Keskiviikkona pelattiin F-liigassa yksi ottelu, jossa kotijoukkue Nokian KrP sai vastaansa Nurmon Jymyn. KrP oli ennen ottelua sarjataulukossa sijalla 3 ja Jymy sijalla 12. Kotijoukkue oli selvä ennakkosuosikki otteluun lähtiessä ja Jymy lähti haastamaan yhtä sarjan kovimpia joukkueita.

Otteluraportit tarjoaa:

Reilua pohjalaista kalustekauppaa, kotiinkuljetus edullisesti kaikkialle Suomeen!
Facebookissa: facebook.com/kalustekaverit
Instagramissa: instagram.com/kalustekaverit

Nokian KrP – Jymy 11-2 (1-1, 5-0, 5-1)

Jymy aloittaa pelin todella terävästi ja peli kerkeää vanheta vain 21 sekuntia, kun Miko Saarela jakaa poikkikentän syötön Tommi Hakalalle, joka ampuu pallon maaliin. Jymy jatkaa aktiivista peliään ja erän alku on vauhdikasta peliä molempiin suuntiin. Kotijoukkue pääsee kuitenkin reilun viiden minuutin kohdalla tasoittamaan pelin 1-1 ja maalintekijänä Joona Rantala. Ensimmäisessä erässä ei enempää maaleja nähdä, vaikka Jymy pääsee kokeilemaan kertaalleen ylivoimalla. Peli pysyy vauhdikkaana ja viihdyttävänä erän loppuun saakka.

Toinen erä alkaa kotijoukkueen komennossa ja reilun minuutin kohdalla KrP siirtyy 2-1 johtoon. Pari minuuttia edellisestä ja KrP iskee tilanteeksi 3-1. Tässä vaiheessa Jymyn ote lipeää, eikä ensimmäisen erän taisteluilmettä nähdä. Kotijoukkue rankaisee tehokkaasti omista paikoistaan, joita tulee Jymyn heikon puolustusalueen pelaamisen johdosta. KrP karkaa jo 5-1 johtoon, jonka jälkeen Jymy pääsee jälleen ylivoimalle, mutta tolppaa lähemmäksi ei vierasjoukkue pääse. Erän loppupuolella kotijoukkue iskee vielä kertaalleen ja toiselle erätauolle mennään tilanteessa 6-1.

Kolmanteen erään Jymy pyrkii taas aktivoimaan peliään ja painetta annetaan korkealta. Jymyn aktiivinen peli tuottaa tulosta ja Oskari Kauppila pääsee kaventamaan tilanteeksi 6-2 Miikka Honkaniemen syötöstä. Enempää maaleja ei nähdä KrP:n päässä ja kotijoukkue on armoton omissa hyökkäyksissään ja taululla on lopussa rumat 11-2 lukemat.

Jymyn päävalmentaja Jarmo Eteläaho näki ottelussa samankaltaisia piirteitä kuin viikonlopun paikallispelissä SPV:ä vastaan:

”Ensimmäinen erä oli meiltä hyvä, mutta sitten jotain tapahtui ensimmäisellä erätauolla ja peli ratkesi toisessa erässä.

Oskari Kauppila (vas.) iski pallon myös KrP:n verkkoon keskiviikkona Raholassa. Kuva: Anita Jokilehto.

Oskari Kauppila peräänkuuluttaa samaa ongelmaa, jossa joukkue ei pysty ehjään 60 minuuttiseen, vaikka ensimmäinen erä pelataan hyvin:

”Ensimmäinen erä oli meiltä hyvää tekemistä ja taisteluilme kohdallaan, mutta sen jälkeen tapahtui jotain, mitä ei saisi tapahtua. Taisteluilme ja meidän pelin taso lopahtaa, kun kaveri pääsee parin maalin johtoon.”

Kauppila iski Jymyn toisen maalin tässä kamppailussa, mutta kaksi tehtyä maalia harvoin riittää voittamaan salibandyottelua. Kauppila nostaakin maalinteon yhdeksi isoksi ongelmaksi:

”Isoin ongelma tällä hetkellä on maalinteko. Loimme ihan mukavasti maalintekopaikkoja, mutta kaksi maalia on aivan liian vähän salibandyssä. Maalinteko kuntoon ja samanlainen ilme kuin ensimmäisessä erässä koko pelin ajan, niin alkaa pisteitäkin tulemaan.”

Jymyn pelit jatkuvat lauantaina, kun joukkue matkaa kohti Lahtea LASB:n vieraaksi.

Seuraava kotipeli pelataan 29.11. Happeeta vastaan Nurmohallilla.