Jymyn viikonloppu ei oikeastaan paremmin olisi voinut mennä. Kuusi sarjapistettä ja yhteensä vain viisi päästettyä maalia omiin on loistava suoritus. Joukkue olikin kuin uudesti syntynyt edelliseen kotipeliin verrattuna – ja hyvä niin.

Nurmon Jymy – Limingan Niittomiehet 5-3 (0-1, 3-1, 2-1)

Ottelun tilastot
– Lähitapiola Etelä-Pohjanmaan tarjoama maalikooste

Liminka ei saanut pistettäkään kovakuntoiselta Jymyltä. Kuva: Anita Jokilehto.

Avauserän ensimmäistä pelikatkoa saatiin odottaa lähemmäs kuusi minuuttia (!) ja Liminka myllytti todella vahvasti kohti Jymyn maalia. Kotijoukkueen viisikkopuolustus maalivahti Hannes Hannulan johdolla kuitenkin kesti tuon liminkalaisten alkurynnistyksen ja pikku hiljaa myös Jymy pääsi paremmin pallolliseen tekemiseensä kiinni. Ajassa 10:04 saatiin ottelun ensimmäiset tilastomerkinnät Jonatan Tynkkysen sekä Limingan Eemeli Koskelan lähtiessä yhdessä miettimään tekosiaan jäähyboxin puolelle. Avauserässä rajulla liikkeellä matkassa olleet vierailijat hyödynsivät tasavajaan kotijoukkuetta paremmin ja onnistuivat hieman onnekkaasti menemään Jani Anttilan toimesta 0-1 johtoon. Näistä lukemista siirryttiin toiseen erään.

Toisessa erässä Jymy pääsee paremmin maalipaikoille. Maalijyvän löytänyt Jose Kivipelto tuokin kotijoukkueen tasoihin ja heti perään ajassa 24:23 nuori Juuso Koskela vie Jymyn johtoon 2-1. Kauan ei Nurmohallissa ehditä juhlia, sillä taas seuraavassa vaihdossa helähtää Matti Heikkisen tasoittaessa pelin. Ajassa 28:20 paluun kentille tehnyt Hannu Palomäki saa hieman kevyehkösti 2 minuutin rangaistuksen protestoimisesta. Jymyn alivoima kuitenkin kestää Hannulan johdolla ja Palomäki pääsee pois jäähyaitiosta. Kokenut pelimies suuntaa juoksunsa jäähyboxista kohti Limingan maalia ja ohjaa upeasti ilmasta Jose Kivipellon syötön maaliin ajassa 30:39. Enempää maaleja ei erässä nähdä, joten Jymyn 3-2 johdosta kolmanteen erään.

Kolmas erä alkaa hyvin, sillä Jose Kivipellon todella tulinen laukaus kiertää kaikki maaliputket ja uppoaa Limingan maalissa hyvin pelanneen Aki Karjalaisen selän taakse. Tämä maali kannattaa katsoa LähiTapiola Etelä-Pohjanmaan tarjoamasta maalikoosteesta pariin otteeseen! Ajassa 48:43 Juuso Koskela pääsee napauttamaan illan toisensa maalin edestä ja tilanteeksi jo 5-2. Kolmannessa erässä Jymyn itseluottamus alkaa nousta jo normaalitasolleen ja kentällä nähdään useita maalipaikkoja sekä upeita sommitelmia. Maaleja ei ottelussa kuitenkaan nähdä enää kuin yksi, jonka iskee Liminka Juho Laurilan ylivoima osumalla. Näin ollen Jymylle todella tärkeät pisteet lukemin 5-3.

Jymyn maalissa hyvin pelannut Hannes Hannula torjui ottelussa 21 kertaa.
Kotijoukkueen parhaana palkittiin tehoilla 2+1 uurastanut Jose Kivipelto.

Jymyn päävalmentaja Jarmo Eteläaho oli oman pään tilkitsemiseen tyytyväinen.
Todella hieno taisteluvoitto koko joukkueelta. Vain kolme päästettyä maalia omiin on erinomainen suoritus. Nyt päät kylmiksi ja huomista Merikoski peliä kohti.

Jymyn hyökkääjä Juuso Koskela antoi tuttuun tyyliinsä viiltävän analyysin pelistä.
Hyvä peli.”

