Jymy lähti hakemaan päättäväisesti kautta aikojen ensimmäistä voittoaan Loviisan liikuntahallista, ja sen se myös otti lukemin 6-10. Tiukan ja hyvätunnelmallisen pelin sankareiksi nousivat Jymyn puolustaja Miko Saarela (3+1) sekä maalivahti Ossi Lallukka (35 torjuntaa).

Loviisa Tor – Nurmon Jymy 6-10 (2-3, 2-4, 2-3)
– Ottelun tilastot
– Ottelun maalikooste
– Ottelun lehdistötilaisuus

Otteluraportin tarjoaa:
Seinäjoen Rengastien Reilu Rinki
Rengastie on Pohjanmaan kodin ja autoilun keskus!
Facebookissa: facebook.com/reilurinki/
Instagramissa: instagram.com/reilurinki/

Käy osallistumassa Reilun Ringin Facebook sivulla kisaan, ja voita lahjakortit valitsemiisi Rengastien yrityksiin!

Bussijalat, vai mikä lienee syynä, mutta ottelun alku on hyvin pitkälti kotijoukkueen hallintaa. Ensimmäinen tilaisuus Torilla on mennä johtoon jo 40 sekunnin pelin jälkeen. Torin pörssikärki Tatu Könönen astelee vetämään rangaistuslaukausta, mutta Ossi Lallukka torjuu tyylikkäästi Könösen yrityksen. Ajassa 6:35 Eetu Sariola lähetetään rangaistujen penkille ja Tor iskee lyhyen pyörityksen jälkeen ylivoimalla tilanteeksi 1-0. Kuutisen minuuttia myöhemmin Oskari Kauppila tutustuu Loviisan liikuntahallin jäähyaitioon ja jälleen Tor onnistuu ylivoimalla Sami Aallon toimesta. Ajassa 15:57 Jymy pääsee peliin mukaan hieman onnekkaasti, kun Miika Pollarin kaukolaukaus sujahtaa Torin maalivahdin luukuista sisään. Ja heti seuraavassa vaihdossa Juuso Koskela tarjoaa poikkarin, josta Tomi Takala iskee ensimmäisen divarimaalinsa tasoittaen ottelun. Minuutti tästä ja Jymy saa illan ensimmäisen ja ainoan ylivoimansa. Pallo pyörähtää mukavasti Eetu Sariolalle, joka iskee voimalla pallon takayläseen. Näin Jymy viiden minuutien tehojakson ansiosta 2-3 johdossa erätauolle.

Toinen erä alkaa Jymyn kannalta tehokkaasti. Ajassa 21:12 Eemeli Peltonen avaa maalihanat tarkalla laukauksella takanurkkaan. Pari minuuttia myöhemmin Miko Saarela laukoo Tor vahdin suosiollisella avustuksella Jymyn ja sama mies on asialla myös ajassa 24:56 vieden Jymyn 2-6 johtoon. Ajassa 26:36 Jymy joutuu jälleen alivoimalle, mutta tällä kertaa verkko heiluukin Torin päässä, kun Oskari Kauppila karkaa hienosti läpiajoon, harhauttaa maalivahdin ja iskee pallon tyylikkäästi nuottaan. Loppuerään Jymy alkaa hieman varmistelemaan johtoaan, eikä iske enää niin hanakasti kohti Torin maalia. Tämä sopii loviisalaisille, jotka ottavat taas peliä hallintaansa ja iskevät erän loppuun pari maalia jymyläisten hieman uinuessa.

Kolmas erä alkaa edelleen Torin hallinnassa ja Loviisan parhaana palkittu Conny Lindblom kaventaa numeroiksi 5-7 ajassa 44:35. Jymy on edelleen hieman telineissä ja joukkueen päävalmentaja Jarmo Eteläaho katsoo parhaaksi ottaa aikalisän ajassa 46:35. Aikalisä toimii, sillä Joona Kukko iskee heti seuraavassa vaihdossa Erik Härkösen upeasta syötöstä lukemiksi 5-8. Ja myös seuraavassa vaihdossa kolisee, kun Jose Kivipelto tallettaa pallon takakulmaan. Tor kaventaa vielä kerran Lindblomin toimesta, mutta ottelun loppulukemat 6-10 iskee alivoimalla illan sankari Miko Saarela Oskari Kauppilan upeasta syötöstä. Näin historiallinen vierasvoitto on Loviisassa on tosiasia ja Loviisan liikuntahallin taika on murrettu.

Jymyn maalissa loistavasti pelannut Ossi Lallkka torjui ottelussa peräti 35 kertaa.

Eemeli Peltonen (#15) pääsi tuulettamaan maalia myös Loviisassa. Kuva: Anita Jokilehto.

Jymyn päävalmentaja Jarmo Eteläaho oli todella tyytyväinen voitosta.
Kaikki kunnia Loviisalle, oli todella tiukka matsi. Upeasti uhrauduttiin jälleen kerran logolle puolustamalla asenteella ja taistelemalla loppuun asti. Todella maistuvat pisteet ensimmäisen kerran Loviisasta.

Hyökkääjänä Loviisassa pelanneen Eemeli Peltosen mielestä ottelu oli hyvätasoinen.
Divaria parhaimmillaan. Vauhdikas 60-minuuttinen poikkeuksellisen hyvätunnelmaisella areenalla ja päälle hienot 3 pistettä. Mennään eteenpäin.