Vuoden 2021 ensimmäinen ottelu Jymyn osalta pelattiin lauantaina Nurmohallilla ja vastassa oli Tikkurilan Tiikerit. Ratkaisua haettiin lopulta voittolaukauskisassa ja Tiikerit nappasivat kahden pisteen voiton.

Otteluraportit tarjoaa:

Reilua pohjalaista kalustekauppaa, kotiinkuljetus edullisesti kaikkialle Suomeen!
Facebookissa: facebook.com/kalustekaverit
Instagramissa: instagram.com/kalustekaverit

Jymy – Tiikerit 3-4 VL (2-2, 0-1, 1-0)

Ensimmäinen erä oli kokonaisuudessaan Jymyltä hyvää peliä ja kotijoukkue hallitsi kentän tapahtumia. Ensimmäisenä maalinteossa oli Jymyn puolustaja Viljami Järvikangas, joka iski liigauransa ensimmäisen maalin. 1-0 johtoasemassa mentiin reilut kuusi minuuttia, jonka jälkeen vierasjoukkue tasoitti pelin 1-1. Tommi Hakala vei Jymyn uudestaan johtoasemaan johon Viljami Järvikangas kirjautti itselleen syöttöpisteen. Tämä johtoasema ei pitänyt kauan, kun Tiikerit pääsi tasoittamaan pelin alivoimalla. Molemmat joukkueet pääsivät hyville maalipaikoille ja rimat olivat pariin otteeseen Jymyn puolella. Enempää maaleja ei kuitenkaan ensimmäisessä erässä nähty ja lukemissa 2-2 mentiin ensimmäiselle erätauolle.

Ensimmäisen erän vahva peli kotijoukkueen osalta ei enää jatkunut toisessa erässä, vaan Jymy hieman passivoitui eikä hallinnut enää pallolla niin hyvin. Tiikerit saivat enemmän pitkiä hyökkäyksiä Jymyn päätyyn ja kotijoukkue tyytyi vastahyökkäyksiin, mutta maalinteko ontui. Toisen erän puolivälin tienoilla Tiikerit siirtyivät 2-3 johtoon, eikä Jymy saanut kertaakaan palloa Tiikereiden verkkoon.

Viljami Järvikangas (kesk.) iski avasuosumansa F-liigassa Tiikereiden verkkoon. Kuva: Anita Jokilehto.

Kolmas erä jatkui hyvin tasaisena ja Jymy sai pelinsä jälleen lähelle ensimmäisen erän tasoa. Tiikerit puolustivat kuitenkin hyvin, eikä Jymyn maalinteko ollut ihan riittävällä tasolla, sillä maalipaikkoja olisi ollut tasoittaa peli jo erän alkuvaiheilla. Erän loppupuolella Jymylle tarjoutui oiva mahdollisuus tasoittaa peli, kun Tiikereillä sattui vaihtovirhe ja he pelasivat hetken ajan kuudella kenttäpelaajalla. Ylivoima tuotti lopulta tulosta, kun vaihdosta tullut ylivoimamies Jussi Lassilla näytti tulivoimansa iskemällä niin ikään liigauransa ensimmäisen maalin Joona Kukon syötöstä. Enempää maaleja ei varsinaisella peliajalla nähty ja molemmilla joukkueilla oli yksi piste saatuna.

Viiden minuutin jatkoaika oli vauhdikas ja molemmat halusivat ratkaista pelin jatkoajalla, mutta maalit pysyivät koskemattomina ja edessä oli voittolaukauskisa. Tiikerit olivat loppujen lopuksi kliinisempiä viimeistelyssä ja yksi lisäpiste lähti Tiikereiden mukaan.

”Peli oli meiltä ellei ehjin niin yksi kauden ehjimmistä peleistä. Ensimmäinen erä varsinkin oli meiltä erittäin hyvää. Kokonaisuutena jäi tunne, että oltiin pelin päällä koko peli. Maalinteko on ollut koko kauden enemmän ja vähemmän ongelma ja sitä meidän täytyy vielä hieman parantaa. Peli näytti kuitenkin sen, että pystymme kyllä olemaan peleissä parempi joukkue ja varmasti myös tulevaisuudessa kääntämään tiukat pelit voitoksi.”

Kommentoi ottelua Jymyn parhaana palkittu puolustaja Viljami Järvikangas. Järvikangas kirjautti ottelussa tehot 1+1 ja maali oli hänen liigauransa ensimmäinen.

”Itselle ensimmäinen liiga maali tuntui tietysti myös hyvältä ja oli ikimuistoinen hetki.”

Jymyllä on edessään tuplapeli viikonloppu, kun perjantaina 15.1. pelataan sarjakärki Classicia vastaan Nurmohallilla ja lauantaina matkustetaan Jyväskylään Happeen vieraaksi.