Sunnuntaina pelattiin Jymyn runkosarjan toiseksi viimeinen ottelu ja samalla viimeinen vierasottelu. OLS varmisti voitollaan suoran säilymisen F-liigassa ensi kaudelle. Ottelu oli tiukka ja jännitettävää riitti aina viimeisille sekunneille asti, mutta kotijoukkueen yhden maalin johto säilyi loppuun asti.

Otteluraportit tarjoaa:

Reilua pohjalaista kalustekauppaa, kotiinkuljetus edullisesti kaikkialle Suomeen!
Facebookissa: facebook.com/kalustekaverit
Instagramissa: instagram.com/kalustekaverit

OLS – Jymy 4-3 (1-0, 0-1, 3-2)

Ottelun alku oli hyvin tasainen ja pallokontrolli pysyi hyvin tasaisena läpi erän. Maalivahtien torjunnat olivat myös tasaiset, kun Jymyn maalilla Roope Mutka oli pallon tiellä 6 kertaa ja OLSin Vinski Kivilompolo 5 kertaa. OLS aloitti maalinteon erän puolen välin tienoilla, kun Juho Sorri ampui ensimmäisen kerran pallon Jymyn verkkoon. Ensimmäisessä erässä ei nähty enempää maaleja ja kotijoukkueen 1-0 johdossa mentiin ensimmäiselle erätauolle.

Jymyn Martti Lamminmäki onnistui Oulussa maalinteossa kahdesti. Kuva Anita Jokilehto.

Toinen erä jatkui edelleen tasaisena, mutta myös rikkonaisena ja Jymylle tarjottiin tasoitusmahdollisuutta ylivoimalla kahteen otteeseen. Jymyn ylivoima ei toiminut toivotulla tavalla ja OLS alivoima sai pidettyä palloa pitkiä aikoja itsellään. Tasakentällisin Jymy onnistui kertaalleen, kun Martti Lamminmäki iski pallon maaliin Oskari Kauppilan syötöstä. Myös OLSille tarjottiin mahdollisuutta ylivoimalla, mutta Jymyn alivoima toimi ja tilanteessa 1-1 mentiin toiselle erätauolle.

Kolmannen erän alkupuolella Jymy pääsi johtoasemaan, kun Martti Lamminmäki iski illan toisensa Salomo Määtän syötöstä. Tämän jälkeen momentum kääntyi hieman kotijoukkueen puolelle ja OLS iski ottelun seuraavat kolme maalia. Jymyllä oli kolmannessa erässä jälleen liuta hyviä paikkoja ja myös epäonnistunut rangaistuslaukaus. Erän loppupuolella Jymy pääsi vielä kaventamaan tilanteeksi 4-3, kun Miikka Honkaniemi iski pallon OLSin verkkoon. Lopussa yritettiin vielä ilman maalivahtia ja viimeiset 15 sekuntia päästiin pelaamaan kuudella neljää vastaan, mutta OLSin puolustus kesti ja pisteet jäivät Ouluun.

Pirteästi jälleen esiintynyt ja kaksi maalia iskenyt Martti Lamminmäki kommentoi ottelua tasaisena ja näki myös kehityskohteita jatkopelejä ajatellen:

”Parin viikon ajan joukkueessa on ollut hyvä tekemisen meininki ja ollaan hyvin parannettu sekä pallollista, että pallotonta peliä. Tänään koko ottelu oli tasaista vääntöä mikä lopulta päättyi maalin erolla vastustajalle. Tappion harmituksesta huolimatta löysimme tärkeitä osa-alueita mitä täytyy jatkossa kehittää ja sitä kautta tulevat ottelut kääntyvät meidän voitoiksi.”

Jymyn runkosarjan viimeinen ottelu pelataan lauantaina Nurmohallilla Welhoja vastaan. Jymy on tällä hetkellä kolme pistettä Welhoja edellä ja on maalieron turvin jatkamassa karsintapeleihin. Maaliero on niin suuri (Jymyllä -101 ja Welhoilla -140), että Jymy etenee erittäin todennäköisesti karsintapeleihin ja Welhot tippuvat suoraan Divariin.