Nurmon Jymy – Merikoski SBT 82 (10, 31, 41)

Sunnuntain JYMY-päivän peli Merikoskea vastaan alkaa 290 katsojan edessä hienosti. Jose Kivipelto jatkaa maaliputkeaan ajassa 6:04, kun miehen kaukolaukaus uppoaa Merikosken verkkoon. Jymy jatkaa lauantain pelistä tuttua tiukkaa viisikkopuolustamista, eikä Merikosken pelätty kaksikko Vesa Heikkinen & Mika Heiskanen pääse maalipaikoille. Jymyn 1-0 johdossa toiseen erään.

Hannu Palomäen paluu kentille on ollut Jymylle todella tärkeä asia. Kuva: Anita Jokilehto.

Toisen erän alussa Jymy kestää ensin jäähyn, jonka jälkeen laitetaan töppöseen vauhtia ja aletaan tekemään maaleja. Maalitalkoot aloittaa Jussi Lassila painavalla laukauksella etuyläseen ajassa 26:08. Pari minuuttia tästä ja on Lauri Lehtimäen vuoro hassutella Merikosken maalivahti kylkihylkeeksi ja pistää pallo rystyllä verkkoon. Paikkoja riittää ja seuraava onnistuja on Sami Kujala, joka pääsee pujahtamaan Merikosken puolustuksen keskelle ja pistää myös rystyllä pallon keksintöön. Merikosken Mika Heiskanen osoittaa kuitenkin vaarallisuutensa heti seuraavassa vaihdossa kaventaen erän loppulukemiksi 4-1.

Kolmas erä alkaa Jymyn jäähyllä, jonka aikana Vesa Heikkinen kaventaa jymyläisten avustuksella lukemiksi 4-2. Tämän jälkeen Jymy saa kaksikin kertaa koittaa ylivoimalla päästä jälleen kolmen maalin johtoon, mutta molemmilla kertaa Merikosken alivoima kestää. Ja niinkuin usein käy, niin seuraava ylivoima mahdollisuus tulee kaverille Petro Raution joutuessa jäähylle. Jymyn alivoima kuitenkin kestää ja pääsee iskemään vastahyökkäyksestä, jonka päättää maaliin Miko Saarela Miikka Honkaniemen hienosta syötöstä. Ajassa 54:26 Jymy saa rangaistuslaukauksen, jonka astelee ampumaan samettikätinen Visa Noponen. Noponen ei erehdy ja Jymy turvallisen tuntuiseen 6-2 johtoon. Tämän jälkeen Merikoski ottaa aikalisän ja sen jälkeen Merikoski alkaakin yrittämään 6-5 vastaan ilman maalivahtia. Tämän leikin lopettaa kuitenkin Juuso Koskela ajassa 56:49 iskemällä pallon tyhjään nuottaan maalivahti Hannulan syötöstä. Noin minuutti ennen peliajan päättymistä Visa Noponen viimeistelee vielä illan toisensa Ville Rynnäksen esityöstä.

Jymyn maalissa pelannut Hannes Hannula torjui ottelussa 14 kertaa ja keräsi tehot 0+1.
Kotijoukkueen parhaana palkittiin tehot 2+0 saalistanut Visa Noponen.

Jymyn päävalmentaja Jarmo Eteläaho oli tyytyväinen joukkueen esitykseen.
Erinomainen peli koko joukkueelta. Pysyttiin laaditussa pelisuunnitelmassa ja oltiin varsinkin pallollisena todella huolellisia. Haluttiin voittaa tämä peli ja tehtiin se vakuuttavasti. Tästä on hyvä jatkaa.”

Jymyn oma kasvatti, puolustaja Miko Saarela oli samoilla linjoilla Eteläahon kanssa.
Huippu peli! Oltiin selvästi parempi joukkue, mistä kertoo sekin että vain yksi päästetty maali 5vs5 pelissä. Tehtiin juuri niinku oltiin sovittu, hiljennettiin kaverin syömähampaat ja oltiin itse tehokkaita. Tästä hyvä jatkaa.”

Ja erityisen ISO KIITOS koko joukkueen puolesta molemmissa peleissä mahtavasti kannustaneille Jymyn junioreille!!!