Jymyn voitto Karhuista ja NST:n voitto Limingalla tiesi sitä, että nurmolaiset siirtyvät joulutauolle D1varin ykkösenä. Helpolla voitto Karhuista ei tälläkään kertaa irronnut ja siedettävistä maalimääristä voivat molemmat joukkueet kiittää maalivahtejaan!

Nurmon Jymy – Porin Karhut 5-4 (2-1, 2-2, 1-1)

– Ottelun tilastot

Otteluraportin tarjoaa:
Seinäjoen Rengastien Reilu Rinki
Rengastie on Pohjanmaan kodin ja autoilun keskus!
Facebookissa: facebook.com/reilurinki/
Instagramissa: instagram.com/reilurinki/

Käy osallistumassa Reilun Ringin Facebook sivulla kisaan, ja voita lahjakortit valitsemiisi Rengastien yrityksiin!

Ottelua seuraamaan saapunut yleisö ehtii hädin tuskin istumaan, kun Karhut avaavat maalitilinsä Paavo Kankaanpään osumalla jo 18 pelisekunnin jälkeen. Jymy saa pelistä pikku hiljaa paremmin kiinni ja ajassa 7:29 Niko Perälä karvaa pallon hyökkäysalueella itselleen ja laukoo vastustamattomasti pallon maaliin tasoittaen pelin. Erän puolivälin jälkeen Jymy siirtyy Erik Härkösen maalilla 2-1 johtoon, mikä jää myös taukotilanteeksi.

Toinen erä alkaa hienoisella Karhujen painostuksella ja ajassa 24:40 Juuso Ahola tuokin vierasjoukkueen tasoihin. Minuutti tästä ja Jymyn Arttu Kukko saa kahden minuutin rangaistuksen, jonka aikana velipoika Joona Kukko käy iskemässä alivoimamaalin jatkosopimuksen Jymyn kanssa tehneet Miikka Honkaniemen upeasta esityöstä! Ottelun puolivälin jälkeen astelee esiin tällä kertaa sentterin roolissa pelannut Eemeli Peltonen, joka marssii keskeltä läpi Karhupuolustuksen ja pistää matalan laukauksen tolpan juureen. Karhut kaventaa kuitenkin pari minuuttia myöhemmin Roni Tuomelan toimesta. Loppuerä on hienoista vierasjoukkueen painostusta, mutta Jymyn puolustus kestää maalillaan loistaneen Ossi Lallukan johdolla.

Kolmas erä alkaa jälleen Karhujen onnistuessa maalinteossa. Tällä kertaa paluun Karhuihin tehnyt Matti Vapaniemi tuo vierailijat tasoihin. Peli jatkuu tasaisena ja Jymyn Lallukka sekä Karhujen Tomi Bergendahl saavat venyä parhaimpiinsa pitääkseen ottelun tasoissa. Jymylle tarjoillaan kolme kertaa putkeen mahdollisuutta tehdä johtomaali ylivoimalla, mutta Karhujen alivoima kestää maalivahti Bergendahlin johdolla. Jymyn pelaaminen muutuu myös hieman seisovaksi ja ajassa 52:16 Jymy ottaa aikalisän. Kotijoukkueen sankariksi nousee ajassa 56:21 läpiajon päätteeksi, siirretyn rangaistuksen aikana pallon hienosti Karhujen maaliin ujuttava Honkaniemi. Karhut ottaa pelin lopussa maalivahtia pois, mutta tolppia lähemmäksi eivät vierailijat enää pääse. Näin Jymylle kolme pistettä jasarjataulukon piikkipaikka!

Jymyn maalissa loistavasti pelannut Ossi Lallukka torjui ottelussa 26 kertaa.

Arttu Kukko oli taas pelipäällä Jymyn puolustuksessa. Kuva: Anita Jokilehto.

Jymyn päävalmentaja Jarmo Eteläaho oli tyytyväinen syyskauteen.
Kahden hyvän joukkueen tiukka vääntö. Avauserässä saatiin pelin virtaus pysymään meille suotuisana. Kakkoserä oli meiltä pelin heikoin ja kolmanteen löydettiin taas se tarvittava. Voitolla on hieno päättää erinomainen syyskausi.

Hienosti jälleen pelannut Jymyn puolustaja Arttu Kukko oli tyytyväinen kolmeen pisteeseen.
”Karhut oli juuri niin vaikea vastus kuin ennakoitiinkin. He onnistuivat tekemään meidän hyökkäyspelistä takkuista ja olivat vastaavasti omissa pelinkäännöissään todella vaarallisia. Pääsimme pelin aikana useampaankin otteeseen kuin koirina veräjästä Ossi Lallukan huippupelastusten ansiosta. Hyvin tyytyväisiä saadaan olla täyteen pistepottiin.”