F-liigan runkosarjan päätöskierros pelattiin lauantaina 27.2. ja panoksia karsintajoukkueiden välillä oli edelleen, vaikka pudotuspelijoukkueet olivat jo varmistuneet. Jymyn tilanne oli melko varma karsintojen osalta, sillä päätöskierroksen vastustaja Welhot oli kolme pistettä perässä ja maaliero oli todella suuri Welhoilla kurottavaksi.

Otteluraportit tarjoaa:

Reilua pohjalaista kalustekauppaa, kotiinkuljetus edullisesti kaikkialle Suomeen!
Verkkokauppa: www.kalustekaverit.fi
Facebookissa: facebook.com/kalustekaverit
Instagramissa: instagram.com/kalustekaverit

Jymy – Welhot 15-11 (3-5, 6-5, 6-1)

Welhot oli lähes tekemättömän paikan edessä otteluun tultaessa, sillä vierasjoukkueen olisi pitänyt napata Jymystä 20 maalin voitto päästääkseen suoran tippujan paikalta karsintapeleihin. Welhojen taktiikka pelissä olikin jatkuva paine Jymyn puolustukseen ja pallon heittäminen maalille joka tilanteessa. Peli oli todella aaltoilevaa ja nopeasti peli menikin maalintekokisaksi.

Jymyn kapteeni Arttu Kukko (vas.) johdattaa joukkonsa liigakarsinnoissa Steelersiä vastaan. Kuva: Anita Jokilehto.

Welhot määräsivät pelin tahdin, jossa juostiin päästä päähän ja järkeä ei paljoa pelissä ollut mukana. Jymy lähti mukaan tähän päättömään menoon ja Welhot pääsivät iskemään maaleja haluamaansa tahtiin. Welhojen ylirohkea pelaaminen näkyi myös Jymyn paikkojen määrässä, mutta maalinteko ei ollut ainakaan alussa toivotulla tavalla, vaikka missään vaiheessa Welhojen johto ei ollut suuri.

Kolmannessa erässä peli repesi Welhojen osalta lopullisesti ja Jymy sai napattua voiton lukemin 15-11. Peli oli tyyliltään todella erikoinen ja tuleviin otteluihin tästä pelistä ei välttämättä muuta jäänyt Jymylle käteen, kuin toivottavasti itseluottamusta maalintekoon.

Näin ollen Welhojen taival tältä erää päättyy F-liigassa ja se putoaa suoraan Divariin. Jymyn osalta pelit jatkuvat karsintasarjalla Steelersiä vastaan. Tulevan vastustajan kohtalo ratkesi myös lauantain kierroksella, kun Tiikerit nappasivat yllätysvoiton Classicista ja varmistivat suoran säilymisen F-liigassa.

Jymyn kapteeni Arttu Kukko ennakoi tulevaa karsintasarjaa Steelersiä vastaan ja odottaa tasaista vääntöä joukkueiden välillä:

”Erikoinen ottelu, ja meiltä oikeastaan aika heikkokin kenraaliharjoitus tulevaan karsintasarjaan, mutta onneksi sentään saatiin lopulta voitto puristetuksi. Seuraavan kahden viikon aikana pitää pääkoppaan järjestellä ihan toisenlaisia asetuksia, kun valmistaudutaan karsintasarjaan Steelersiä vastaan. Runkosarjassa pelattiin sekä kotona että vieraissa heitä vastaan tasaisesti ja maalit olivat molempiin päätyihin tiukassa. Todennäköisesti ihan yhtä tarkkaa peliä on luvassa nytkin, kun panoksena ihan konkreettisesti on paikka F-liigassa.”

Tulevien otteluiden tarkempi ajankohta varmistuu myöhemmin, mutta alustavasti ensimmäinen peli pelataan 13.3. Hämeenlinnassa ja toinen 14.3. Nurmossa. Seuraa Jymyn sosiaalisen median kanavia, niin pysyt mukana karsintojen etenemisessä!