Jymy jatkoi hienoja esityksiään lauantaina, kun Nurmohallilla kaatui NST Lappeenranta. Ratkaisevaa voiton kannalta oli Jymyn loistava alivoima pelaaminen kolmannessa erässä kapteeni Hannu Palomäen johdolla. Jymy istui ottelussa yhteensä peräti seitsemän kaksiminuuttista NST:n yhtä vastaan.

Nurmon Jymy – NST Lappeenranta 8-5 (3-1, 3-2, 2-2)

– Ottelun tilastot

Ottelu alkaa Jymyn hallinnalla, mutta NST saa pikku hiljaa pelin juonesta kiinni ja iskee erän puolivälissä ottelun avausmaalin Huppusen veljesten toimesta. Ottelu jatkuu tasaisena ja molemmilla on omat paikkansa maalin tekoon. Jymy hyödyntää paikkansa seuraavaksi, Erik Härkösen tulisen laukauksen painuessa verkkoon. Ja heti seuraavassa vaihdossa Jymy iskee jälleen. Palomäki tarjoilee ja Jose Kivipelto vie kotijoukkueen johtoon. Erän lopulla nähdään vielä upea maali, kun Juuso Koskela puttaa pallon maaliin Miko Saarelan hienosta syötöstä viden Jymyn 3-1 johdossa erätauolle.

Toisen erän alkuu Jymy saa illan ensimmäisen jäähynsä, jonka NST kuittaa nopeasti Jere Niemelän maalilla. Ajassa 34:15 koittaa ottelun seuraava tilastomerkintä, kun Miika Pollari tuomitaa kaksiminuuttiselle. Jymyn alivoima saa kuitenkin hyvän hyökkäyksen aikaiseksi, jonka Jesse-Samuli Huppunen katkaisee pelaamalla kädellään. Tästä joukkueet tasavajaalle, ja kentällä olevan tilan käyttää hyväkseen kapteeni Palomäki iskien Jymyn 4-2 johtoon. Pari minuuttia tästä ja Niko Metsänranta saa jäähyn ja NST kaventaa 4-3 ajassa 38:48. Erä on lopuillaan, mutta minuutissakin tässä lajissa ehtii. Ensin ajassa 39:11 Kivipelto tarjoilee ja Niko Perälä iskee 5-3 ja heti perään Juuso Koskelan syötöstä Joona Kukko pistää verkot piukeiksi. 6-3 lukemista erätauolle.

Kolmas erän alku on erittäin hankala kotijoukkueelle. Erän ensimmäisestä 10 minuutista Jymy istuu kuusi minuuttia jäähyllä, mutta kotijoukkueen alivoima tekee uhrautuvaa työtä kapteeni Palomäen johdolla. Ja kun NST ei käytä ylivoimaansa hyväksi, niin päättää Palomäki käydä pistämässä alivoimalla Jymyn 7-3 johtomaalin ajassa 51:54. NST kaventaa vielä ajassa 53:31 Miro Veijalaisen osumalla. Pari minuuttia tästä ja NST pääsee jälleen ylivoimalle, mutta Jymyn alivoima on jälleen rautaa peittämällä vierasjoukkueen maalinteko yritykset. Jymy iskee vielä ajassa 58:33 Kivipellon toimesta ja minuuttia myöhemmin vierasjoukkueen Joona Vänttinen tekee loppulukemiksi 8-5.

Jymyn maalissa hienosti pelannut Roope Mutka torjui ottelussa 14 kertaa.

Jymyn päävalmentaja Jarmo Eteläahon mukaan NST oli odotetusti haastava vastustaja.
NST haastoi meidät odotetusti tiukkaan matsiin. Tuntui vähän siltä, että meillä oli muutama suvantovaihe pelin aikana, jolloin pelissä ei oikein tapahtunut mitään. Meillä oli erinomainen jakso ensimmäisessä erässä ja toisen erän lopussa. Oman haasteensa toi se, että avauserässä jäähyjä ei tullut mistään. Kolmannessa puolestaan pelkästään meille. Uhrauduttiin hienosti alivoimalla ja otettiin tärkeä voitto.

Hienosti pelissä raatanut Jymyn puolustaja Ville Rynnäs odottaa innolla tulevia kamppailuja.
Olimme pelissä koko ajan kuskin paikalla, mutta viimeistelytehokkuus ja tietynlainen huolimattomuus aiheutti runsaiden jäähyjen vuoksi sen, että NST oli koko ajan liki. Monessakin mielessä peli oli silti kauden parasta peliä meiltä. Varsinkin maalivahti ja alivoima peli on tällä hetkellä kuosissa. Innolla tässä jo odottaa seuraavia kamppailuja, joissa meidän pitää koko ajan kehittää pelaamista kohti pitkää kevättä.