Jymyn paluu liigakentille lähes 20 vuoden tauon jälkeen nähtiin sunnuntaina Espoossa Oilersia vastaan. Ottelu tarjosi hyvää viihdettä sunnuntai-iltaan, kun tasainen ottelu päättyi lopulta 6-3 Oilersin voittoon.

Otteluraportit tarjoaa:

Reilua pohjalaista kalustekauppaa, kotiinkuljetus edullisesti kaikkialle Suomeen!
Facebookissa: facebook.com/kalustekaverit
Instagramissa: instagram.com/kalustekaverit

Esport Oilers – Nurmon Jymy 6-3 (1-1, 2-0, 3-2)

Juhani Järvenpään kuvia ottelusta.
Ottelun maalikooste.

Ensimmäinen erä alkoi tasaisesti ja nousijajoukkue Jymy pelasi ennakkoluulottomasti ennakkoon arvioituna selvästi vahvempaa kotijoukkuetta vastaan. Oilers pääsi kuitenkin muutaman minuutin pelin jälkeen ylivoimalle, jossa se rokotti lyhyen kuvion päätteeksi maalinedustalta pelin 1-0.

Jäähyn jälkeen Jymy pääsi takaisin peliin mukaan ja sai myös pallonhallintaa itselleen. Maalipaikkoja luotiin molemmin puolin, mutta Jymyn maalivahti Roope Mutka sekä Oilersin Joonas Kaltiainen näyttivät tolppien välissä varmoja otteita.

Nurmon Jymy ensimmäisen maalin F-liigassa iski ylivoimalla seuran oma kasvatti Eetu Puntanen (kesk.). Kuva: Juhani Järvenpää.

Erän Loppupuolella Jymy pääsi kokeilemaan ylivoimaansa ja peli pyöri vahvasti Oilersin puolustusalueella. Ylivoima tuotti tulosta, kun Jussi Lassila syötti pallon keskelle tulleelle Eetu Puntaselle, joka ampui pallon Kaltiaisen selän taakse ja tilanne oli tasan 1-1. Tässä tilanteessa mentiin ensimmäiselle erätauolle.

Toinen erä alkoi harmittavasti Jymyn osalta, kun epäonninen paineen purku tuotti Oilersille helpon maalipaikan ja 15 sekunnin pelin jälkeen tilanne oli kotijoukkueelle 2-1. Oilers tuli selkeästi vahvemmin toiseen erään ja paine tuotti välillä hankaluuksia Jymyn avauspelaamiseen.

Jymy sai kuitenkin rauhoitettua erän alun jälkeen hieman peliään ja ottelu eteni tasaisissa merkeissä. Toisen erän puolessa välissä Oilers pääsi jälleen lisäämään johtoaan ja tilanteessa 3-1 mentiin toiselle erätauolle, kun Jymy ei pystynyt hyödyntämään toista ylivoimaansa.

Kolmannen erän alku oli jälleen Oilersilta vahva ja vain yhdeksän sekunnin pelin jälkeen kotijoukkue rokotti ja tilanne oli 4-1. Jymyn hyvä liike tuotti ajoittain vaikeuksia Oilersille ja se joutui ottamaan koko pelissä yhteensä neljä jäähyä.

Jymyn kolmas ylivoima oli taas hyvää pallonhallintaa ja pitkän pyörityksen päätteeksi Tommi Hakala kavensi Miko Saarelan syötöstä tilanteeksi 4-2. Oilers oli kuitenkin odotetun vahva omissa maalipaikoissaan ja pian tilanne oli 5-2 Oilersille. Koko ottelun ajan vahvasti pelannut Jymyn nuori kakkoskenttä, loi kulmavaparista yksinkertaisen, mutta hienon kuvion päätteeksi pallon jälleen kotijoukkueen verkkoon ja tilanne tässä kohtaa 5-3.

Oilers joutui vielä kertaalleen rikkomaan jäähyn arvoisesti ja Jymy pääsi siirretyn rangaistuksen aikana pyörittämään kuudella viittä vastaan ja Lassilan terävä kuti kimposi ylärimasta ulos. Tämän lähemmäksi Jymy ei enää maalinteossa päässyt ja Oilers iski kertaalleen, lopputuloksen ollessa 6-3.

”Omasta mielestä ihan miehekäs esitys. Pallonhallinta oli kaverilla ja muutamassa paikassa terävämmät viimeistelyt kun meillä, mutta kaiken kaikkiaan sellanen olo oli koko ajan, että me tultiin tähän sarjaan ihan pelaamaan eikä selviytymään. Kaikki debytantit pelasi todella miehekkäästi. Tulos ei tietenkään missään nimessä tyydytä, mutta nyt on jotain minkä päälle alkaa rakentamaan meidän F-liiga tarinaa.” Arvioi Jymyn hyökkääjä Tommi Hakala.

”Kelpo esitys todella laadukasta vastustajaa vastaan. Ylivoimapeli toimi hienosti ja puolustettiin hyvällä asenteella koko ajan. Roope pelasi myös maalissa hienon pelin.” Kommentoi puolestaan vastuuvalmentaja Jarmo Eteläaho.

Jymyn kausi F-liigassa jatkuu perjantaina 25.9. kotiottelulla Steelersiä vastaan.