Nurmohallin lauteille saapuneet 196 katsojaa saivat todistaa vauhdikasta peliä, jonka päätteeksi Jymy juhli kolmea sarjapistettä sekä jatkopaikkaa TEHO Sport Suomen Cupissa.

Nurmon Jymy – SalBa (Rauma) 8-6 (2-3, 4-2, 2-1)

Avauserän alussa mentiin pallollisesti Jymyn hallinnassa ja vain raumalaisten maalivahdin Aleksei Kohtalan torjunnat pitivät pelin maalittomana. Ajassa 6:24 Jymy pääsee ylivoimalle. Hyvän pyörityksen jälkeen maalin makuun pääseekin alivoimalla SalBa. Jose Kivipellon käsivirheestä tuomitun rangaistuslaukauksen käy pistämässä Jonne Aaltonen Jymyn maaliin vaihdetun Juuso Pellisen selän taakse ajassa 8:13. Ja kun maalin makuun päästiin, niin seuraavan 37 sekunnin sisällä helähtää vielä kahdesti. Ensin Tommi Kärkkäisen tasoitus ja taas heti perään SalBan Jan-Erik Aaltonen vie joukkueensa 1-2 johtoon. Vauhdikkaassa avauserässä molemmat joukkueet kuluttavat vielä kertaalleen jäähypenkkiä, mutta ylivoimalla tai tasavajaalla ei lisäosumia nähdä. Sen sijaan normikentällisin ajassa 13:44 Jymyn puolustaja Miika Pollari on jostain syystä jäänyt yksin vieraiden maalinsuulle, eikä mies erehdy tasoittaen pelin lukemiksi 2-2. SalBa on kuitenkin avauserässä terävämpi ja tekee vielä yhden ja menee erätauolle 2-3 johdossa.

Toinen erä on taas lukemien perusteella hyvä Jymylle. Jose Kivipelto pistää heti erän alussa pelin tasoihin. SalBa kuittaa vielä tämän, mutta ajassa 24:26 puolustajapari Salonen-Noponen on pahanteossa. Noposen ihanasta syötöstä pääsee Salonen pistämään suoraan syötöstä pallon verkon perukoille ja tilanne tasan 4-4. Seuraavaksi jäähyillään taas vuorotellen ja juuri SalBan tultua täysilukuiseksi, vie Jose Kivipelto illan toisellaan Jymyn ensimmäisen kerran johtoon. Lisää tulee ylivoimalla ajassa 32:57 kun Jussi Lassilan laadukas laukaus painuu vastustamattomasti maaliin. Erän loppu ei ole jymyläisittäin paras mahdollinen. Ajassa 38:33 Jan-Erik Aaltonen kaventaa illan toisella maalillaan tilanteeksi 6-5 ja vielä 30 sekuntia ennen erätaukoa Jymy saa 2 minuutin jäähyn, joka jatkuu kolmanteen erään.

Heti kolmannen erän alkuun SalBa tasoittaa pelin ylivoimalla Veli Peltosen viimeistellessä. Jymy on kuitenkin tänään vahvempi ja hyvään vireeseen päässeen Jonatan Tynkkysen upealla yksilösuorituksella kotijoukkue siirtyy 7-6 johtoon ajassa 46:26. Reipas minuutti tästä ja Sariolan veljekset juonivat ottelun loppulukemiksi 8-6 Olli-Jussin viimeistellessä. Jymy pelaa johtoasemassa fiksusti erän ja ottelun loppuun ottaen kolmen sarjapisteen lisäksi jatkopaikan Suomen Cupin 5.kierrokselle.

Jymyn parhaana palkittiin Jonatan Tynkkynen (1+2).
Jymyn maalissa hyvin pelannut Joonas Viitala torjui ottelussa 17 kertaa.

Nurmon Jymy – SalBa ottelun tilastot

Lähitapiola Etelä-Pohjanmaan tarjoama maalikooste
– tulossa –

Jymyn päävalmentaja Jarmo Eteläaho oli pelin ratkaisuvaiheeseen erittäin tyytyväinen.
Kunnia Salballe, joka teki pelistä todella tiukan kovalla taistelullaan. Olen tyytyväinen siihen, kun Salba tasoitti pelin 6-6 kolmannen erän alkuun, ettemme lähteneet pakottamaan ratkaisua, vaan maltillisesti luotimme omaan tekemiseen. Ja ratkaisu tulikin sitten sieltä Tynkkysen toimesta upealla tavalla. Sariolan veljekset vielä tuplasivat johdon. Kolme pistettä ja jatkopaikka cupissa maistuu todella hyvältä.

Yli- ja alivoimalla peliaikaa tällä kertaa saanut hyökkääjä Harri Käpyaho piti voittoa ansaittuna.
Etukäteen oli jo tiedossa, että pisteistä tulee tiukka vääntö. Ensimmäinen erä oli meidän hallussa, mutta vastustaja rokotti kovalla prosentilla meidän virheistä. Koko ajan peli parani meillä ja mielestäni oltiin juurikin tuon parin maalin verran parempia. Tynkkyseltä hieno yksilösuoritus kolmannessä erässä, joka käänsi pelin meille.