Kaksi erää Jymyn miehistö kulki varjojen mailla, kunnes kolmannessa erässä kapteeni Hannu Palomäen esimerkillä kotijoukkue pisti jalalla koreasti ja nousi upeasti tasoihin. Jatkoajalla Nurmohallin sankariksi nousi Palomäen syötöstä voittomaalin viimeistellyt Oskari Kauppila.

Nurmon Jymy – Loviisa Tor 8-7 ja. (2-3, 1-3, 4-1, 1-0)
– Ottelun tilastot

Otteluraportin tarjoaa: Seinäjoen Rengastien Reilu Rinki
Rengastie on Pohjanmaan kodin ja autoilun keskus!
Facebookissa: facebook.com/reilurinki/
Instagramissa: instagram.com/reilurinki/

Loviisa Tor on jostain syystä vuodesta toiseen Jymylle erittäin hankala vastustaja. Tämäkään kausi ei näytä tuovan poikkeusta, sillä Tor otti ottelun hallintaansa ottelun alkuminuuteilta. Loviisalaisten maalintekoa toki avitti nurmoolaisten huolimaton oman pään pelaaminen, ja vierailijat siirtyivät kuin varkain jo kahden maalin johtoon ajassa 5:57. Kun pelikellossa oli 13:31 ottaa Tor:n maalivahti Henri Haapaniemi pikku kakkosen kamppaamisesta. Jymyn ylivoimaa ehtii kulua minuutin verran, kunnes Jose Kivipelto iskee Palomäen syötöstä tilanteeksi 1-2. Jymyn pelillinen kipsi ei kuitenkaan ota auetakseen ja vierailijoiden vaarallinen Tatu Könönen vie Tor:n jälleen kahden maalin johtoon ajassa 16:26. Kotijoukkueelle toivoa luo erän lopulla Miikka Honkaniemi, joka viimeistelee läpiajosta erän loppulukemiksi 2-3 maalivahti Roope Mutkan hienosta heitosta.

Toisessa erässä Jymy saa jo hyviä myllytyksiä Tor:n päähän, mutta todelliset maalipaikat ovat vähissä. Erän puolivälissä alkaa tapahtumaan, kun ensin vieraiden Lauri Turunen vie loviisalaiset 2-4 johtoon. Jymy onnistuu kuitenkin heti seuraavassa vaihdossa Miika Pollarin kaventaessa. Kotijoukkueen tuska ei kuitenkaan hellitä, vaan maalin makuun päässyt Turunen pamauttaa vierailijat 3-5 johtoon jymyviisikon ihmetellessä vierestä ajassa 32:58. Erän lopulla Tor:n Sami Aalto tekee vielä todellisen tahtomaalin vieden loviisalaiset turvallisessa 3-6 lukemissa erätauolle. Jymyn urakkaa ei myöskään helpota kolmanteen erään jatkuva alivoima.

Kolmanteen erään Jymyn päävalmentaja Jarmo Eteläaho tekee todella suuria muutoksia. Kentällisiä rukataan oikein urakalla ja Jymy pistää vähemmän peliaikaa alkukaudesta saaneiden Lauri Lehtimäen, Visa Noposen sekä Jussi Lassilan johdolla todellisen myllytyksen Loviisan päätyyn. Myllytys tuottaa tulosta, kun Kivipelto viimeistelee puolesta kentästä illan toisensa ajassa 45:38. Samassa ajassa Tor on pakotettu ottamaan aikalisän, siksi kovassa pyörityksessä vierasjoukkue kolmennen erän alussa oli. Pari minuuttia tästä ja yksi illan sankareista, Oskari Kauppila iskee tilanteeksi jo 5-6 Miko Saarelan upeasta syötöstä. Ja sitten, kesken Jymyn painostuksen iskee kuitenkin Tor Pyry Forsmanin toimesta lukemiksi 5-7 ja tämän jälkeen ottelu tasoittuu jälleen hetkellisesti. Jymy ottaa aikalisän ajassa 55:27 ja kuin taikaiskusta, Erik Härkönen kaventaa heti tämän jälkeen tilanteeksi 6-7. Jymyn myllytys jatkuu taas hurjana ja puolustajana kolmannessa erässä pelannut kapteeni Palomäki uurastaa ympäri kenttää ollen käytännössä joka paikassa yhtäaikaa. Kotijoukkueen uurastus myös palkitaan, sillä Härkönen huudattaa kotiyleisöä iskemällä taitavasti sisään päädystä kimmonneen Saarelan laukauksen. 7-7 tilanteesta siirrytään jatkoajalle.

Jatkoajalla Jymy jatkaa painostustaan ja lopulta Palomäki löytää maalin edestä hienosti pelaanneen Kauppilan, joka niittaa ottelun loppulukemiksi 8-7 ajassa 62:17.

Jymyn maalissa hyvin pelannut Roope Mutkalle kirjattiin ottelussa 16 torjuntaa.

Erik Härkönen laukoi Jymyn jatkoajalle. Kuva: Anita Jokilehto.

Jymyn päävalmentaja Jarmo Eteläaholle maistui kaksi pistettä.
Pelattiin aivan liian hitaasti pallolla kaksi ensimmäistä erää. Kolmanteen saatiin palloon ja miehiin liikettä ja pelin virtaus kääntyi meille suotuisaksi. Kolmannen erän kirissä onnistuminen on yksi lajin suola, todella maistuvat kaksi pistettä!

Kaksi upeaa maalia tehnyt hyökkääjää Erik Härkönen oli pettynyt kahteen ensimmäiseen erään.
Pari erää nähtiin kauden huonointa Jymyä. Hirveä määrä kaksinkamppailu häviöitä ja harhasyöttöjä. Kolmanteen erään parannettiinkin sitten paljon joka osaalueella ja sitä kautta noustiin tasoihin ja jatkoajalla voittoon.