä lukemaa iskien seuraavat kolme maalia. Happee kuitenkin naulasi vielä viimeiset kaksi maalia ja lopputuloksena tyrmäävät 21-5 lukemat.

Salomo Määttä on vakiinnuttanut paikkansa Jymyn puolustuksessa. Kuva: Anita Jokilehto.

Jymyn puolustaja Salomo Määttä kommentoi viikonlopun otteluita seuraavin sanoin:

”Kotipelissä Classicia vastaan oli myös paljon hyvää ja kolmannen erän alkupuolella oltiin vielä ihan hyvin pelissä mukana. Oma viimeistely ei ollut vaadittavalla tasolla, kun taas Classic näytti millaista sen viimeistelyn pitäisi olla tällä tasolla.”

”Happee pelistä on vaikea löytää mitään positiivista ja se oli joukkueelta jonkinlaista hengissä pysymis taistoa ensimmäisestä erästä lähtien. Omaa peliä ei missään vaiheessa saatu kontrolliin ja juostiin pallon perässä kokoajan muutaman askeleen perässä, joka näkyi todella tylysti tulostaululla. Jokainen joukkueesta tietää, että tämä ei todellakaan ole se taso missä oikeasti ollaan parhaimmillaan. Tämä yksi peli ei onneksi ratkaise koko kautta, mutta vaatii valtavasti tason nostoa koko joukkueelta. Tällainen tulos kysyy jälleen luonnetta ja voidaan joko jäädä märehtimään omaa huonoutta tai ottaa steppi harjoittelussa eteenpäin ja olla valmiimpia seuraavassa pelissä.”

Jymyn kausi jatkuu ensi viikonloppuna kahden pelin voimin, kun lauantaina pelataan kotiottelu TPS:a vastaan ja sunnuntaina matkustetaan Indiansin vieraaksi Espooseen.