Loppukauden hienon kirin ansiosta Jymy vältti Divarikarsinnat ja pelaa ensi kaudellakin Divaria. Kymmenestä viimeisestä pelistään Jymy voitti seitsemän, joista viimeisimpänä kaatui sunnuntaina ÅIF. Sattumaa vaiko ei, mutta Hannu Palomäki pelasi juurikin nuo seitsemän peliä kymmenestä, jotka Jymy voitti.

Nurmon Jymy – ÅIF 8-7 (4-4, 2-3, 2-0)

Ottelun tilastot
– Lähitapiola Etelä-Pohjanmaan tarjoama maalikooste (tulossa)

KIITOS otteluisäntä:

Ensimmäinen erä alkaa nurmolaiskomennossa. Oula keski-Hynnilä aloittaa ilotulituksen heti ottelun alkuminuuteilla ja Jose Kivipelto lisää johdon 2-0 ajassa 4:07. Kahdeksan minuutin kohdalla Eetu Sariola pistää jo kolmannen kerran pallon ÅIF maalilla hieman uinahtaneen Ville Pesosen selän taakse. Sitten alkoi jymyläisten selkä suoristua ja ÅIF tulee rinnalle ja ohi ajassa 16:00 Jyri Laineen viimeistellessä illan toisensa. Jymy saa kasattua vielä rivinsä ja tulee tasoihin Visa Noposen osumalla. Erätauolle siis numeroista 4-4.

Toisen erän alku ja Miro Herlin iskee takatolpilta tyhjiin jo 15 sekunnin pelin jälkeen vieden vierailijat jälleen johtoon. Jymy saa erän edetessä taas pelijuonesta kiinni ja Jussi Lassilan tyylikäs laukaus tuo pelin jälleen tasoihin. Ajassa 31:06 avautuu vierailijoille sauma pistää peliä pakettiin. Jymyn Vesa Salosen maila osuu vastustajaa kasvoihin ja se tietää Jymylle 5 minuutin alivoimaa. Jymyn uhrautuva alivoima kuitenkin kestää maalivahti Joonas Viitalan johdolla ja ÅIF ei onnistu kuin kertaalleen pitkän ylivoimansa aikana. Atte Huovinen vie kuitenkin vielä ajassa 38:14 ÅIF:n 5-7 johtoon. Jymylle avautuu kuitenkin vielä erän loppuun tilaisuus kaventaa ylivoimalla. Jose Kivipelto saa tilaa ja mies pistää varmasti pallon reppuun ja näin erätauolle 6-7 tilanteesta.

Kolmas erä on ollut viime peleissä parasta Jymyä, ja niin on nytkin. Heti erän alkuminuuteilla jälleen hienon pelin pelannut Hannu Palomäki tuo Jymyn tasoihin Eetu Sariolan syötöstä. Ajassa 46:21 osat vaihtuvat, Palomäki tarjoilee ja E.Sariola vie Jymyn johtoon 8-7. Jymyn johtoasemassa pelaamista helpottaa loppuerän ÅIF:n ottamat kolme jäähyä, eikä ÅIF saa mitään suurempaa kiriä tällä kertaa aikaiseksi. Näin kauden viimeinen peli päättyy 257 katsojan silmien edessä Jymyn 8-7 voittoon ja Divaripaikka kaudeksi 2019-2020 on lunastettu.

Jymyn maalissa pelasivat tasan 30 minuttia Juuso Pellinen (12 torjuntaa) sekä Joonas Viitala (18 torjuntaa) Kotijoukkueen parhaana palkittiin tehot 2+2 nakuttanut Eetu Sariola.

Jymyn päävalmentaja Jarmo Eteläaho perkasi heti tuoreeltaan mennyttä kautta.
Sekavaa pallonpyörittelyä kuvaa tämän ottelun tapahtumia. Hieno nousu jälleen kolmannessa erässä voittoon.

Lähdimme kehittämään hyökkäysalueen hyökkäyspelaamista eli pallollista pelaamista rohkeasti kauden alla. Tein itse tässä vaiheessa sen virheen että oletin puolustusalueen puolustuspelin sekä huolellisen pallon kanssa pelaamisen olevan oletusarvoisesti aiempien kausien mukaisesti meidän vahvuuksiamme. Nämä opit sulivat kuitenkin viimeistään marraskuun sateiden mukana unholaan. Jouduimme alkaa kertaamaan rajusti jo opittuja asioita. Löysimme onneksi ne takaisin viimeiselle kolmannekselle ja kaukalossa näkyi taas tuttua Nurmon Jymyä.

Kauden positiivisiin asioihin nostaisin arkisen työn. Pystyimme vaikeillakin hetkillä treenaamaan suhteellisen laadukkaasti. Sillä loimme pohjan loppukauden nousulle. Hyvä treenipohja näkyi varsinkin näiden viimeisten pelien kolmansissa erissä, joissa käänsimme voitot itsellemme.

Kausi oli siis tuloksellisesti pettymys mutta uskallan väittää että pelasimme aika ajoin parasta peliämme kolmeen divarikauteen. Se ei vain tällä kertaa konkretisoitunut tuloksena. Nyt huilataan ja ladataan akkuja. Mielenkiinnolla nähdään minkälainen Jymy ensi kaudella kaukalossa viilettää. Kiitos kotiyleisölle hienosta kannustuksesta koko kauden ajan.

Olli-Jussi Sariolan kipparoima Jymy taisteli hienosti itsensä kuiville karsinnoista. Kuva: Anita Jokilehto.

Jymyn kapteeni Olli-Jussi Sariola oli tyytyväinen joukkueen asenteeseen vaikeinakin aikoina.
Alkuun päästiin vähä liiankin helpolla 3-0 johtoon ja osa varmaan jo ajatteli että tässä rallatellaan vaan voittoon, mutta tässä lajissa se ei ihan mee niin. Onneksi kuitenkin saatiin peli kasaan taas kolmanteen erään ja kaivettiin se viimeinen taisteluilme sieltä esiin ja otettiin se mitä tästä pelistä lähdettiin hakemaan.

Kokonaisuudessaan pelattiin hyvä sarjan viimeinen kolmannes ja osoitettiin että tämä joukkue pystyy voittomaan kärkijengejä omalla pelillä. Loppujen lopuksi täytyy olla tyytyväinen 10 sijaan koska välillä näytti jo pahalta. Otettiin se mikä oli otettavissa.

Kiitos vielä jätkille hienosta taistelusta tällä kertaa sarjapaikan eteen ja siitä että kukaan ei luovuttanut vaikeina aikoina kun tappiota tuli. Kiitos myös taustoille, valmennukselle, huollolle ja etenkin kotiyleisölle. Näiden kaikkien ansioita oli että Divari salibandy jatkuu Nurmohalilla myös kaudella 2019-2020!