Jymy matkusti keskiviikkona Kuopioon Welhojen vieraaksi. Pelissä oli molemmille joukkueille erittäin tärkeitä pisteitä jaossa, kun Welhot jahtasivat edelleen kauden ensimmäisiä pisteitään ja Jymylle Welhot ovat yksi päävastustajista, josta pisteitä olisi saatava.

Reilua pohjalaista kalustekauppaa, kotiinkuljetus edullisesti kaikkialle Suomeen!
Facebookissa: facebook.com/kalustekaverit
Instagramissa: instagram.com/kalustekaverit

Welhot – Jymy 6-4 (2-1, 2-1, 2-2)

Peli lähtee hieman varovaisesti käyntiin molemmin puolin, eikä kumpikaan joukkue pääsee huippupaikoille. Maalinteon aloittaa vierasjoukkue Jymy ensimmäisen erän loppupuolella, kun Miko Saarela toimittaa palloa maalille ja irtopalat sisään lyö Tommi Hakala. Johto ei kuitenkaan kerkeä kovin kauan pysyä, sillä puoli minuuttia Jymyn maalista ja Welhot tasoittaa pelin 1-1. Maali merkattiin omaksi maaliksi, kun pallo pomppi onnekkaasti Jymyn pelaajan kautta sisään. Tästäkään ei ehdi kulua kuin puoli minuuttia ja Welhot siirtyvät 2-1 johtoon. Näissä lukemissa mennään ensimmäiselle erätauolle.

Joona Kukko (vas.) iski kahdesti Kuopiossa. Kuva: Anita Jokilehto.

Toisessa erässä Welhot jatkavat vahvaa otettaan ja siirtyy erän alkupuolella 3-1 johtoon. Peli jatkuu tasaisena ja vauhdikkaana, paremmat paikat kuitenkin kotijoukkue Welhoilla. Jymy ei pääse murtautumaan huippupaikoille ja Welhojen peittopeli toimii hyvin. Jymy pääsee kuitenkin kaventamaan tilanteen 3-2, kun Joona Kukko ampuu nopean hyökkäyksen päätteeksi pallon maaliin. Tähän syöttöpisteen nappaa jälleen Miko Saarela. Welhot vastaa kuitenkin nopeasti tähän, kun kotijoukkueen tehokas kaksikko Ahokas-Kauhanen iskee pallon maaliin ja tilanne on 4-2. Toisen erän loppupuolella Jymyn Tommi Hakala ottaa kovan kontaktin Welhojen puolustajaan ja Hakalalle tuomitaan tilanteesta 5min rangaistus taklaamisesta.

Kolmannen erän Jymy aloittaa alivoimalla, kun Hakalan rangaistusta jää jäljelle vielä reilu kolme minuuttia. Welhot onnistuvat tällä ylivoimalla kertaalleen ja kotijoukkueen johtoasema kasvaa 5-2. Jymy pääsee pitkän alivoiman jälkeen peliin taas mukaan, mutta Welhojen puolustus toimii hyvin. Ennen pelin viimeistä 10 minuuttista, Petro Raution pitkä syöttö omalta puolustusalueelta löytää Niko Perälän, joka pääsee nokikkain Welhojen veskaria vastaan ja iskee pallon varmasti maaliin. Jymyn takaa-ajo kohtaa kovan kolauksen, kun Joona Kukko ottaa kuusi minuuttia ennen loppua 5min rangaistuksen. Welhot iskee pian viimeisen naulan arkkuun, kun Olli Taskinen iskee kotijoukkueen 6-3 johtoon. Alivoima kyykitään loppuun asti hyvin, eikä enempää takaiskuja tule ja Joona Kukko pääsee vielä kaunistelemaan lukemat 6-4 sekunti ennen loppua.

”Ennen peliä oli hyvä ja latautuneen sekä keskittyneen oloinen fiilis porukassa, mutta se ei kantanut kuin sinne ekan erän puoleenväliin asti, jonka jälkeen oltiin ongelmissa vähä joka osa-alueella. Kaveri puolusti ihan hyvin koko 60min, eikä päästy lähimainkaan tarpeeksi parhaisiin sektoreihin laukomaan oikeastaan koko pelin aikana. Lopussa syttyminen ja lupaavan oloinen kirivaihe, joka päättyikin sitten hyvin kyseenalaiseen jäähyyn 6 minsaa ennen loppua.” Kommentoi Joona Kukko ottelua pelin jälkeen.

Jymyn seuraava peli on paljon odotettu paikallisvääntö SPV:ä vastaan, joka pelataan Urheilutalolla sunnuntaina 15.11.
Seuraava kotipeli pelataan Nurmohallilla 29.11. Happeeta vastaan.