Perjantai-illan kamppailu Nurmohallilla päättyi vieraiden voittoon. Jymyllä oli omat paikkansa ratkaista peli itselleen, mutta palloa ei saatu sisään riittävän tehokkaasti. Steelersin maalivahti Pietari Jääskeläinen, apunaan tolpat ja ylärima, piti Jymyn maalit kahdessa.

Otteluraportit tarjoaa:

Reilua pohjalaista kalustekauppaa, kotiinkuljetus edullisesti kaikkialle Suomeen!
Facebookissa: facebook.com/kalustekaverit
Instagramissa: instagram.com/kalustekaverit

Jymy – Steelers 2-5 (1-2, 0-0, 1-3)

Ensimmäinen erä alkoi vauhdikkaasti ja molemmilla joukkueilla oli useita hyviä paikkoja maalintekoon. Vierasjoukkue meni ensimmäisen kympin aikana jo 0-2 johtoon, mutta erän loppupuolella Jymy sai hyödynnettyä erän kolmannen ylivoimansa, kun liigadebyytin tehnyt Matias Mäenpää iski pallon verkkoon Hannu Palomäen syötöstä. Ensimmäiselle erätauolle mentiin vieraiden 1-2 johdossa. Steelersin maalivahti Pietari Jääskeläinen torjui ensimmäisessä erässä 14 kertaa, kun taas Jymyn Roope Mutka 3 kertaa.

Toisessa erässä Jymylle tarjoutui taas mahdollisuuksia ylivoimalla, kun Steelers otti yhteensä kolme 2min rangaistusta. Ylivoimat eivät kuitenkaan tuoneet maaleja, vaikka pallo pyöri Steelersin alueella ja paikkoja saatiin luotua. Myös vierasjoukkueella oli lukuisia hyviä paikkoja, mutta Roope Mutka esitti hienoja torjuntoja ja antoi omalla panoksellaan joukkueelle mahdollisuuden voittoon.

Niko Perälä teki pitkän loukkaantumisen jälkeen paluun Jymyn kokoonpanoon. Kuva: Anita Jokilehto.

Kolmannen erän alkuun Jymy pääsi tasoittamaan ottelun, kun Miko Saarela iski Tommi Hakalan syötöstä pelin 2-2. Maalikehikkoa lähemmäksi Jymy ei kuitenkaan enää päässyt ja Steelersin tehokas kaksikko Jose Takala (3+1) ja Markus Sipronen (1+3) niittasivat kolmannessa erässä ottelun lopputulokseksi 2-5.

Jymyn hyökkääjä Niko Perälä loukkaantui viime kaudella ja nyt pitkän loukkaantumisen jälkeen Perälä pääsi vihdoin takaisin pelikentille liigadebyytissään.

”Kokoonpanoon pääsy oli jo itsessään kova juttu henkilökohtaisesti. Monta kuukautta on painettu töitä DBC-klinikalla, jotta se oilisi edes mahdollista. Tottakai peli jännitti ja vielä vähän enemmän kun kuuli, että otamme ensimmäisen vaihdon. Itse peli lähti rullaamaan yllättävän hyvin ja nyt kunhan saan vielä pääkopan mukaan peliin.”

Joukkueensa tekemisestä Perälä nosti aiheellisesti esiin tehottomuuden. Kun ottelun tilastoja katsoo, on tähän helppo yhtyä. Jymy ampui koko ottelussa yhteensä 63 kertaa, joista 31 torjuttiin, 27 meni ohi, 3 peitettiin ja 2 meni sisään.

”Peli oli täysin meidän käsissä. Tällä hetkellä meitä vaivaa maalittomuus. Lukuisista laukauksista pitää saada tehtyä enemmän kuin kaksi maalia. Ukkoa maalille ja palloa uuniin!”

Jymyn kausi jatkuu torstaina 1.10. Tampereella Classicia vastaan ja sunnuntaina 4.10. Vantaalla Tiikereitä vastaan.