Pirkkalan Pirkat sinnitteli kaksi erää Jymyn vauhdissa, mutta kolmannessa erässä jalka alkoi painaa ja Jymy paineli vakuuttavasti voittoon. Maaottelutauko oli tehnyt Jymylle hyvää, sillä nurmolaiset olivat matkassa todella vahvalla jalalla. Kotijoukkueen maalitykkinä toimi tällä kertaa kahdesti osunut puolustaja Arttu Kukko.

Nurmon Jymy – Pirkat 6-1 (0-0, 2-1, 4-0)

– Ottelun tilastot
Otteluisäntä: Helatukku

Otteluraportin tarjoaa:
Seinäjoen Rengastien Reilu Rinki
Rengastie on Pohjanmaan kodin ja autoilun keskus!
Facebookissa: facebook.com/reilurinki/
Instagramissa: instagram.com/reilurinki/

Ottelu alkaa Jymyn painostuksella ja aktiivinen karvaus tuottaa Pirkoille suuria vaikeuksia avauspelin suhteen. Vierailijat kuitenkin puolustavat tiiviisti ja viimeisenä lukkona Pirkkojen maalilla Toni Tuomi torjuu varmasti. Tuomella olikin hikinen ilta, sillä mies venyi ottelussa peräti 30 torjuntaan. Erän puolivälissä Jymy pääsee koittamaan ylivoimalla, mutta Pirkat kestää. Erän loppua kohti myös vierailijat pääsevät paremmin peliin mukaan, mutta Jymyn maalilla Ossi Lallukka torjuu varmasti vierailijoiden yritykset. Kiikari lukemissa erätauolle.

Jymy onnistuu heti toisen erän alkuun rikkomaan kuparisen Juuso Koskelan iskiessä Miko Saarelan syötön sisään. Minuutti tästä ja Pirkat pääsee ylivoimalle, mutta Jymyn alivoima kestää Miikka Honkaniemen ja Saarelan johdolla. Toisen erän menoa kuvaa parhaiten Pirkkojen vaihtopenkiltä valmennuksen lausahdus ”ne tulee nyt vielä lujempaa kuin ekassa erässä”. Erän puolivälissä painostus konkretisoituu myös maalina Arttu Kukon iskiessä Erik Härkösen reboundin sisään. Ajassa 36:04 Pirkat saa illan toisen ylivoimansa ja tällä kertaa vierailijat myös onnistuvat Mika Salon laukoessa taukotilanteeksi 2-1.

Kolmannen erän alkuun Härkönen laukoo Jymyn 4-1 johtoon ja ajassa 49:43 Jonatan Tynkkynen iskee numeroiksi 5-1. Jymy jatkaa kovalla paineella ja vierailijoiden takki alkaa selvästi olemaan tyhjä. Pirkat koittaa vielä ilman maalivahti kaventaa, mutta tämän leikin lopettaa Arttu Kukko iskemällä illan toisen maalinsa tyhjiin. Vajaa minuutti tästä ja Jussi Lassila iskee painavan laukauksen verkkoon ja viimeistelee loppu lukemiksi 6-1.

Jymyn maalissa loistavasti pelannut Ossi Lallukka napsi ottelussa 12 torjuntaa ja palkittiin kotijoukkueen parhaana.

Jymyn päävalmentaja Jarmo Eteläaho oli tyytyväinen voittoon.
Tehtiin hyvin töitä kaksi erää ja pakotettiin kaveri ahtaalle. Sitten kun peliä piti alkaa kolmannessa ratkomaan meillä oli sitä jalkaa todella paljon enemmän. Kahteen ekaan erään olisi voitu muutama lisämaali tehdä mikä olisi toki helpottanut kolmatta erää. Hyvä näin kuitenkin, että saatiin tärkeät pisteet.