Jymyn 25-vuotis juhlaottelu ei olisi voinut oikeastaan paremmin mennä. Upeasti yleisöä, mahtava tunnelma, tiukka kärkikamppailu, jossa sopivasti juonen käänteitä, 3 pistettä, siirtyminen D1varin kärkeen ja kotijoukkueen sankarina oma kasvatti Juuso Keskinen! Raportin lopussa myös tietoa jatkosopimuksista niille, jotka eivät Nurmohallin lauteilla lauantaina olleet.

Nurmon Jymy – LNM Salibandy 9-5 (1-1, 5-3, 3-1)
– Ottelun tilastot
– Otteluisäntä: Seinäjoen Keilahalli

Otteluraportin tarjoaa:
Seinäjoen Rengastien Reilu Rinki
Rengastie on Pohjanmaan kodin ja autoilun keskus!
Katso lisää: www.reilurinki.fi
Facebookissa: facebook.com/reilurinki/
Instagramissa: instagram.com/reilurinki/

Käy osallistumassa Reilun Ringin Facebook sivulla kisaan, ja voita lahjakortit valitsemiisi Rengastien yrityksiin!

Ottelu alkaa liminkalaisten hallinnalla, mutta pikku hiljaa myös Jymy saa kärkikamppailun juonesta kiinni. Molemmat joukkueet pääsevät koittamaan ylivoimiaan 5-6 peliminuutin kohdalla, mutta tuloksetta. Jymy pääsee avauserässä paremmin paikoille ja ainoastaan vierailijoiden maalivahdin Aki Karjalaisen huipputorjunnat pitävät tilanteen nollilla. Karjalainenkaan ei kuitenkaan mahdottomiin pysty venymään ja Jose Kivipelto pistää pallon vastustamattomasti takakulmaan ajassa 16:41. Vierailijat eivät kuitenkaan luovuta ja tulevat vielä erän lopulla tasoihin Niko Latvakosken osumalla. Kaiken kaikkiaan tasokas avauserä, jossa paremmat maalipaikat siunaantuivat Jymylle.

Toinen erä on Jymyn 25-vuotis juhlaottelun suurinta viihdettä. Ensimmäisellä kympillä LNM on selvästi kuskin paikalla ja nakuttelee maaleja tasaisesti Joona Viiltolan johdolla mennen ajassa 29:54 jo 1-4 johtoon. LNM hallinta jatkuu tämän jälkeenkin ja Jymyn päävalmentaja Jarmo Eteläaho turvautuu aikalisään ajassa 32:41. Aikalisän jälkeen alkaakin sitten Jymyn näytös. Keskinen (x2), Hannu Palomäki, Erik Härkönen sekä Joona Kukko iskevät yhteensä viisi maalia viidessä minuutissa liminkalaisten verkkoon ja väliin mahtuu vielä LNM aikalisä ajassa 36:19. Uskomaton nousu 1-4 tilanteesta 6-4 johtoon erätauolle mentäessä!

Kolmannen erän alkuun vierailijat kaventavat välittömästi, mutta Keskinen ja Niko Perälä kuittaavat nopeasti liminkalaisten pyristelyn. Kolmas erä onkin selkeästi jymyläisten hanskassa ja illan sankari Juuso Keskinen (4+0) iskee loppulukemiksi 9-5 ajassa 52:43. Pian tämän jälkeen LNM ottaa Karjalaisen pois maaliltaan ja yrittää tasoitusta 6-5 vastaan. Sitä se saa yrittää ottelun loppuun asti, mutta Jymy kestää pelaten viisaasti vastustajan vetosuunnat peitellen ja viimeisenä lukkona toimii varmasti Jymyn maalilla torjunut Ossi Lallukka. Huikea kärkikamppailu, jonka voiton ansiosta Jymy nousee D1varin kärkeen. Kiitos upealle kotiyleisölle kannustuksesta!

Jymyn maalissa hienosti pelannut Ossi Lallukka torjui ottelussa 14 kertaa.

#77 Miko Saarela jatkaa Jymyssä myös tulevalla kaudella. Kuva: Anita Jokilehto.

Jymyn päävalmentaja Jarmo Eteläaho oli ottelun jälkeen tyytyväinen mies.
Hieno ottelu laadukasta vastustajaa vastaan. Avauserässä oltiin mielestäni aktiivisempia, viimeistely jätti jälleen toivomisen varaa. Toisen erän alussa Liminka tuli todella vahvasti ja otti ansaitusti johdon. Puolenmatkan krouvin jälkeen käännettiin peli väkisin meille. Olen erittäin tyytyväinen johtoasemassa pelaamiseen kolmannessa erässä.

Kerrankin juhlaottelussa myös kotijoukkue onnistui näin hienosti. Loistovoitto upealla pelillä. Iso kiitos tunnelman luomisesta kotiyleisölle!

Jymykasvatti Lauri Lehtimäen mielestä Jymy ansaitsi voittonsa.
”Laadukas ja kovatasoinen kärkimatsi takana. LNM oli kuskin paikalla ottelun alkupuoliskolla, mutta Jymyn peli parani ottelun edetessä ja lopulta voittajasta ei ollut mitään epäselvää. Tästä on hyvä jatkaa sarjakärkenä kohti ensi viikkoa!”

PELAAJASOPIMUKSIA!

Ottelussa paljastettiin myös jatkosopimuksia. Maalivahti Ossi Lallukka, puolustaja Miko Saarela, sekä hyökkääjät Miikka Honkaniemi ja Niko Perälä pelaavat myös ensi kaudella Jymyssä!