Maaottelutauko on ohi ja Divari jatkuu Jymyn osalta tulevana viikonloppuna kahdella huikealla kotiottelulla. Vastaan asettuu sarjakolmonen, sarjanousija Pirkkalan Pirkat sekä perinteikäs idän ihme Joensuun Josba, joka on tällä hetkellä D1varissa sijalla viisi.

Nurmon Jymy – Pirkkalan Pirkat
La 16.11.2019 klo 16:00, Nurmohalli
Otteluisäntä: Helatukku Finland Oy
Pirkkojen kotisivut

Pirkat on sarjanousijana aloittanut kauden erittäin pirteästi, ja onkin sarjassa heti Jymyn jälkeen kolmentena. Kolmen ottelun voittoputkessa purjehtivat pirkanmaalaiset ovat tilastojen valossa perustaneet pelinsä tiiviiseen puolustuspelaamiseen, sillä joukkue on päästänyt vain 37 maalia, mikä on sarjassa toiseksi vähiten. Toisaalta pirkkalaiset ovat myös tehneet toiseksi vähiten maalia (44). Pirkkojen selkeä liideri on SPV:n riveissä pari kultaakin voittanut kokenut Tommi Ahola, joka muistetaan myös Blue Foxin sekä SB Vaasan riveistä.

Pirkkojen paras pistemies on alkukaudesta ollut Tommi Ahola tehoilla 8+8=16, maalinsuulla Joona Pesonen on torjunut 80.92% varmuudella.

Jymyn voittoputki katkesi edellisessä sarjaottelussa niukasti jatkoajalla Tampereella, joten pirkkalaiset saavat vastaansa sisuuntuneen Jymyn. Tiiviin pelitahdin jälkeen viime viikonlopun tauko tuli hyvään paikkaan ja jymyläiset ovatkin päässeet harjoittelun lisäksi myös huilaamaan ja parantelemaan vammojaan. Pirkat on kotijoukkueelle hieman tuntemattomampi vastus, mutta varmaa on, että aikamoiseen grilliin vierasjoukkue Nurmohallilla joutuu.

Jymyn paras pistemies on joukkueen kapteeni Hannu Palomäki tehoilla 7+10=17, maalivahdeista sekä Roope Mutka, että Ossi Lallukka ovat torjuneet tasan 75.00% varmuudella.

Jymyn päävalmentaja Jarmo Eteläaho myöntää Pirkkojen olevan toistaiseksi pieni mysteeri.
Sarjanousija Pirkoista tiedämme aika vähän. Kyseessä on kuitenkin jo pelkästään sarjataulukkoa katsomalla hyvä joukkue. Omaa aktiivista peliämme lähdetään pelaamaan.

Jymyn ja Josban välisestä ottelusta on tilastojen valossa tulossa maalijuhlaa. Kuva: Anita Jokilehto.

Nurmon Jymy – Josba Joensuu
Su 17.11.2019 klo 16:00, Nurmohalli
Otteluisäntä: Intersport Seinäjoki
Josban kotisivut

Jos oli Pirkkojen tilastoista nähtävillä tiukka puolustuspeli, niin Jymyn ja Josban kohtaamisesta voidaan odottaa todella maalirikasta ottelua. Josba on nimittäin tehnyt sarjassa Jymyn jälkeen toiseksi eniten maaleja ja toisaalta päästänyt kolmanneksi eniten. Josba on hävinnyt kaksi viimeistä otteluaan ja viimeisestä seitsemästä pelistään vierailijat ovat voittaneet ainostaan kaksi. Silti joukkue majailee D1varissa sijalla viisi, mikä kielii jälleen kerran sarjan tasaisuudesta. Sunnuntaina nähdään, onnistuuko Josban valmentaja, legendaarinen Antti Ruokonen keittämään oikeanlaiset kärmeskeitot Jymyn kaatamiseen.

Josban paras pistemies on alkukaudesta ollut Tatu Havula tehoilla 8+8=16, maalinsuulla Jesse Huurrekorpi on torjunut 75.91% varmuudella.

Päävalmentaja Jarmo Eteläahon mukaan Josba on joukkueelle kova haaste.
Kotituplan toisessa pelissä vastassa on meille viime kaudella erittäin hankalaksi osoittautunut Josba, jolta emme saaneet yhtään pistettä viime kauden kohtaamisista. Joukkue on myös vahvistunut täksi kaudeksi, eli täysi päivätyö saadaan pisteiden eteen tehdä. Voittoa haetaan omalla hyvällä pelillä.