Yksi kauden odotetuimpia pelejä Jymyn leirissä, sekä koko Seinäjoen alueella pelattiin sunnuntaina, kun kaupungin kaksi joukkuetta kohtasivat ensi kertaa liigakaukalossa. SPV isännöi ensimmäistä derbyä ja Urheilutalo oli rajoitusten puitteissa täyteen myyty. Ennakko asetelmat pelille olivat kutkuttavat ja ilmassa oli urheilujuhlan tuntua.

Reilua pohjalaista kalustekauppaa, kotiinkuljetus edullisesti kaikkialle Suomeen!
Facebookissa: facebook.com/kalustekaverit
Instagramissa: instagram.com/kalustekaverit

SPV – Jymy 14-5 (5-3, 3-0, 6-2)

Ensimmäiseen erään kotijoukkue SPV saa todella hyvän startin ja hallitsee pelin kulkua. Reilun yhdeksän minuutin pelin jälkeen tilanne 4-0 SPV:n hyväksi. Jymy ilmoittautuu ensimmäisen erän maalitalkoisiin mukaan Matias Mäenpään johdolla, joka iskee pallon maaliin Erik Härkösen syötöstä. Tätä seuraa Tommi Hakalan kavennus 4-2, johon syöttäjäksi merkataan tuttuun tapaan Miko Saarela. SPV:n Konsta Haukkala iskee kuitenkin pian tämän jälkeen pallon uudestaan Jymyn verkkoon ja johto kasvaa jälleen kolmeen maaliin. Entinen SPV peluri ja nykyinen Jymyn tehokkain pistemies Tommi Hakala pääsee vielä erän loppuun iskemään kertaalleen ja tilanteessa 5-3 mennään ensimmäiselle erätauolle.

Toinen on pelillisesti tiukkaa ja vauhdikasta vääntöä, jossa molemmat joukkueet pääsevät maalipaikoille. SPV on kuitenkin tehokkaampi maalipaikoissa ja maalinteon aloittaa Jari Hankkio, joka pääsee rangaistuslaukauksella viemään kotijoukkueen 6-3 johtoon. Tästä jatkaa toinen SPV:n tehokas hyökkääjä Konsta Haukkala, joka sinetöi hattutemppunsa toisessa erässä. Toiselle erätauolle mennään kotijoukkueen 8-3 johdossa.

Kolmanteen erään Jymy lähtee 5 maalin takaa-ajosta ja Matias Mäenpää iskee tahdin vajaan minuutin pelin jälkeen ja tilanne 8-4 SPV:n hyväksi. Kotijoukkue ei kuitenkaan tästä hätkähdä vaan jatkaa todella tehokasta viimeistelyään ja iskee seuraavat 5 maalia. Jymyn Didrik Lillas pääsee vielä kaunistelemaan lukemia pari minuuttia ennen loppua, mutta SPV:n Jeri Heikkilä iskee pian tämän jälkeen loppulukemiksi tyrmäävät 14-5.

#91 Matias Mäenpää iski kaksi maalia SPV:n verkkoon. Kuva: Anita Jokilehto.

Kaksi maalia iskenyt Jymyn hyökkääjä Matias Mäenpää nosti peliin latautumisen ja tunnelman pelin ympärillä erityiseksi.

”Lähtökohdat peliinhän olivat mitä maistuvimmat; paikalliskamppailu, hallissa hyvä pöhinä ja kolme kuumaa pistettä tarjolla. Harmillisesti meidän kannalta ei onnistuttu pelaamaan ”pelikirjan” mukaan ensimmäistä erää lukuunottamatta. Itse henkilökohtaisesti olin kyllä hyvin latautunut ja sopiva jännitys kutkutteli ennen peliä. Tottakai vanhojen pelikavereiden voittaminen olisi ollut tosi kova juttu, mutta sunnuntaina ei meillä riittänyt.”

Ensimmäisessä erässä Jymy oli vielä hyvin pelissä mukana ja peli näytti hyvältä, mutta loppua kohden peli repsahti ja lukemat olivat hyvin rumat Jymyn kannalta.

”Joukkueella oli hyvä fiilis ja lämmöistä asti saatiin kyllä hyvä henki tuotua kaukaloon. Ennen peliä puhuttiin, että keskialuetta pitää kunnioittaa ja se nyt oli yks monen joukossa missä epäonnistuttiin pelissä.

Veljet ansaitsi voiton sunnuntaina. Nyt nostetaan päät puskista, otetaan virheistä opiksi ja jatketaan yhteistä matkaa.”

Jymy jatkaa kauttaan heti keskiviikkona 18.11. Raholassa, Nokian KrP:n vieraana kello 18.30.

Seuraava kotiottelu pelataan 29.11. Happeeta vastaan Nurmohallilla.