Hieman laiskanpullean ensimmäisen erän jälkeen Jymy otti isännän roolin Nurmohallilla kapteeni Hannu Palomäen (3+3) johdolla. Voitto suussa on mukava lähteä ensi viikonloppuna taistelemaan tärkeistä pisteistä vaikeissa vieraskaukaloissa.

Nurmon Jymy – SB Vantaa 10-4 (0-2, 5-2, 5-0)
– Ottelun tilastot
– Otteluisäntinä: Talotekniikka Koivuluoma & Helatukku

Otteluraportin tarjoaa:
Seinäjoen Rengastien Reilu Rinki
Rengastie on Pohjanmaan kodin ja autoilun keskus!
Facebookissa: facebook.com/reilurinki/
Instagramissa: instagram.com/reilurinki/

Avauserä on kotijoukkueelta aneemista ja huolimatonta pelaamista. Ajassa 1:08 vierailijat kiittävät jymypuolustusta pallon menetyksestä ja iskevät 0-1 johtoon Isto Ohvanaisen toimesta. Viiden minuutin pelin jälkeen vantaalaiset siirtyvät jo 0-2 johtoon Leevi Aurasen kaukolaukauksella jymyläisten ihmetellessä. Näennäisestä hallinnasta huolimatta Jymy ei avauserässä todella aktiivisesti hyville paikoille pääse, joten SB Vantaan 0-2 johdossa erätauolle.

Toinen erä alkaa samantyyppisesti ja tilannetta ei ainakaan helpota Ville Rynnäksen kaksi minuuttinen ajassa 23:51. Jymy kestää puolitoista minuuttia alivoimaa hienosti pitäen paineen vantaalaisten päässä. SB Vantaa iskee kuitenkin ylivoimalla nopealla harppuunahyökkäyksellä omasta päästä mennen jo 0-3 johtoon ajassa 25:26. Tämä riittää Jymyn maalissa aloittaneelle Joonas Viitalalle, ja Jymyn maalinsuulle astelee Roope Mutka. Minuutti tästä ja pallo pomppii Tomi Takalalle, joka iskee pallon hienosti verkkoon ja tuo Jymyn mukaan peliin. Jymyn peli muuttuu kertaheitolla agressiivisemmaksi ja maalin suulle unohtunut Hannu Palomäki kaventaa tyylikkäästi tilanteeksi 2-3 ajassa 27:33. Jymy antaa painetta vantaalaisille huomattavasti hanakammin kuin avauserässä ja vierailijoiden harhasyöttöjen määrä alkaa kasvamaan. Eetu Sariola haistelee harhasyötön vantaalaisten päädyssä ja tarjoilee pitkän poikkari Takalalle, jonka upea laukaus löytää tiensä takayläaseen. Sama meininki jatkuu ja Jymy siirtyy ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon ajassa 35:41 Jussi Lassilan maalilla. Heti seuraavassa vaihdossa tulee pieni kauneusvirhe omiin, mutta Sariolan kanuuna puhuu vielä erän lopussa ylivoimalla vieden Jymyn 5-4 johdossa tauolle.

Kolmannen erän alkuun Oskari Kauppila sekä Palomäki vievät maaleillaan Jymyn nopeasti jo 7-4 johtoon. Vierailijat ottavat tässä vaiheessa aikalisän, mutta uusia keinoja Jymyn nujertamiseksi vantaalaiset eivät keksi. Kun vierailijoiden jäähyillessä Palomäki sekä Kauppila osuvat vielä ylivoimalla ja Tommi Kärkkäinen tasaviisikoin, komeilevat taululla lopulta Jymyn 10-4 voittolukemat.

Jymyn maalissa pelanneet Joona Viitala ja Roope Mutka torjuivat ottelussa yhteensä 19 kertaa.

Tomi Takala (#60) iski kaksi upeaa maalia SB Vantaan verkkoon. Kuva: Anita Jokilehto.

Jymyn päävalmentaja Jarmo Eteläaho oli tyytyväinen koko joukkueen voitosta.
Painotettiin ennen peliä, tehdään 60 minuuttia omaa hommaamme, niin peli kääntyy viimeistään vikalla 10 minuutilla meille. Näinhän peli käytännössä menikin. Vantaa sai alkuun onnistumisia, mutta pelin edetessä peli kääntyi koko ajan enemmän meille. Paljon onnistujia jälleen, koko joukkueen voitto.

Pari upeaa maalia tehneen jymyhyökkääjä Tomi Takalan mukaan Jymy luotti omaan pelinopeuteensa.
Vantaa sai hyvän startin peliin meidän huolimattomuuden ja oman matalanpuolustuksen pelisuunnitelman ansiosta. Luotettiin omaan pelinopeuteen ja lopulta ero kasvoi aika selkeäksi. Tärkeä voitto ennen vaikeita vieraspelejä!