Jymy ja O2-Jyväskylä esittivät hienoa salibandyviihdettä Nurmohalliin saapuneelle reilulle 200 silmäparille. Jymy vei voiton ja Suomen Cupin jatkopaikan lopulta rangaistuslaukausten jälkeen.

Nurmon Jymy – O2-Jyväskylä 7-6 rl. (1-2, 2-2, 3-2)

– Ottelun tilastot
– LähiTapiola Etelä-Pohjanmaa tarjoama maalikooste
Teknisistä ongelmista kärsitään vieläkin, siksi ääniraita ja videon laatu ovat kärsineet

Ottelu oli alusta alkaen vauhdikasta, yleisöön menevää salibandyä. Kotijoukkueen johto-osuman iskee Erik Härkönen kuuden peliminuutin jälkeen. Ottelu jatkuu tasaisena ja puolivälissä erää Joni Lempinen tuo vierailijat tasoihin illan ensimmäisellään. Paikkoja luodaan molempiin päihin, mutta ainoastaa Lempinen osuu enää kehikkojen väliin ja vie osumallaan jyväskyläläiset 1-2 johdossa erätauolle.

Toisen erän alku on Jymylle hankala. Arttu Kukon jäähy vielä kestetään, mutta kohta perään ajassa 25:13 Iiro Pieviläinen vie vierailijat 1-3 johtoon. Tämän jälkeen alkaa kotijoukkue taas saamaan pelistä kiinni. Ajassa 28:23 sitten jo tapahtuu, kun hyvän pelin pelannut Jonatan Tynkkynen tarjoilee ja Hannu Palomäki kaventaa lukemiksi 2-3. Jymy jatkaa hyvällä jalalla ja pelikellon näyttäessä 34:30 Niko Perälä iskee ottelun tasoihin. Lisäpaikkoja siunaantuu, mutta Tommi Kauppinen vierasjoukkueen maalilla kestää. Ja kuin varkain, erän lopulla ajassa 39:34 iskeekin O2 Lempisen viimeistellessä hattutemppunsa.

Kolmas erä alkaa Jymyn kannalta hienosti, kun Palomäki-Tynkkynen kaksikko on taas pahanteossa. Ajassa 44:51 O2 siirtyy kuitenkin taas johtoon Vesa Sivulan hienolla maalilla etuyläseen. Erän puolivälissä Härkönen määrätään 2 minuutin istunnolla ja Niko Ilmonen vie vierailijat kahden maalin johtoon ajassa 51:21. Jymy ei kuitenkaan luovuta. SPV:stä farmisopimuksella Jymyä tässä ottelussa edustanut Jymykasvatti Juuso Keskinen kuittaa heti seuraavassa vaihdossa Miko Saarelan syötöstä. Takaa-ajo jatkuu, mutta palloon asti palloa ei saada millään. Ajassa 56:44 Jymyn valmentaja Jarmo Eteläaho ottaa aikalisän. Eteläahon kärmeskeitto tuntuu maistuvan, sillä puoli minuuttia myöhemmin Saarela tuo Keskisen hienosta syötöstä ottelun tasoihin.

Erik Härkönen ja Ossi Lallukka olivat Jymyn sankareita jatkoajalla. Kuva: Anita Jokilehto.

Jatkoajalla ei maaleja nähdä, vaikka puolikkaita paikkoja molempiin suuntiin siunaantuukin. Rankeissa Jymy on askeleen edellä koko ajan upeasti ottelussa torjuneen Ossi Lallukan ansiosta. Viimeisen niitin ottelussa iskee Härkönen vastuttamattomalla laukauksellaan ylänurkkaan.

Jymyn maalissa hienosti pelannut Ossi Lallukka torjui ottelussa 17 kertaa.

Jymyn päävalmentaja Jarmo Eteläaho iloitsi joukkueensa noususta voittoon.
Odotetun tiukaksi muodostunut matsi. Avauserässä oli runsaasti paikkoja päästä muutaman maalin etumatkalle, mutta kun siinä ei onnistuttu pelistä tuli takaa- ajoa. Hieno nousu kahden maalin takaa kolmannessa erässä ja vielä lisäpiste rankuilta. Kuudes voitto putkeen, siitä on hyvä jatkaa.

Jymyn hyökkääjistä Jose Kivipelto oli tyytyväinen kahteen pisteeseen.
60 minsaa kissahiiri leikkiä ja lopussa Saarelan suonenvedolla tasoihin ja rankuilla tärkeet 2 pistettä Nurmoon. Vauhdikas ja hyvä peli mikä olisi voinut kääntyä jo varsinaisella peliajalla suuntaan tai toiseen.