Lauantaina Jymy matkasi Lahteen, jossa illan ottelussa vastassa oli alkukauden suurin yllättäjä LASB. Kotijoukkue LASB on aloittanut kauden erittäin vahvasti ja pitää sijallaan 3. paikkaa runkosarjassa. Vastassa oli siis ennakkoon todella suuri haaste Jymylle, mutta joukkue lähti otteluun hyvin luottavaisin mielin.

Otteluraportit tarjoaa:

Reilua pohjalaista kalustekauppaa, kotiinkuljetus edullisesti kaikkialle Suomeen!
Facebookissa: facebook.com/kalustekaverit
Instagramissa: instagram.com/kalustekaverit

LASB – Jymy 9-7 (1-2, 3-1, 5-4)

Peli alkaa vauhdikkaasti molempien aktiivisen karvauksen myötä ja paikkoja luodaan molempiin suuntiin. Ensimmäisenä maalinteossa on Jymyn Niko Perälä, joka iskee pallon maaliin Tommi Hakalan syötöstä. LASB pääsee tasoittamaan pelin 1-1 ensimmäisen erän puolessa välissä. Vauhtia pelistä ei puutu ja välillä peli aaltoilee todella voimakkaasti molempien kääntäessä nopeasti peliä toiseen suuntaan. Jymy pääsee vielä erän loppupuolella kokeilemaan ylivoimaansa ja se toimii mallikkaasti, kun jäähyä ei ehdi kulua kuin yksi sekunti ja Niko Perälä iskee illan toisensa. Lukemissa 1-2 mennään ensimmäiselle erätauolle.

Toinen erä jatkuu yhtä vauhdikkaasti kuin ensimmäinen ja tilanteita riittää. Kotijoukkue LASB pääsee kokeilemaan ylivoimalla tasoitusta, kun Jymy joutuu rikkomaan erän alkupuolella. LASB:n ylivoima tuottaa tulosta ja kotijoukkue tulee tasoihin. Jymy jatkaa kuitenkin vahvaa peliään ja Miika Pollari pääsee iskemään uransa ensimmäisen liigamaalin ja tilanne tässä vaiheessa 2-3. Toisen erä loppuun LASB onnistuu vielä iskemään pelin tasoihin, sekä menemään 4-3 johtoon.

Jymyn nuori puolustaja Viljami Järvikangas pelasi jälleen vahvasti. Kuva: Anita Jokilehto.

LASB saa kolmanteen erään väkevän startin ja ensimmäisessä vaihdossa peli isketään 5-3. Pelin kaavaa pysyy hyvin samanlaisena ja vauhdikkaasti mennään päädystä toiseen. Erän alkupuolella nähdään jälleen vahva jakso Jymyltä, kun ensiksi Joona Kukko kaventaa pelin 5-4, tämän jälkeen Oskari Kauppila tuo vierasjoukkueen tasoihin ja Petteri Hämäläinen vie vieraat 5-6 johtoon. Peli on edelleen todella vauhdikasta ja tiukkaa vääntöä. LASB käyttää seuraavana tehokkaasti oman momentuminsa pelissä ja tulee jälleen rinnalle ja ohi. Ajassa 57.41 Jymyn Hannu Palomäki tasoittaa jälleen pelin lukemiin 7-7. Vahvasti näyttää jo siltä, että ratkaisua lähdetään hakemaan jatkoajalla, kunnes 14 sekuntia ennen loppua LASB pääsee iskemään ratkaisevan 8-7 maalin. Loppuun nähdään vielä yksi osuman Jymyn tyhjään maaliin ja lopputulokseksi saadaan 9-7.

Jymy pelasi todella vahvan 60 minuuttisen, mutta pienestä jää tällä kertaa pisteet saamatta. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa tulevia otteluita kohti, kun sama pelaamisen taso pidetään yllä.

Vahvasti kautensa aloittanut ja tässäkin pelissä varmoja otteita näyttänyt Viljami Järvikangas kommentoi ottelua seuraavin sanoin:

”Peli oli todella tiukka. Vastustaja oli hyvä pallolla, mutta suurimmaksi osaksi puolustettiin hyvin ja päästiin myös itse paikoille. Uusi puolustustaktiikka toimi aivan hyvin, mutta sitä pystytään vielä parantamaan. Peli oli joukkueelta hyvää taistelua ja näytti myös sen, kuinka pystymme haastamaan kenet vain. Vielä kun saadaan hieman parannettua pieniä juttuja niin varmasti myös tulosta tulee pisteiden muodossa.”

Jymyn seuraava peli pelataan 28.11. TPS:a vastaan Turussa.

Seuraava kotipeli pelataan 29.11. Happeeta vastaan Nurmohallilla.