Kiitos kaikesta Jymy-perhe!💙

Kuluva kausi 2023-24 oli osaltani viimeinen Jymyn managerina. 5 vuotta tämän seuran veturina ja ennen sitä, saman verran pelaajana, on antanut todella paljon mutta vastapainoksi myös ottanut. Etenkin perheeltä, päivätyöltä ja omalta jaksamiselta.

Viimeisillä kausilla en enää pystynyt olemaan joukkueen ”arjessa” niin paljon mukana kuin ehkä olisi tarvinnut, mutta toisaalta tarkoituksella myös antanut tilaa muille ottaa vastuuta ja johtaa omia osa-alueitaan. Luottamus ja avoimuus ovat olleet Jymyssä aina niitä tekijöitä joilla toimintaa on viety eteenpäin. Nyt on aika päästää uudet veturit ohjaksiin ja ottaa seuraavia askelia kohti uusia tavoitteita.

Ensimmäinen kausi divarissa managerina antoi vahvan pohjan sille, että liiganousua voitaisiin ajatella pienelläkin aikajänteellä. No, sehän tapahtuikin jo heti ensimmäisenä keväänä! Korona keskeytti koko urheilutoiminnan ja runkosarjan voittajina meille tarjottiin paikkaan tulevasta F-Liigasta. Päätöstä sarjapaikasta pohdittiin pienellä ryhmällä ja lopulta päädyttiin ratkaisuun ajatuksella, että ”mennään nyt kokeilemaan miltä siellä liigakentillä näyttää”. Samalla tiellä ollaan edelleen 4 vuotta tuosta päivästä eteenpäin.

Ensimmäinen liigakausi olikin selviytymistä niin urheilullisesti kuin taloudellisesti. Tämä toki jo tunnistettiin alusta alkaen, että helppoa ei tule olemaan. Korona sotki tätäkin kautta ja suurin osa kaudesta menikin lähes tyhjille katsomoille. Tulot olivat nolla, ottelutapahtumat tappiollisia mutta kulut pyörivät silti normaalisti. Ei helppo yhtälö rakentaa, varsinkaan taloudellisesta näkökulmasta. Onneksi valtio avusti ja selvittiin sekä urheilullisesti että taloudellisesti tuosta kaudesta.

Toiselle liigakaudelle lähtökohdat olivat hieman valoisammat. Korona oli selätetty ja pystyttiin panostamaan pelaajiin eri tavalla mitä kahtena edellisenä kautena. Tämä näkyi myös menestyksenä nousuna sijalta 13 (20-21) sijalle 11 (21-22). Haasteensa toi se, että sarjaa supistettiin 2 joukkueella (14 joukkueen sarjasta, 12 joukkueen sarjaan). Sarjapaikan säilyttäminen vaati selkeää urheilullista panostusta ja se myös tehtiin.

Kauteen 2022-2023 lähdettiin ”kaikkien aikojen Jymy” -teemalla. Joukkueessa oli hyvä runko johon rakennettiin ja luotettiin pienin muutoksin. Saatiin isoja onnistumisia yksittäisistä otteluista, mutta kokonaisuutena kauden lopullinen sijoitus oli hieman pettymys, vaikka suora sarjapaikka säilytettiinkin viimeisellä oljenkorrella. Sijoitus parani kuitenkin edelliskaudesta mutta playoff-haaveet kaatuivat jo liian aikaisessa vaiheessa.

Kulunut kausi 2023-24 oli kaikilta osin mielenkiintoinen. Aloitus oli raju ja oltiinkin sarjan kärjessä kolmen ensimmäisen kierroksen jälkeen. Ensimmäisellä maajoukkuetauolla alettiinkin mediassa jo puhumaan varmasta playoff-joukkueesta. Jälleen tuli marras-joulu-tammikuun kaamos ja pisteitä ei tullut samaan tahtiin kuin alkukaudesta. Monena kautena tuttu kevään päävastustajien voittaminen piti meidän playoff-haaveet elossa vielä pitkälle alkukevääseen, mutta lopulta jäätiin kahden voiton päähän tavoitteesta ja unelmasta. Tyytyväinen voi olla kuitenkin siihen, että teimme seuran piste-ennätyksen sarjapisteissä F-Liigassa, sijoituksen ollessa edelleen sama kymmenes. Eteenpäin siis mentiin jokainen kausi.

Tästä kaudesta jäi eritoten mieleen ulkomaalaisten pelaajien saapuminen Nurmoon sekä sitä kautta arkikielen muuttuminen englanniksi. Areenassa järjestetty derby oli myös iso ponnistus pieneltä organisaatiolta, jonka kruunasi ensimmäinen voitto Peliveljistä F-Liigan runkosarjassa, lähes 1400 katsojan edessä. Myös ottelutapahtumat kehittyivät uudelle tasolle, josta on hyvä rakentaa tulevaa. Kiitos siitä eritoten Juhalle, Anitalle sekä Akille.

Urheilumaailmassa kaikilla seuroilla on tällä hetkellä samat ongelmat. Miten saadaan inflaation myötä kovasti kasvaneet kulut kattamaan tuotoilla? Yhtälö ei ole helppo tässä maailmantilanteessa ja vaatii työtä, kulujen karsimista ja vahvaa taustatiimiä. Tätä vastaan ollaan taisteltu viimeiset kaudet kovasti ja tullaan jatkossakin taistelemaan. Vaikkakin valoa tunnelin päässä onkin nyt näkyvissä.

Poisjääntini tästä roolista on jaoston hallituksella ollut tiedossa jo viime keväästä saakka, mutta olen halunnut pitää asian pitkälti pienen ryhmän tiedossa ettei tämä aiheuttausi ylimääräistä puhetta tai huolta kenellekään.

Nyt on aika antaa enemmän aikaa perheelle, vaimolle sekä kahdelle pienelle tytölle, jotka tarvitsevat isää ja aikaa arjessa. Päivätyön haasteet ja arjen unelmat sekä tavoitteet eivät seuraavien vuosien aikana tuota vapaa-ajan ongelmia omassa arjessa.

Vaikka en ole enää fyysisesti mukana, tulee minulla aina olemaan sininen sydän ja Jymyllä aina suuri paikka sydämessä! 💙

Kiitos kaikille teille, jotka olette olleet matkalla mukana ja siitä luottamuksesta mitä olette minulle antaneet. Kiitos erityisesti yhteistyökumppaneille, jotka olette tämän toimintamme mahdollistaneet. Ilman teitä ei olisi meitä!

Kiitettävien henkilöiden lista on pitkä mutta päällimäisenä tulee mieleen henkilöt, jotka ovat olleet merkittävässä roolissa tämän aikakauden ajan: Perhe (Sanni ja tytöt), Juha Koskinen, Jarmo Eteläaho, Petri Ranta + muu staff (Kane, Jiri, Jari, huolto ja fysiot), Janne Kontola, Sonja Prusti + jaosto, Anita Jokilehto, Teemu Kokko, Juha Marjanen. Kiitos! 💙

Parastahan tässä on se, että Jymy pelaa myös jatkossa liigassa ja se on meidän kaikkien yhdessä tekemän työn ansiota! 💙

Nähdään!
Olli-Jussi Sariola, Nurmon Jymyn miesten edustusjoukkueen manageri