Kauden toinen kohtaaminen Seinäjoen F-liiga joukkueiden Nurmon Jymyn ja Seinäjoen Peliveljien välillä nähtiin maanantai-iltana Nurmossa. Vauhtia ja tunnetta ei derbystä jäänyt puuttumaan ja joukkueet tarjosivat tyhjille katsomoille pelatussa ottelussa viihdettä TV-lähetyksen kautta kotikatsomoihin.

Otteluraportit tarjoaa:

Reilua pohjalaista kalustekauppaa, kotiinkuljetus edullisesti kaikkialle Suomeen!
Facebookissa: facebook.com/kalustekaverit
Instagramissa: instagram.com/kalustekaverit

Jymy – SPV 4-5 (0-3, 3-0, 1-2)

Ensimmäinen erä oli paikallispeliin kuuluvalla tavalla hyvin vauhdikas ja fyysinen, jossa kamppailutilanteet vietiin loppuun asti ja tunnetta oli hyvin pelissä. Myöskään rikkeiltä ei vältytty ja ensimmäinen rangaistus tuomittiin Jymylle. SPV:n ylivoima oli totutun tehokas ja Joni-Arttu Sieppi vei vieraat ylivoimalla 0-1 johtoon. Vierasjoukkue käytti omat paikkansa tehokkaasti hyväksi ensimmäisessä erässä ja Siepin ja Karjanlahden maaleilla SPV vei ensimmäisen erän nimiinsä lukemin 0-3. Jymyn maalivahti Ossi Lallukka piti osaltaan lukemat maltillisena ja selvitti myös Jari Hankkion rangaistuslaukauksen, joka ampui pallon ohi maalista.

Ossi Lallukka pelasi varmasti Jymyn maalinsuulla. Kuva: Anita Jokilehto.

Toiseen erään Jymy tuli entistä kovemmin mukaan ja erän alkupuolella Tommi Hakala iski 1-3 kavennusmaalin ja heti seuraavassa vaihdossa Matias Mäenpää kavensi tilanteeksi 2-3. Jymy sai näistä nopeista kavennusosumista valtavasti virtaa ja pelin hallinta oli kotijoukkueella. Matias Mäenpää iski toiseen erään vielä toisen maalinsa ja tasatilanteessa 3-3 mentiin toiselle erätauolle.

Toisessa erässä löytynyt ”junttihurmos” kantoi kolmanteen erään asti ja Jymy sai loistavan startin viimeiseen erään, kun Eetu Puntanen iski kotijoukkueen 4-3 johtoon. Muutaman minuutin kuluttua SPV pääsi kuitenkin tasoittamaan pelin Janne Aution osumalla. Kolmas erä oli edelleen todella fyysistä ja rikkonaista peliä ja rangaistuksia jaettiin molemmille joukkueille. Ylivoimaosumia ei kuitenkaan enää nähty ja ajassa 54.46 SPV:n Jari Hankkio iski ottelun voittomaalin Jymyn verkkoon.

Ottelu pysyi kutkuttavana viimeisille sekunneille asti ja Jymylle tarjottiin jopa kolmen miehen ylivoimaa, kun SPV:llä istui kaksi pelaajaa jäähyboksissa ja Jymy pelasi ilman maalivahtia. Jymy ei kuitenkaan saanut hyödynnettyä ylivoimaansa ja SPV:n maalivahti Rasmus Hasu seisoi viimeisenä lukkona SPV:n voitossa.

Niin ikään hienon ottelun pelasi Jymyn maalinsuulla Ossi Lallukka, jolle torjuntoja kertyi 21 kappaletta. Lallukka oli ylpeä joukkueen esityksestä ja povaa kurssin kääntymistä hieman erikoisemman sananlaskun kautta:

”Pelasimme vailla epäilystä tai ennakkoluuloja, ja olen ylpeä joukkuetovereistani. Ottaa kuitenkin pannuun, ettei näin hienoa taistelua palkittu, mutta ottelu antaa varmasti joukkueelle loppukautta varten tarvittavaa itseluottamusta ja kiukkua. Kiukkua tai vähintäänkin voimakasta harmistusta oli niin ikään ilmassa lounaalla tänään, kun ei ollut ketsuppia makaronilaatikkoani kostuttamassa. Onneksi vanha antiikin Kreikan sananlasku kuuluu: ”Kuiva makaronilaatikko enteilee kurssin kääntymistä salibandykaukalossa.”

Jymyn pelit jatkuvat tulevana viikonloppuna, kun perjantaina Nurmoon saapuu LASB ja lauantaina EräViikingit. Jymyllä on runkosarjassa vielä neljä ottelua, joista kolme kotona ja yksi Oulussa. Runkosarjan viimeinen ottelu pelataan tällä hetkellä sarjan viimeisenä olevaa Welhoja vastaan. Jymy on tasapisteissä Welhojen kanssa ja taistelu suoran putoamisen välttämisestä jatkuu kiivaana.