Seitsemän peliä D1varissa putkeen voittanut Jymy kärsi tällä kertaa tappion jatkoajalla. Lähellä oli, etteikö voittoputki olisi jatkunut, sillä Kooveen tasoitus tuli vasta ajassa 59:27 Klavs Jansonsin upealla ilmaveivimaalilla.

Koovee – Nurmon Jymy 8-7 ja. (3-3, 0-1, 4-3, 1-0)
Ottelun tilastot

Otteluraportin tarjoaa:
Seinäjoen Rengastien Reilu Rinki
Rengastie on Pohjanmaan kodin ja autoilun keskus!

Facebookissa: facebook.com/reilurinki/
Instagramissa: instagram.com/reilurinki/

Jymy aloittaa ottelun aktiivisella karvauksella pistäen Kooveen puolustuksen heti koetukselle. Ensimmäistä otteluaan Kooveen paidassa tällä kaudella pelannut kokenut Antti Naskali pääsee kuitenkin kuin varkain karkuun jymypuolustukselta ja viimeistelee läpiajosta varmasti kotijoukkueelle 1-0 johdon. Peli jatkuu vauhdikkaana ja virheiden sävyttämänä. Ajassa 7:37 Jymy saa vapaalyönnin hyvästä paikasta ja Jonatan Tynkkynen laukoo upeasti puolustajan jalkojen välistä ylänurkkaan tasoittaen pelin. Maalipaikkoja siunaantuu Jymylle lisää, mutta kotijoukkueen maalissa Antti Kortetmaa pelaa todella loistavaa peliä. Ajassa 13:02 Kortetmaa joutuu kuitenkin antautumaan, kun Jose Kivipelto pääsee iskemään tyhjiin Hannu Palomäen upeasta esityöstä. Reilu minuutti tästä ja Niko Perälä vie illan ensimmäisellään Jymyn 1-3 johtoon. Kooveen tehominuutti tuo kuitenkin erän loppupuolella kotijoukkueen nopeasti tasoihin Jani Rajalan ylivoima osumalla ja Naskalin osuessa toistamiseen. Erän torjunnat 11-5 kertoo omaa kieltään Jymyn painostuksesta.

Toisessa erässä meno jatkuu vauhdikkaana ja Kortetmaa torjuu Jymyn laukaukset ja muutaman kerran osutaan tolppaan ja ylärimaan, mutta maaliin asti ei palloa saada. Erän puolivälissä Koovee kestää kaksi kahden minuutin jäähyä ja Jymy yhden. Ajassa 36:12 Koovee ottaa erän kolmannen jäähynsä ja tällä kertaa Jymy onnistuu, kun Perälä vie illan toisellaan Jymyn 3-4 johdossa erätauolle.

Jymyäkin vuosituhannen vaihteessa edustanut Kooveen valmentaja Arto Riihimäki tuo joukkueensa vauhdilla kolmanteen erään. Petteri Puustinen ja Janssons iskevät erän alussa 20 sekunnin välein vieden Kooveen hetkessä 5-4 johtoon. Jymy ei kuitenkaan luovuta ja kapteeni Palomäki tuo vierailijat tasoihin ajassa 46:51. Puolivälissä erää Jymy saa tilaisuuden ylivoimalla ja käyttääkin sen hyväkseen Perälän viimeistellessä hattutemppunsa Erik Härkösen upeasta syötöstä. Pari minuuttia tästä ja Palomäki vie Jymyn jo 5-7 johtoon. Koovee tulee kuitenkin vielä ja kotijoukkueen sankariksi nousee Janssons. Ensin mies kaventaa ajassa 54:43 tilanteeksi 6-7 ja ajassa 59:27 mies iskee legendaarisella ilmaveivillä otelun tasoihin.

Jatkoajalla vahvempi on tällä kertaa Koovee. Peteris Trekse laukoo laidasta vastustamattomasti takayläseen ja kotijoukkue ottaa voiton ja kaksi pistettä.

Jymyn maalissa hienosti pelannut Roope Mutka torjui ottelussa 19 kertaa.

Jymyn valmentaja Olli-Jussi Sariola ei ollut pisteeseen tyytyväinen.
Etukäteen piste viime kauden liigajoukkueelta olisi ollut ihan ok, mutta nyt pelin jälkeen yksi piste ei tyydytä. Hienoja maaleja tehtiin, mutta tänään ei parasta Jymyä nähty. Mutka pelasi maalissa hyvin.

Ottelun jälkeisessä haastattelussa Jymystä Ville Rynnäs sekä Olli-Jussia Sariola.