Viikonlopulta saatiin kaksi erittäin tärkeää voittoa, jotka molemmat tulivat mahtavan taistelun jälkeen. Lauantaina joutui sarjakärki Rangers taipumaan Jymylle varsinaisella peliajalla ja sunnuntaina mahtavan nousun Tiikereitä vastaan kruunasi Lassi Reunamäen jatkoaikamaali. Näiden voittojen ansiosta Jymy nousi pois karsijan paikalta ennen viimeistä sarjakierrosta.

Nurmon Jymy – Kirkkonummi Rangers 6-5 (2-3, 2-2, 2-0)

Ottelun tilastot
– Lähitapiola Etelä-Pohjanmaan tarjoama maalikooste (tulossa)

Ensimmäinen erä alkaa Jymyn kannalta mallikkaasti. Lauri Lehtimäen heittää upean lätyn kulmapisteeltä ja Jonatan Tynkkynen iskee takatolpilta suoraan ilmasta Jymyn 1-0 johtoon ajassa 1:46. Rangers pääsee avausmaalin jälkeen peliin mukaan ja vaaralliset poikkarit alkavat halkomaan Jymyn viisikkoa. Vajaa viisiminuuttia on pelikellossa, kun Mikko Ollikainen onnistuu tasoittamaan pelin. Avauserässä kirkkonummelaisten paketti onkin vaarallisen oloisesti kasassa ja joukkue hyökkää hyvin vastaan sekä pitkien hyökkäysten kautta. Jymyn hyökkäykset ovat erässä satunnaisempia, eikä kovin pitkiin hyökkäyksiin päästä. Visa Noponen vie vielä Jymyn johtoon ajassa 8:22, mutta Rangers vie erän 2-3 Kristian Lammisen ja Samuli Alaluusuan onnistuessa vielä ohittamaan Hannes Hannulan.

Toinen erä on hieman kaksijakoinen. Ensimmäistä 14 minuuttia hallitsee, välillä jopa dominoi kotijoukkue Jymy. Varsinkin jo viime kaudelta tuttu yhdistelmä Noponen – Hannu PalomäkiJose Kivipelto vie sarjakärkeä välillä kuin sitä kuuluisaa litran mittaa. Kentällinen onnistuu ajassa 22:54 Kivipellon syöttäessä puolustaja Eetu Sariolalle vetopaikkaan, eikä Jymyn pörssikärki näistä paikoista erehdy. Lisää tulee ajassa 26:46, kun Sami Kujala pistää pallon keksintöön, vieden Jymyn 4-3 johtoon. Erän puolivälissä Jymy kestää Eetu Sariolan 2 minuutin jäähyn peittämällä uhrautuvasti Rangersin vedot. Ajassa 35:40 Rangers kuitenkin onnistuu kaventamaan ja minuuttia myöhemmin Saku Välimäki vie vieraat 4-5 johtoon. Toisen erän loppu on hienokseltaan Rangersin hallintaa, mutta maaleja ei erässä enempää nähdä.

Hannu Palomäki oli jälleen Jymyn parhaimmistoa. Kuva Anita Jokilehto.

Kolmas erä alkaa loistavasti, sillä ajassa 42:07 Jymylle vihelletään rangaistuslaukaus. Sitä laukomaan asettuu samettikätinen Visa Noponen, joka pistää pallon varmasti verkkoon tasoittaen pelin. Muutama minuutti tästä ja kotijoukkue onnistuu jälleen. Tällä kertaa Eetu Sariola toimittaa palloa maalille ja Hannu Palomäki pistää pallon verkkoon. Jymy taistelee johtoasemassa ja hallitsee peliä, mutta palloa ei saada millään kolmannessa erässä peräti 14 torjuntaa tehneen Jens Beijarin selän taakse. Ottelun varsinaisen peliajan lähestyessä loppuaan joutuu Jymy alivoimalle ajassa 57:45 ja katsomossa aletaan jyrsimään viimeisiä paloja kynsistä. Jymy kuitenkin taistelee mahtavasti maalivahti Hannulan sekä kapteeni Olli-Jussi Sariolan johdolla ja kestää alivoiman sekä ottelun viimeiset sekunnit ottaen upean 6-5 voiton.

Jymyn maalissa hyvin pelannut Hannes Hannula torjui ottelussa 11 kertaa.
Kotijoukkueen parhaana palkittiin tehoilla 2+0 uurastanut Visa Noponen.

