Jymy haki Vantaalta isonumeroisen voiton hyvällä pelillä. Ilahduttavaa on maalinteon lisäksi vain kolme päästettyä omiin. Jymyn alivoima toimi jälleen, voittaen oman pelinsä vastustajan ylivoimaa vastaan 2-1. Molemmat Jymyn alivoimamaalit iski Miikka Honkaniemi.

SB Vantaa – Nurmon Jymy 3-11 (2-7, 1-2, 0-2)

– Ottelun tilastot

Otteluraportin tarjoaa Seinäjoen Rengastien Markkinat 18.-20.10.2019.

Tällä kertaa ei ollut bussijaloista tietoakaan, sillä ajassa 6:38 taululla komeilivat jo 0-4 lukemat, kotijoukkue ottaa aikalisän ja vaihtaa maalivahtia. Jymyn maalintekijöinä alkumyrskyssä olivat kahdella maalillaan Niko Perälä sekä Erik Härkönen. Erän puolivälissä kotijoukkue saa pelin juonesta kiinni ja iskee kavennuksen Toni Koskelan toimesta. Pari minuuttia tästä ja Jymy iskee alivoimalla Honkaniemen maalilla, jonka Vantaa kuitenkin kuittaa saman ylivoimansa aikana Leevi Aurasen maalilla. Ajassa 15:29 Honkaniemi jatkaa maalintekoaan jälleen alivoimalla, kun hieno laukaus uppoaa etuyläseen. Erän loppulukemat 2-7 iskee huippuvireinen Jose Kivipelto ylivoimalla Hannu Palomäen syötöstä.

Toisessa erässä mennään edelleen Jymyn hallinnassa, vaikkakin peli hieman tasaantuu. Ajassa 27:02 avataan maalihanat, kun kotijoukkueen Lari Sorsa kaventaa tilanteeksi 3-7. Minuutti tästä ja Honkaniemi pistää hatun täyteen viimeistellen varmasti puolittaisesta läpiajosta. Jymy pääsee ylivoimalle ajassa 32:38 ja reilun minuutin pyörittelyn jälkeen Kivipelto pistää pallon maaliin ja erätaukolukemiksi 3-9.

Kolmas erä on hyvin pitkälti samanlaista, kuin toinenkin. Jymy hallitsee ja karvaa aktiivisesti aiheutaen vantaalaisille jatkuvasti hankaluuksia avauspelissään. Jymy saa erän alkuun pari ylivoimaa, joita koitetaan hieman uusilla koostumuksilla, mutta tällä kertaa verkko ei heilu. Kun vielä ajassa 52:42 Tommi Kärkkäinen iskee kauden avausmaalinsa, ja 57:07 Härkönen viimeistelee hattutemppunsa, saadaan ottelun loppulukemiksi 3-11.

Jymyn hallintaa pelissä kuvaa maalivahtien torjunat. SB Vantaa 25 ja Jymyn maalissa hyvin pelannut Ossi Lallukka 13 torjuntaa.

Jymyn päävalmentaja Jarmo Eteläaho oli tyytyväinen Jymyn esitykseen.
Toteutettiin pelisuunnitelmaa hienosti. Oltiin aktiivisia pallottomina ja pelattiin huolella pallon kanssa kaverin karvausta vastaan. Nautitaan tästä kotimatkan ajan ja aletaan kääntämään huomenna ajatuksia ensi lauantain O2- matsiin.

Hattutempun tehnyttä hyökkääjää Miikka Honkaniemeä lämmitti onnistumiset laajalla rintamalla.
Kypsä 60min nähtiin tänään Vantaalla. Saatiin hyvin pelisuunnitelma toteutettua ja oltiin pelin alusta heti tylyjä ja saatiin hyvä johto. Laajalla rintamalla onnistumisia, joka on aina positiivinen juttu. Toki lämmittää mieltä myös, kun sai itsekin palloa verkkoon. Tästä on hyvä jatkaa seuraavan viikkoon.