02-Jyväskylä järjesti hienon miniturnauksen, jossa Jymy kohtasi nopealla aikataululla isäntäjoukkue 02-Jyväskylän sekä Kuopion Welhot.

Otteluraportit tarjoaa:


Reilua pohjalaista kalustekauppaa, kotiinkuljetus edullisesti kaikkialle Suomeen!
Katso lisää: www.kalustekaverit.fi
Facebookissa: facebook.com/kalustekaverit
Instagramissa: instagram.com/kalustekaverit

O2-Jyväskylä – Nurmon Jymy 5-6 rl. (3-0, 0-0, 0-3)

Kauden ensimmäisen harjoituspelin ensimmäinen erä oli vierailijoilta hermostunutta pelaamista ja selkeästi valmiimpana otteluun lähtenyt 02-Jyväskylä vei avauserän ansaitusti 3-0. Jymyn maalilla aloittanut Ossi Lallukka piti loistavilla torjunnoillaan Jymyn pelissä mukana.

Toiseen erään Jymy lähtee parantamaan tekemistään ja pelissä aletaan saamaan enemmän onnistumisia. Kauden avausmaalia saadaan kuitenkin odottaa edelleen, sillä paikoista huolimatta ei jymyläiset saaneet toisessa erässäkään palloa verkkoon.

Kolmannessa erässä alkaa Jymyn peli pyörimään entistä paremmin ja se odotettu avausmaalikin syntyy Eetu Mannisen tyylikkäällä laukauksella takapesään. Jymyn pallollinen peli alkaa rullaamaan paremmin ja Tommi Hakalan johdolla Jymy nousee varsinaisella peliajalla lopulta 5-5 tasapeliin ja vie voiton rangaistuslaukausten jälkeen Petteri Hämäläisen ja Hannu Palomäen onnistuessa. Ossi Lallukka torjuu upeasti rangaistuslaukauskilpailussa, ja huomionarvoista on myös Jymyn nuoren maalivahtilupauksen Matias Pokelan upea ensi esiintyminen miesten joukkueessa ottelun kolmannessa erässä.

Jymyn päävalmentaja Jarmo Eteläaho oli tyytyväinen pelin paranemiseen loppua kohden.
Ensimmäinen peli pitkään aikaan ja varhainen matkustusaika Jyväskylään näkyivät O2- pelin avauserässä. Peli parani pelin edetessä ja kolmannessa erässä oli jo muutama ihan hyväkin hetki.

Hyökkääjä Tommi Hakala iski kahdesti O2-Jyväskylän verkkoon.
Huomasi kyllä, että on puoli vuotta edellisestä pelistä. Alun sekavuuden jälkeen päästiin hieman rytmistä kiinni ja kolmannessa erässä saatiin jo pallollistakin peliä paremmin käyntiin. Tästä on hyvä jatkaa.”

Kuopion WelhotNurmon Jymy 103 (51, 3-0, 22)

Lyhyehkön lepotauon jälkeen Jymy kohtasi Welhot. Ottelun alku on jymyläisittäin kohtuullista tekemistä ja joukkue meneekin Jonatan Tynkkysen maalilla 1-0 johtoon avauserässä. Pikku hiljaa Jymyn tossu alkaa kuitenkin hiipua ja virheiden määrä kasvaa liikaa. Welhot näyttääkin esimerkkiä siitä, mitä on viimeistely liigatasolla ja takoo ensimmäiseen erään peräti viisi maalia.

Toinen erä ei tuo Jymyn peliin parannusta, vaan terävämmällä jalalla liikkeellä olevat Welhot vie erän lukemin 3-0. Jymyläisten parhaimmistoa erässä oli U19 maajoukkuemies Viljami Järvikangas, joka jaksoi vääntää väsymyksestä huolimatta kuopiolaisten puristuksessa.

Kolmanteen erään Jymy lähtee pelaamaan parasta erää ottelussa. Tuloksellisestä näin olikin Erik Härkösen ja Petro Raution onnistuessa maalinteossa. Pelillisesti Jymy ei kuitenkaan päässyt kolmannessakaan erässä omalle tasolleen pieniä välähdyksiä lukuunottamatta. Voitto tällä kertaa ansaitusti Welhoille, ja Jymyn leiriin hyvä oppitunti.

Jymyn päävalmentaja Jarmo Eteläaho oli luonnollisesti pettynyt joukkueen tekemiseen.
Welhot olivat selkeästi valmiimpia pelaamaan iltapäivän ottelussa. Katsotaan video ja parannetaan epäkohtia. Parannetaan tästä, ollaan parempia kuin numerot näyttävät.

Loukkaantuneena ottelua sivusta katsonut puolustaja Miko Saarela ei säikähtänyt tappiota.
Ensinnäkin harmittaa, ettei voinut itse vielä pelata. Saatiin hyvä oppitunti siitä, kuinka tehokkaasti maalipaikat tulee käyttää. Welhot pelasi liikkuvaa salibandya, eikä pysytty siinä oikein mukana. Omissa maalipaikoissa oltiin vähä vielä lapasia, eikä ollut kunnon tahtoa maalipaikoissa. Keskialue on paikka, jossa ei palloja vaan voi menettää enää yhtään. Paljon uutta opittiin, mikä kuuluu nousijajoukkueelle. Meillä on nälkäinen ryhmä, ja ei todellakaan säikähdetä, vaikka noinkin suurilukuinen tappio tuli.