Ennakkoon odotettiin hyvin tasaista ottelua ja sitähän se todella olikin alusta loppuun. Vaikka molemmilta joukkueilta puuttuikin kokoonpanosta D1varissa pisteillä juhlineita pelaajia, ei se paljon kentällä näkynyt. Nurmohallilla nähtiin kaiken kaikkiaan erittäin vauhdikas ja hyvätasoinen Suomen Cupin ottelu, jonka ratkaisijaksi nousi lopulta Jymyn Jussi Lassila.

Nurmon Jymy – Limingan Niittomiehet 5-4 (2-1, 2-2, 1-1)
– Ottelun tilastot

Otteluraportin tarjoaa:
Seinäjoen Rengastien Reilu Rinki
Rengastie on Pohjanmaan kodin ja autoilun keskus!

Facebookissa: facebook.com/reilurinki/
Instagramissa: instagram.com/reilurinki/

Ottelu alkaa vierailijoiden osumalla heti ensimmäisen peliminuutin täytyttyä, kun Mika Kaitera pääsee viimeistelemään parin poikkisyötön jälkeen taustalta käytännössä tyhjään maaliin. Jymy pääsee myös pikku hiljaa paremmin tekopaikoille ja tulee ajassa 8:34 tasoihin Tomi Takalan maalilla. Ja heti seuraavassa vaihdossa kotijoukkue menee johtoon Tommi Kärkkäisen upealla laukauksella, johon hienon esityön antaa hyvällä jalalla esiintynyt Niko Perälä. Loppuerä mennään tasaisissa merkeissä ilman lisämaaleja Jymyn kestäessä yhden alivoimankin.

Toisessa erässä, kolmannella peliminuutilla riittää kirjurilla töitä. Ensin ajassa 17:11 (Suomen Cupissa erä = 15min) Takala iskee illan toisensa Miikka Honkaniemen syötöstä. 13 sekuntia tästä ja Jymy saa rangaistuslaukauksen, jonka Limingan Aki Karjalainen tällä kertaa kuitenkin torjuu. Ja taas 12 sekuntia eteenpäin ja Lassila iskee illan ensimmäisensä Eemeli Peltonen esityöstä vieden Jymyn 4-1 johtoon. Peli ei ole kuitenkaan pelattu. Ajassa 19:58 LNM kaventaa Kalle Vaaralan toimesta ja Kaitera tuo vierailijat ylivoimalla maalin päähän muutama minuutti ennen erätaukoa.

Oula Keski-Hynnilä palkittiin Jymyn parhaana. Kuva: Anita Jokilehto.

Kolmas erä ja peli jatkuu tasaisena. Limingan Karjalainen sekä Jymyn Ossi Lallukka torjuvat varmasti pitäen numerot entisellään. Erän edetessä LNM saa enemmän ja enemmän pitempiä pyörityksiä Jymyn päähän ja onnistuukin tasoituksessa ajassa 36:54 Erik Lukkarin toimesta. Peli jatkuu tämän jälkeenkin hieman liminkalaisten hallinnassa, joten Jymyn päävalmentaja Jarmo Eteläaho ottaa kotijoukkueelle aikalisän ajassa 38:32. Peli tasoittuu aikalisän jälkeen ja pari minuuttia kärmeskeiton nauttimisesta iskee Jussi Lassila upealla laukauksella Jymyn 5-4 johtoon. Jymy kestää vielä Niittomiesten loppurynnistyksen ja jatkaa upean taistelun jälkeen Suomen Cupin 6.kierrokselle 5-4 voitolla!

Jymyn maalissa hyvin pelannut Ossi Lallukalle kirjattiin ottelussa 14 torjuntaa.
Jymyn parhaana ottelussa palkittiin puolustaja Oula Keski-Hynnilä.

Jymyn päävalmentaja Jarmo Eteläaho oli tyytyväinen joukkueen taisteluilmeeseen.
Hieno taistelu koko joukkueelta. Joukkue pursui voitontahtoa ja yhtenäisyyttä. Todella onnistunut ilta kaiken kaikkiaan.