Jymyllä oli jälleen tuplapeliviikonloppu, kun perjantaina pelattiin LASB:a vastaan Nurmossa ja launantaina vieraaksi saapui EräViikingit. Tärkeät kolme pistettä jäi Nurmoon perjantain LASB pelistä.

Reilua pohjalaista kalustekauppaa, kotiinkuljetus edullisesti kaikkialle Suomeen!
Facebookissa: facebook.com/kalustekaverit
Instagramissa: instagram.com/kalustekaverit

Jymy – LASB 6-3 (2-0,3-0, 1-3)

Perjantain ottelu oli alusta alkaen hyvin kotijoukkueen hallinnassa. Pallokontrolli säilyi ja Jymy oli vahvempi kaksinkamppailuissa, jonka myötä palloa saatiin pidettyä hyvin itsellä.  Yhdeksän minuutin pelin jälkeen maalinteon aloitti Jymyn Matias Mäenpää, joka iski pallon tyylikkäästi ylivoimalla ensimmäisen kerran vierasjoukkueen verkkoon. Ensimmäisessä erässä nähtiin vielä toinen Jymyn osuma, kun Hannu Palomäki iski kotijoukkueen 2-0 johtoon.

Jymyn paras pistemies Tommi Hakala (vas.) oli tyytyväinen joukkueen puolustuspeliin. Kuva: Anita Jokilehto.

Toisessa erässä nähtiin edelleen raikas Jymy ja peli pysyi hyvin kotijoukkueen hallinnassa. Toiseen erään saatiin myös kaksi liigauran avausmaalia, kun ensin Tomi Takala iski pallon verkkoon maalin edestä ja hieman myöhemmin Salomo Määttä laukoi pallon ohi vierasjoukkueen maalivahdin. Kotijoukkueen ”junttihurmos” näkyi vahvasti toisessa erässä ja kaikki pallot tuntuivat pomppivan Jymyn hyväksi. Erän loppupuolella Tommi Hakala vei kotijoukkueen jo 5-0 johtoon.

Kolmanteen erään vierasjoukkue LASB tuli hieman aktiivisemmalla pelillä mukaan ja yrittivät saada vielä pelin kääntymään heidän hyväksi. Erän alkupuolella tarjottiin tätä mahdollisuutta ja LASB iski 5-1 kavennusosuman ylivoimalla. Erän kulku oli hyvin pitkälti se, että LASB haki vimmatusti kavennusosumiaan ja Jymy tyytyi puolustamaan tiukasti. Hyvä taisteluilme näkyi myös viimeisessä erässä ja Jymyn maalinsuulla Ossi Lallukka pelasi jälleen huippu pelin. LASB yritti vielä pelin viimeisillä minuuteilla kuroa johtoa ja onnistuikin 5-2 kavennusosumassa, mutta pian tämän jälkeen viimeisen niitin iski Joona Kukko tyhjään LASB maaliin. Vierasjoukkue pääsi vielä kaunistelemaan loppulukemiksi 6-3.

Jymyn paras pistemies Tommi Hakala kommentoi perjantain voittoa hengen ja tahdon voitolla:

”Perjantaina LASB:a vastaan joukkueesta aisti, että maanantain tappio paikallispelissä oli jättänyt niin paljon hampaankoloon, että ilme ja taisteluasenne oli joukkuetasolla kauden parasta. Nolla päästettyä maalia 5vs5 pelissä kertoo myös siitä, että jotain ollaan parannettu myös sitten tammikuussa tehdyn Jyväskylän reissun jälkeen. Kokonaisuutena hengen ja tahdon voitto. Pallollinen peli ei kuitenkaan ollut vielä lähelläkään sitä mihin pyrimme.”

Jymy – EräViikingit (2-0, 0-3, 1-5)

Jymyllä oli nousujohteinen viikko aina maanantain paikallispelistä perjantain voittoon ja tämä hyvä tekeminen jatkui lauantain pelin ensimmäisessä erässä EräViikinkejä vastaan. Ensimmäinen erä oli tasaista vääntöä ja molemmin puolin rakennettin hyviä maalintekopaikkoja. Erä meni numeroissa kuitenkin kotijoukkueelle 2-0. Maalintekijöinä Arttu Kukko ja Didrik Lillas.

Toisessa erässä Jymy ei saanut enää kiinni hyvästä taisteluilmeestään ja peli meni hyvin rikkonaiseksi. Jäähyjen ja siirrettyjen rangaistuksien myötä, vierasjoukkue vei erän nimiinsä 0-3. Näistä kaksi ensimmäistä ylivoimalla ja kolmas siirretyn rangaistuksen aikana ilman maalivahtia. Lukemissa 2-3 mentiin toiselle erätauolle.

EräViikingit saivat kolmanteen erään myös hyvän startin ja johtoasema kasvoi lukemiksi 2-4. Jymyn Oskari Kauppila kuitenkin pian tämän jälkeen iski 3-4 kavennusosuman ja peli oli vielä täysin auki. Viimeiseen yhteentoista minuuttiin vierasjoukkue löi kuitenkin taululle selkeät 3-8 lukemat ja vei ansaitut kolme pistettä mukanaan Nurmohallilta.

Tommi Hakalan mietteet lauantain tappion jälkeen:

”Lauantaina ErVi:ä vastaan meidän perjantailta jatkumona saatu henki kantoi ensimmäisen erän, mutta sitten alkoi ehkä näkymään kolmannen pelin rasitukset kuuteen päivään. Muutama jäähy otettiin ja jokaisesta taisi heilahtaa omissa. Lopulta Ervi sai pakkovoiton edessä puristettua tarvittavan ja kyllä parempi joukkue lauantaina voitti. Viikko sinällään oli mielestäni hieno osoitus siitä, että meillä on sellaista osaamista vielä pankissa, minkä toivotaan realisoituvan kevään mittaan hyvinä tuloksina ja voittoina.”

Jymyn kausi jatkuu runkosarjan viimeisellä vierasottelulla ensi sunnuntaina Oulussa OLS:a vastaan.