Jymy kävi hakemassa FBC Turusta voiton rangaistulaukausten jälkeen lukemin 3-4. Huipputärkeän voiton takuumiehiksi nousivat Jymyn maalivahdit Hannes Hannula & Juuso Pellinen.

FBC Turku – Nurmon Jymy 3-4 rl (1-0, 2-2, 0-1)

Ottelun tilastot
– Ottelu katsottavissa FBC Turun Youtube kanavalla

Nurmolaiset eivät lähteneet Turkuun kumartelemaan sarjan suursuosikkia ja Jymy olikin alusta asti pelissä hyvin mukana. Tiukka viisikkopuolustus tyhjäsi turkulaisten yritykset ja Hannes Hannulan ei tarvinnut montaa torjuntaa (4) avauserässä tehdä. Jymyläiset pääsivät muutamia kertoja hyvistä paikoista koittamaan FBC:n maalilla pelanneen Jouni Savosen virettä, mutta avauserässä Savonen oli vielä ohittamaton. Tasaisen avauserän ainoasta maalista vastasi kotijoukkueen Jarno Pensikkala, joka löi vastahyökkäyksen jälkeen oman reboundinsa ohi Hannulan ajassa 12:50.

Toisessa erässä ottelu jatkuu edelleen tasaisena, eikä uskoisi, että ottelussa on vastakkain sarjakakkonen sekä toiseksi viimeisen oleva. Tämä kertoo siitä, että Divari on taas tänäkin vuonna ehdottoman tasainen ja mielenkiintoinen sarja. Ajassa 28:07 Jymy pääsee vastahyökkäykseen ja Hannu Palomäki siirtää pallon Eetu Sariolalle, jonka grogilasin korkuinen uppoaa vastustamattomasti maalin perukoille. Seuraava maali onkin kaunista katseltavaa, vaikka sen tekeekin FBC Turun Aleksi Haviala. Pallon kiertää koko kentällisen pelaajat ja Haviala saa pistää takatolpilta tyhjiin. Jymy ei tätä jää kuitenkaan pitkäksi aikaa ihastelemaan, vaan 25 sekuntia myöhemmin Sami Kujala löytää Miikka Honkaniemen maalin edestä ja tämä iskee oman irtopallonsa nuottaan. FBC onnistuu kuitenkin erässä vielä kerran, kun Miikka Sokka pääsee jymypuolustuksen sekoilun ansiosta laukomaan kotijoukkueen 3-2 johtoon.

Peli jatkuu upeassa Kupittaan palloluhallissa tasaisena myös kolmannessa erässä. Kohtuullisia maalipaikkoja siunaantuu molempiin päihin, mutta maalivahdit Hannula & Savonen ovat ohittamattomia. Ajassa 48:35 Jymyn aukeaa tilaisuus ylivoimalla tasoittaa ottelu. Yritystä on ja paras paikka siunaantuu hyvän pelin pelanneelle Hannu Palomäelle, joka kuitenkin sutii tällä kertaa Petro Raution upean syötön takatolpilta ohi. Ajassa 53:14 Jymy vihdoinkin onnistuu tasoittamaan ottelun. Nopeasta vastahyökkäyksestä Lauri Lehtimäki onnistuu ohittamaan Savosen Raution upeasta pystysyötöstä. Tilanteesta 3-3 siirrytään jatkoajalle ja maalittoman jatkoajan jälkeen rangaistuslaukauskisaan.

Juuso Koskela ratkaisi rangaistuslaukauskisan Turussa.

Rankuissa Jymyn valmentaja Jarmo Eteläaho pistää maaliin Juuso Pellisen, joka nollaakin heti Miikka Sokan yrityksen. Visa Noponen pistää ensimmäisenä jymyläisenä pallon varmasti ohi Savosen. FBC:n Eemeli Peltosen onnistumisen jälkeen hoitavat molemmat maalivahdit Pellinen & Savonen kaksi seuraavaa yritystä. Petro Rautio onnistuu Jymyn neljäntenä miehenä ja viidentenä eli viimeisenä ampujana Juuso Koskelalla on tilaisuus ratkaista ottelu Jymylle. Nuorimies pistää Savosen FBC maalilla kylkihylkeeksi ja nostaa pallon verkkoon.! Näin Jymylle hieno voitto ja tärkeät kaksi sarjapistettä.

Jymyn maalissa hyvin pelannut Hannes Hannula torjui ottelussa 14 kertaa.
Rangaistulaukauskisassa loistanut Juuso Pellinen nollasi kolme turkulaisten viidestä yrityksestä.
Jymyn parhaana palkittiin tehoilla rangaistuslaukauskisan ratkaissut Juuso Koskela.

Jymyn päävalmentaja Jarmo Eteläaho oli todella tyytyväinen pisteisiin.
Loistava voitto. Tiukka matsi, joka onneksi kääntyi nyt meille. Puolustettiin todella hyvin. Hyökkäyspeli jäi vähän vaisuksi, vielä olisi tarvittu terävyyttä maalipaikkoihin. Mutta hyvä näin, ollaan tosi tyytyväisiä kahteen pinnaan.

Jymyn puolustaja Vesa Salonen antoi kiitosta Jymyn maalivahtiosastolle.
Erittäin hieno tason nosto koko joukkueelta viikon takaisesta. Pelattiin huolellisesti ja omilla vahvuuksilla, niin se tuotti tulosta. Erityismaininta täytyy antaa meidän loistavalle maalivahtikaksikolle ja erityisesti Hannekselle, joka pelasi puolikuntoisena. Nyt käännetään katseet kohti ensi viikonlopun kotipelejä ja treenataan hyvin niin ollaan valmiina taas taistelemaan pisteistä!”

Taistelu jatkuu!

Ensi viikonloppuna lauantaina 23.2. klo 16:00 kohdataan Nurmohallilla Kirkkonummi Rangers ja sunnuntaina 24.2. klo 15:00 Suomen kauneimpaan kaukaloon astelee vieraaksi Tikkurilan Tiikerit. Nyt jos koskaan tarvitaan yleisön kannustusta ja tukea, tervetuloa!!!