Kauden toinen kotiottelu Nurmohallilla tarjosi yleisölle viihdyttävän ja maalirikkaan ottelun, kun kotiyleisö pääsi nauttimaan yhdessä joukkueen kanssa kauden ensimmäisestä voitosta.

Otteluraportit tarjoaa:

Reilua pohjalaista kalustekauppaa, kotiinkuljetus edullisesti kaikkialle Suomeen!
Facebookissa: facebook.com/kalustekaverit
Instagramissa: instagram.com/kalustekaverit

Jymy – OLS 11-7 (3-1, 4-2, 4-4)

Katso ottelun lehdistötilaisuus

Ottelu on ensimmäisessä erässä vahvasti Jymyn hallinnassa ja peli pysyy pääasiassa OLS:n alueella. Hyvin liikkuva kotijoukkue saa luotua hyviä paikkoja ja peli on vauhdikasta, OLS:n kääntäessä nopeasti vastahyökkäyksiä. Kotijoukkueen vahva ote ensimmäisessä erässä näkyy myös tulostaululla, kun erätauolle mennään 3-1 johtoasemassa. Jymyn maalintekijöinä Oskari Kauppila, Miikka Honkaniemi sekä Erik Härkönen.

Toinen erä jatkuu hyvin samalla kaavalla ja kotijoukkueen ensimmäisen erän vahva pallonhallinta säilyy. Pelin painopiste pysyy vierasjoukkueen päädyssä ja yleisölle tarjotaan viihdettä koko rahan edestä. Jymyn alkukauden tehottomuus loistaa poissaolollaan tässä pelissä ja onnistumisia tulee laajalta rintamalta. Härkönen aloittaa maalinteon vajaan minuutin pelin jälkeen ja siitä käynnistyy Jymyn maalinteko talkoot ja toisen erän jälkeen peli kotijoukkueelle 7-3.

Kolmannen erän alkuun Jymy jatkaa vahvaa otettaan ja peli näyttää ratkenneen vajaan parin minuutin pelin jälkeen, kun kotijoukkue karkaa jo 9-3 johtoon. OLS saa kuitenkin tämän jälkeen otteen pelistä ja peli pyörii täysin Jymyn puolustusalueella. Vierasjoukkue iskee pariin minuuttiin kolme maalia ja peli on taas täysin auki tilanteen ollessa ennen erän puolta väliä 9-6. OLS:n paine jatkuu ja Jymyn maalinsuulla Roope Mutka ottaa tärkeitä koppeja ja pitää osaltaan Jymyn johtoasemassa. Hannu Palomäki katkaisee lopullisesti OLS:n nousuyrityksen neljä minuuttia ennen päätössummeria iskien Jymyn 10-6 johtoon. Tätä seuraa vielä Matias Mäenpään osuma tyhjään maaliin, sekä OLS:n maali ilman maalivahtia ja lopputulokseksi saadaan 11-7 kotijoukkueen hyväksi.

Erik Härkönen (vas.) palasi kaukaloon tehokkaana. Kuva: Anita Jokilehto.

Jymyn alkukauden yksi haasteita on ollut tehottomuus ja odotukset sen ratkaisemiseen oli osaltaan kokeneen Erik Härkösen harteilla, kun mies saatiin viimein pelikuntoon ja mukaan kokoonpanoon. Härkönen lunasti odotukset iskien kolme maalia.

”Oli mukava päästä pitkästä aikaa pelille. Paikkoja oli itsellä aika paljon, että hyvänä päivänä olisi voinut enemmänkin tehdä maaleja.”

Härkönen ei ollut kuitenkaan täysin tyytyväinen joukkueen pallolliseen peliin, vaikka tulostaululla komeili 11 osumaa.

”Pari erää oltiin hyviä ja oltaisiin voitu tehdä joukkueena vielä enemmänkin maaleja, sillä paikkoja oli. Viimeisessä erässä kaveri otti kuskin paikkaa ja oltiin aika pesukoneessakin välillä. Pallollinen peli oli aika huonoa meiltä, vaikka tollaset lukemat laitettiin taululle. Siihen pitäisi jotakin ainakin keksiä.”

Jymyn päävalmentaja Jarmo Eteläaho oli tyytyväinen joukkueensa tehokkaaseen esitykseen:

”Me tietysti Tiikerit pelin jälkeen mietittiin, että mitä tässä eniten lähdetään parantamaan. Ja kyllä me ollaan tuota hyökkäyspelaamista ja maalintekoa harjoiteltu aika tiiviisti kolme viikkoa. Ja hienoa, että saatiin siitä heti ulosmitattua tällainen, että 11 maalia kun sitä ennen oltiin tehty 13 maalia (4 peliin). Tottakai saatiin myös tuolta rosterista Härkönen ja Oskari (Kauppila) mukaan kokoonpanoon, jotka yhteensä teki sen 5 maalia, että sitäkin kautta saatiin sitä (maalintekoa). Olen tosi tyytyväinen 11 maaliin ja kolmeen pisteeseen.”

Jymyn seuraava ottelu pelataan Nurmohallilla 31.10. ja vastaan tulee Westend Indians.