Nurmohallin uusi komia Seinäjoen Rengaskeskus – Point S logoilla varustettu kaukalo sai parhaan mahdollisen tulikasteen, kun Jymy voitti M-Teamin lukemin 9-7. Helpolla voitto ei tullut, vaan 214 katsojaa sai todistaa jännitysnäytelmää viimeiselle minuutille saakka.

Nurmon Jymy – M-Team 9-7 (3-1, 3-3, 3-3)

Ensimmäinen erä oli parasta Jymyä tänään. Hyvien pitkien hyökkäysten lisäksi joukkue sai aikaan kolme maalia ensimmäisen kymmenen minuutin aikana Tommi Kärkkäisen, Eetu Sariolan sekä Vesa Salosen onnistuessa. Erän lopulla M-Teamin Janne Makkonen avaa vieraiden maalitilin ja kaksi sekuntia ennen erän loppua Jymy saa vielä rangaistuksen, joten M-Team pääsi pelaamaan toisen erän alkuun ylivoimaa.

Ylivoiman aikana M-Team saa rangaistuslaukauksen, jonka Juho Kivinen pistää varmasti ohi Julius Kivimäen ja kaventaa tilanteeksi 3-2. Ajassa 23:37 Jymyn Miko Saarela istuu rangaistujen penkille, syynä pelin viivyttäminen. Seuraavan maalin tekee kuitenkin Jymy Eetu Sariolan iskiessä alivoimalla illan toisensa. Reilu minuutti tästä ja Sariolan nuorempi painos pistää jo hatun täyteen, tällä kertaa ylivoimalla. Tämän maalin jälkeen M-Team vaihtaa maalivahtia Simo Metsikön astellessa helsinkiläisten maalinsuulle. Jymy iskee toisessa erässä vielä kertaalleen Sami Kujalan toimesta. M-Team maalasi puolestaan vielä kahdesti, mikä ei miellyttänyt Jymyn päävalmentaja Jarmo Eteläahoa. ”Päästettiin varsin turhat kaksi maalia erän loppupuolella. Oikeastaan kaikki neljä M-Teamin ensimmäistä maalia olisimme voineet välttää huolellisemmalla pelillä.”

Kolmannen erän ensimmäinen kymmenminuuttinen menee Jymyn käsikirjoituksen mukaan ja M-Team ei pääse maalipaikoille. Ajassa 47:49 Miika Pollari pistää pallon verkkoon tehden ensimmäisen divarimaalinsa. Kun vielä Jussi Lassila pistää ylivoimalla maalilaulun soimaan ajassa 51:01 on peli jo 8-4 Jymylle. Salibandy on kuitenkin siitä mahtava laji, että asioita voi tapahtua todella nopeasti. Ajassa 55:25 8-5, 55:55 8-6, 55:55 Jymy aikalisä, 56:36 8-7. Eli minuutin ja yhdentoista sekunnin (1:11) sisään M-Team teki kolme maalia ja tuli jo maalin päähän. Jymy on kuitenkin tänään päättänyt ottaa kauden avausvoittosa ja Miko Saarela pistää ottelun päätösnumerot 9-7 tyhjään nuottaan.

Jymyn parhaana palkittiin 3+0 tehot ottelussa tehnyt puolustaja Eetu Sariola.
M-Teamin paras oli 2+2 tehoilla Janne Makkonen.
Jymyn maalissa pelanneelle Julius Kivimäelle merkittiin ottelussa 19 torjuntaa.

Nurmon Jymy – M-Team ottelun tilastot
Lähitapiola Etelä-Pohjanmaan tarjoama maalikooste

Miko Saarela iski illan viimeisen maalin M-Teamin verkkoon. Kuva: Kimmo Hautala

Jymyn päävalmentaja Jarmo Eteläaho uskoo voiton vapauttavan joukkueen tekemistä.
”Ehkä jollainlailla pieni epävarmuus oli pojilla tekemisessä, kun alla oli pari tappiota. Toivottavasti tämä nyt hieman vapauttaa tekemistä, vastassa oli kuitenkin yksi sarjan parhaista joukkueista. Tästä on nyt hyvä jatkaa ensi viikonloppuun, kun on kaksi kotimatsia Nurmohallilla.”

Jymyn puolustaja Miko Saarela on helpottunut voitosta.
”Tärkeä voitto, joka ei helpolla tullut. Pelattiin melko ehjä peli muutamaa nukahdusta lukuunottamatta. Avausvoitto rentouttaa tunnelmaa joukkueessa ja tästä on hyvä jatkaa kohti ensi viikonloppua.”

Jymyn pelit jatkuu ensi viikonloppuna Nurmohallilla.
– Lauantaina 29.9. klo 13:00 Nurmon Jymy – Josba (Joensuu)
– Sunnuntaina 30.3. klo 15:00 Nurmon Jymy – O2-Jyväskylä