Tällä kertaa ei Lappeenrannasta, eikä Helsingistä tullut kaivattuja lisäpisteitä. Taistelu kuitenkin jatkuu ja neljästä viimeisestä runkosarjapelistä Jymy pääsee pelaamaan kolme viimeistä kotisalissaan.

NST Lappeenranta – Nurmon Jymy 8-3 (4-0, 1-3, 3-0)

Lappeenrannassa kotjoukkue NST oli ensimmäisessä erässä selkeästi vahvempi ja vei avauserän lukemin 4-0. Neljännen maalin jälkeen Jymyn maalilla aloittanut Hannes Hannula sai tarpeekseen ja maaliin asteli Joonas Viitala.

Lauri Lehtimäki on tehnyt 67 divarin runkosarjan ottelussa tehot 28+29=57. Kuva: Kimmo Hautala

Toisen erän alku ei paljon parempaa lupaillut, sillä Julius-Emil Huppunen siirtää ajassa 25:21 NST:n jo 5-0 johtoon. Tämän jälkeen alkaa kuitenkin Jymyn nousu. Jussi Lassila, Jose Kivipelto sekä Petro Rautio tuovat maaleillaan Jymyn parin maalin päähän ajassa 34:07. Enempää maaleja ei kuitenkaan erässä saada aikaan, joten kutkuttavasta 5-3 tilanteesta kolmanteen erään.

NST syöttää kuitenkin karvasta kalkkia heti erän alkupuolella siirtyen ajassa 52:23 Ville Alkkin toimesta 6-3 johtoon. Samassa ajassa Jymy ottaa aikalisän saadakseen uuden kirin aikaiseksi, mutta uutta vaihdetta ei tällä kertaa silmään saada. NST sen onnistuu maalinteossa vielä kahdesti naulaten ottelun loppulukemiksi 8-3.

Jymyn päävalmentaja Jarmo Eteläaho harmitteli Jymyn heikkoa avauserää.
NST peli kaatui pitkälti huonoon avauserään. Peli parantui ottelun edetessä, mutta tehottomuus maalipaikoissa esti meidän nousun tasoihin.

Jymyn hyökkääjä Lauri Lehtimäki harmitteli oman joukkueen turhia pallonmenetyksiä.
Yksi hyvä erä ei riitä Divarissa voittoon asti. Liian helppoja maaleja annettiin kaverille. Tyhmät jäähyt ja tarpeettomat menetykset on saatava vähenemään roimasti sekä viimeistelyyn tarvitaan kylmäpäisyyttä lisää.

Jymyn maalissa alottanut Hannes Hannula torjui ottelussa 3 kertaa.
Ajassa 14:53 maaliin vaihdettu Joonas Viitala torjui 19 kertaa.

NST Lappeenranta – Nurmon Jymy ottelun tilastot

M-Team – Nurmon Jymy 6-3 (1-2, 0-0, 5-1)

Eetu Sariola iski maalin M-Teamin verkkoon. Kuva: Kimmo Hautala

Sunnuntain pelin avauserä on jymyläisittäin parempaa kuin lauantaina. Jose Kivipellon ja Jonatan Tynkkysen maaleilla vierasjoukkueen 1-2 johdossa erätauolle. M-Team tekee ainokaisensa ylivoimalla.

Toinen erä.

Kolmanteen erään lähdetään edelleen 1-2 lukemista. Toinen erä oli muuten harvinaisuus, sillä toisessa erässä ei pöytäkirjaan tullut ainuttakaan maali- tai jäähymerkintää. Kolmannen erän alku ei mene Jymyn käsikirjoituksen mukaisesti. Ensin ajassa 40:45 Antti Itkonen tuo M-Teamin tasoihin, ja pari minuuttia myöhemmin kotijoukkue menee ylivoimalla 3-2 johtoon. Kohta tämän jälkeen Jymyn päävalmentaja Jarmo Eteläaho koittaa herätellä joukkuettaan aikalisällä. Seuraavankin maalin iskee kuitenkin M-Teamin sankari (3+0) Antti Itkonen vieden isännät 4-2 johtoon ajassa 49:54. Puolisen minuuttia tästä ja Jymyn ahdinko kasvaa, sillä Olli-Jussi Sariola sekä Jussi Lassila komennetaan yhtäaikaa jäähylle. Alivoima kuitenkin taistelee maalivahti Hannes Hannulan johdolla, eikä M-Team onnistu käyttämään 5-3 ylivoimaansa hyödykseen. Onnistuneesta alivoimasta Jymy saa uutta virtaa, ja Eetu Sariola kaventaa tilanteeksi 4-3 ajassa 53:26. Tasoitusta haetaan, mutta tällä kertaa takaa-ajon katkaisee M-Teamin Anssi Tikkanen, joka vie ajassa 58:45 joukkueensa jälleen kahden maalin johtoon. M-Team iskee vielä yhden tyhjään maaliin, joten pisteet jäävät isoolle kirkolle lukemin 6-3.

Jymyn maalissa hyvin pelannut Hannes Hannula torjui ottelussa 23 kertaa.

M-Team – Nurmon Jymy ottelun tilastot
M-Team – Nurmon Jymy ottelun maalikooste

Jymyn päävalmentaja Jarmo Eteläaho harmitteli joukkueensa tehottomuutta viimeistelyssä.
M-Team pelissä puolustimme todella hyvin koko ottelun. Tehottomuutta oli taas viimeistelyssä. Pelattiin viikonloppu loukkaantumisten ja sairastelujen vaivaamina. Taisi siinä sitten bensakin vähän loppua kolmanteen erään.”

Jymyn profiilipuolustaja Eetu Sariola oli ottelun jälkeen vähäsanainen.
Ei pelejä voiteta jos pelataan vaan kaksi erää hyvin. Enempää ei löydy nyt kommentteja.”

Pisteitä metsästetään seuraavaksi 16.2. Turussa FBC Turun vieraana.