Nurmon Jymy pisti tappioputkensa poikki ja haki äärimmäiset tärkeät kolme sarjapistettä Raumalta Jose Kivipellon (2+1) johdolla. Jymyn riveissä nähtiin myös ensimmäistä kertaa tällä kaudella paluun kentille tehnyt Hannu Palomäki sekä SPV:n farmisopimuksen kautta Ville Rynnäs.

Rauman SalBa – Nurmon Jymy 2-7 (0-3, 1-2, 1-2)

SalBa – Jymy ottelun tilastot

Rauman kauppiksella oli tällä kertaa Nurmon Jymyn vuoro tuulettaa. Kuva: Pete Strand.

Jymy saa otteluun loistavan alun, sillä Jose Kivipelto tallettaa illan ensimmäisensä ajassa 2:53 ja vie vieraat 0-1 johtoon. Pari minuuttia myöhemmin Jymy saa ylivoiman, mutta SalBan alivoima kestää. Se kuuluisa alivoiman jälkeinen vaihto näyttää kuitenkin taas vaarallisuutensa ja Juuso Koskela pistää Vesa Salosen syötöstä tilanteeksi 0-2. Ajassa 12:09 Jymy pääsee jälleen ylivoimalle, mutta tälläkin kertaa raumalaisten alivoima kestää. Peli kuitenkin pysyy Jymyn hallinnassa ja vierailijat iskevät erään vielä kolmannen maalin Jonatan Tynkkysen onnistuessa maalin edestä.

Toisen erän alku ja Juuso Koskelaa kutsuu jäähypenkki ajassa 23:46. Ottelun ensimmäistä ylivoimamaalia ei kuitenkaan nähdä tämänkään jäähyn aikana, mutta alivoimamaali nähdään. Kentille palanneen Hannu Palomäen tarjoilusta Eetu Sariola pistää alivoimalla lukemiksi 0-4. Kolmisen minuuttia myöhemmin on Miko Saarelan vuoro siirtyä ”penaltyboxiin”. Jymyn alivoima kuitenkin hoitaa ja ajassa 33:47 Saarela pääsee kuittaamaan jäähynsä ja tilanteeksi 0-5. Toisen erän lopussa jäähyillään vielä urakalla puolin ja toisin. SalBa käyttääkin ylivoimansa hyödykseen ja kaventaa ajassa 38:02 Veli Peltosen toimesta taukotilanteeksi 1-5.

Kolmatta erää ehditään pelata 43:33 kun jäähyaitio kutsuu jälleen, tällä kertaa Jymyn Miika Pollaria. SalBan Mikko Viitanen onnistuukin ylivoimalla ja raumalaisten toivonkipinä alkoi heräilemään. Nurmon VPK on kuitenkin heti valmiina sammuttamaan tuollaiset kipinät ja Jose Kivipelto illan toisellaan sekä Visa Noponen vievät Jymyn jälleen viiden maalin johtoon. Ottelun loppu onkin SalBan maalivahdin juoksentelua vaihtopenkille ja takaisin, mutta maalia ei enää ottelussa nähdä. Vaikkakin Jymy otti vielä parit kahden minuutin jäähyt viimeiseen 10 minuuttiin ja SalBa pääsi pyörittämään 6-4 vastaan peräti neljä minuuttia.

Jymyn maalissa hyvin pelannut Hannes Hannula torjui ottelussa 20 kertaa.

Jymyn päävalmentaja Jarmo Eteläaho oli otteluin lopputulokseen ja pelilliseen antiin tyytyväinen.
Pelattiin tiukassa paikassa todella hyvä peli. Varsinkin pallollinen tekeminen oli nyt lähellä sitä mihin tämän porukka pystyy. Hannun ja Villen saamisessa kentälle oli tietenkin valtava vaikutus.

Jymyn hyökkääjä Jonatan Tynkkynen oli iloinen Jymyn peli-ilmeestä.
Kertakaikkiaan todella onnistunut peli koko joukkueelta. Peliin lähtiessä näki joukkueesta, että itseluottamus hohkasi läpi jokaisesta. Pelin läpivienti oli hyvä. Päästiin tekemään eka maali ja sitä kautta pari rysää lisää niin oli helppo pelata johtoasemassa. 5 vs 5 peli oli tänään 100-0 meille ja SalBalla ei mitään pienintäkään palaa. Turhia jäähyjä silti tuli, joka teki pelin katkonaiseksi mutta niistä selvittiin. Tänään paikoista naulattiin sisään, puolustus oli timanttia ja Hannula pelasi vahvasti. Tästä on hyvä vetää tiukka treeni viikko ja lähteä ensi viikonloppuna hakemaan täydet pisteet Oulun joukkueista.

Paluun kentille tehnyt hyökkääjä Hannu Palomäki oli hyvillä fiiliksillä pelin jälkeen.
Kiva olla taas takaisin pelikentillä. 5-5 pelissä oltiin tänään aika kypsiä ja pelattiin joukkueena kohtuu ehjä peli. Tullaan olemaan vielä loppukaudella kovia, kun saadaan korvienväli kuntoon ja turhat jäähyt sekä kaikenmaailman keskialueen hölmöilyt pois. Taitotaso ei ole keltään mihinkään kadonnut.”