Jymy haki kapteeni Hannu Palomäen (1+3) johdolla vieraspisteet EV Akatemialta aina hankalasta Mosahallista. Jymyn karvaus oli myrkkyä kotijoukkueen avauspelille ja nurmolaisten maalihanatkin saatiin ottelun loppua kohti avautumaan.

EV Akatemia – Nurmon Jymy 5-9 (3-2, 1-3, 1-4)

– Ottelun tilastot

Johtuiko ”bussijaloista” vai mistä, mutta ottelun alussa EV Akatemia menee ottelun neljännellä peliminuutilla kahdella pikamaalilla 2-0 johtoon. Jymy saa pikku hiljaa enemmän jalkojaan auki ja pääsee Akatemian jäähyillessä myllyttämään 5-4 ja 5-3 ylivoimaa. Paikkoja siunaantuu, mutta Akatemian maalinsuulla Sakari Pulkkinen torjuu loistavasti ja pitää välillä yksin joukkuettaan pystyssä. Erän puolivälissä Jymy onnistuu viimein Konsta Haukkalan ohjattua Arttu Honkosen syötön maalin edestä pömpeliin. Ja lisää seuraa, kun kapteeni Palomäki tuo heti seuraavassa vaihdossa Jymyn tasoihin. EV Akatemia saa kuitenkin taas heti seuraavassa vaihdossa rangaistuslaukauksen, jonka kotijoukkueen Jasse Tuunanen pistää varmasti verkon perille. 3-2 lukemista mennään erätauolle, vaikka Jymyllä on erän loppussa taas paikkansa ylivoimalla tasoittaa peli.

Toisen erän alkuun EV Akatemia jäähyilee ottelussa jo viidennen kerran ja tällä kertaa Jymy rankaisee Joona Kukon maalatessa. Kotijoukkue iskee kuitenkin ajassa 26:31 vielä kerran ottelussa johtoon Alex Eklundin illan toisella maalilla. Ottelu alkaa kuitenkin enemmän ja enemmän kääntyä Jymylle. Ajassa 36:35 vierasjoukkueelle tuomitaan rangaistuslaukaus, jonka Juuso Koskela toimittaa varmasti verkon perille tasoittaen pelin. Erän lopulla nähdään miksi peli kannattaa pelata aina loppuun saakka. Erän viimeisillä sekunneilla Jonatan Tynkkynen toimittaa pallon omalta kenttäpuoliskolta kohti EV Akatemian maalia, jossa on paikalla Haukkala, joka ohjaa pallon maaliin ajassa 39:59 vieden Jymyn 4-5 johdossa erätauolle.

Kolmas erä alkaa heti vahvasti jymyläisittäin. Nuori Oskari Kauppila ja Tynkkynen vievät Jymyn heti erän alussa maaleillaan jo 4-7 johtoon. Akatemian Lauri Laine kaventaa vielä erän puolivälissä, mutta ajassa 54:03 kotijoukkue jäähyilee jälleen. Ottelussa paljon ylivoimaa saanut Jymy alkaa myös onnistua maalinteossa, tällä kertaa Erik Härkösen laukoessa verkot tötterölle. Sama mies viimeistelee myös ottelun loppunumerot 5-9 tyhjään maaliin ja pisteet matkaavat Etelä-Pohjanmaalle. Jymyn hallinnasta ja maalipaikkojen määrästä ottelussa saa hieman osviittaa upeasti pelanneen EV Akatemian maalivahdin Sakari Pulkkisen torjuntojen määrästä (35).

Jymyn maalissa hienosti pelannut Roope Mutka torjui ottelussa 19 kertaa ja saalisti yhden syöttöpisteen.

Jymyn päävalmentaja Jarmo Eteläaho oli tyytyväinen mies pelin jälkeen.
Erittäin hieno vierasvoitto ja erittäin hyvä peli ihan joka mieheltä. Olen tosi tyytyväinen aktiivisuuteen niin pallottomana, kuin pallollisenakin. Edelleen maalintekoa voidaan parantaa. Kun katsoo miesten laukaisumääriä, Härkönen 15, Kivipelto 12 ja Haukkala 14, niin on perusteltua odottaa vielä isompia maalimääriä. Odotellaan kun ketsuppipullo aukeaa täysin. Tästä on hyvä jatkaa ensi viikkoon.

Myös Jymyn nuori hyökkääjä Niko Metsänranta oli tyytyväinen peliin.
Tänään pelattiin hyvä peli. Karvaus toimi tänään erittäin hyvin ja kaverilla oli hankaluuksia purkaa se. Maalintekoa voitaisiin hieman parantaa sillä paikkoja oli enempäänkin. Tämän pelin jälkeen on kumminkin hyvä lähteä valmistautumaan kotipeliin.