Jymy haki voiton Porista rangaistulaukausten jälkeen lukemin 6-7. Nuori porilaisryhmä puolusti kurinalaisesti ja sinnikkäästi, eikä tehnyt Jymyn iltapuhteesta todellakaan helppoa. Voiton takuumieheksi nousi lopulta Jymyn maalivahti Ossi Lallukka.

Porin Karhut – Nurmon Jymy 6-7 rl (1-3, 1-1, 4-2, 0-1)

Ottelun tilastot

Nurmolaiset saivat otteluun lentävän lähdön, sillä 10 minuutin pelin jälkeen taululla komeilivat 0-3 lukemat Jose Kivipellon, Erik Härkösen sekä Joona Kukon onnistuessa maalinteossa. Nuori porilaisryhmä ei tästä säikähtänyt, vaan pääsivät uudelleen peliin mukaan Jussi Lassilan 5 minuutin jäähyn aikana. Porilaisten kavennuksen iskee ylivoimalla Janne Kuusiluoto ja näissä 1-3 lukemissa mennään myös erätauolle.

Toisessa erässä Jymy pitää pallon hallinnan itsellään ja aiheuttaa kotijoukkueen pelinavaukselle suuria ongelmia korkealla prässillään. Porilaiset malttavat kuitenkin puolustaa tiiviisti ja viimeisenä lukkona Karhuilla toimii maalivahti Arvid Vonk. Ajassa 31:04 Jymyläisistä Niko Perälä onnistuu viimein ohittamaan Vonkin ja peli näyttää olevan vierasjoukkueen hallinnassa. Vielä mitä, sillä muutama minuutti tästä ja Karhut iskee Juuso Aholan toimesta erän loppulukemiksi 2-4.

Kolmas erä on huomattavasti tasaisempaa ja Karhut nousee Jani Immosen ja Elias Kaupin pikamaaleilla tasoihin ajassa 46:15. Maali-iloittelu jatkuu pari minuuttia myöhemmin Jonatan Tynkkysen laukoessa Jymyn uudelleen johtoon. Joukkueet käyttävät aikalisänsä melkein peräkanaa (Jymy 56:06 ja Karhut 56:44), jonka jälkeen Karhut ottaa maalivahdin pois yrittäen tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla. Uhkapeli kannattaa, sillä ajassa 57:06 Tuomas Huhtala tuo Karhut tasoihin. 12 sekuntia tästä ja Arttu Kukko iskee Jymyn 5-6 johtoon, jonka jälkeen suurin osa arvelikin pelin olevan taputeltu. Mutta Karhujen illan sankari Julius Tuominen (1+3) on erimieltä ja iskee kotijoukkueelle illan toisen maalin joukkueen pelatessa ilman maalivahtia ajassa 58:35. Tasatilanteesta 6-6 jatkoajalle.

Ossi Lallukan debyytti divaritasolla onnistui mainiosti.

Kun jatkoajalla ei maaleja nähdä, niin mennään rankuille. Rankuissa Jymyn pitää voitossa mukana maalivahti Ossi Lallukka upeilla torjunnoillaan! Maalinteossa jymyläisistä onnistuu rankuissa nuoret Juuso Koskela sekä Oskari Kauppila ja kun Karhuista onnistuu ainoastaan Eero Vanhatalo saamaan pallon Lallukan selän taakse, vie Jymy ottelusta kaksi pistettä mennessään Etelä-Pohjanmaalle.

Jymyn maalissa hyvin pelannut Ossi Lallukka torjui ottelussa 15 kertaa.

Jymyn päävalmentaja Jarmo Eteläaho harmitteli viimeistelyn ontumista.

Saatiin peliin hyvä alku, mutta harmittava 5 minuutin jäähy vähän sekoitti peliä. Edelleen viimeistely jätti toivomisen varaa. Kolme pistettä oli otettavissa, mutta voitto on voitto siltikin. Jatketaan eteenpäin.