Jymyn päävalmentaja Jarmo Eteläaho oli iloinen koko joukkueen onnistumisesta.
Kauden hienoin ottelu lauantaina sarjajohtajaa vastaan. Upea nousu kolmannessa erässä rinnalle ja ohi. Koko joukkue onnistui mainiosti ottelussa!

Jymyn luottohyökkääjä Hannu Palomäki oli tyytyväinen joukkueen noususta voittoon.
Odotetun tiukka ottelu. Kaveri teki merkkausvirheistä sekä hyvistä käännöistä osumat. Me taas loimme mielestäni huomattavasti enemmän paikkoja ottelun edetessä ja tarvittiin aika monta paikkaa yhtä maalia kohden. Vipassa erässä rinnalle ja ohi. Maistuu näin tärkeät pisteet sarjan kärkijoukkueesta hemmetin hyvälle.

Nurmon Jymy – Tikkurilan Tiikerit 76 ja. (14, 22, 3-0, 1-0)

– Otteluisäntä: Duudsonit Activitypark

Sunnuntain kohtuu kapealla rosterilla matkassa ollut Tikkurilan Tiikerit on avauserässä Jymyä askeleen edellä. Ottelun avausmaalin iskee Jymy ylivoimalla Eetu Sariolan toimesta, mutta sen jälkeen iskee Tiikerit armottoman tehokkaasti paikoistaan. Kaksi maalia tekevän Kevin Starckin johdolla vieraat vievät ensimmäisen erän 1-4.

Toisen erän alussa Jymy pääsee ylivoimalle ja Hannu Palomäki kaventaa tilanteeksi 2-4 ajassa 22:42. Kotiyleisö uskoo pelin alkavan kääntymään Jymylle, mutta Valtteri Laine riistää pari minuuttia myöhemmin pallon Jymypuolustukselta ja kasvattaa eron taas kolmeen maaliin. Jymyn karvaus alkaa kuitenkin puremaan koko ajan paremmin ja Jose Kivipelto nostattaa tunnelmaa kaventamalla ajassa 32:37 tilanteeksi 3-5. Jymyn kiri keskeytyy kuitenkin taas erän loppupuolella, kun Starck iskee illan kolmannen maalinsa ylivoimalla vieden Tiikerit 3-6 johtoon. Vieraat ottavat vielä erän loppuun jäähyn, joten Jymy aloittaa kolmannen erän ylivoimalla.

Jose Kivipelto iski maalin Tiikereiden verkkoon. Kuva Anita Jokilehto.

Kolmas erä, ja mikä erä siitä tuleekaan! Juuri Tiikereiden päästessä täysilukuiseksi iskee Eetu Sariolan ruoska kaventaen tilanteeksi 4-6. Sama mies on asialla taas ajassa 45:25, pistäen illan kolmantensa Visa Noposen syötöstä sisään. Oikeastaan tämän jälkeen erä on melkolailla yhtä päätä, mutta Jymy ei meinaa millään saada palloa Tiikereiden maalilla pelanneen Riku Ahtiaisen maaliin. Ja niissä hetkissä, kun Ahtiainen on jo pelattu ulos tilanteesta, lähtee jymylaukaukset seinille. Sankarin roolia on tarjolla ja kukas muukaan sen tasoituksen lopulta iskee, kuin Hannu Palomäki ajassa 57:30. Tämän jälkeenkin on vielä muuta paikka pistää peli poikki varsinaisella peliajalla, mutta tällä kertaa ei onnistuta.

Jatkoaikaa pelattu 63:30. Miika Pollari toimittaa palloa maalille, Ahtiainen sylkee pallon eteensä ja paikalla on ensimmäisenä Lassi Reunamäki, joka malttaa viedä hieman sivulle ja nostaa pallon ohi Ahtiaisen räjäyttäen Nurmohallin yleisön suoraan huutoon. Näin Jymylle äärimmäisen tärkeät kaksi pistettä.

Jymyn maalissa pelannut Hannes Hannula torjui ottelussa 12 kertaa.
Kotijoukkueen parhaana palkittiin tehot 2+0 saalistanut Hannu Palomäki.

Jymyn päävalmentaja Jarmo Eteläaho oli tyytyväinen tärkeistä pisteistä.
Tiikerit tarjosi meille todella laadukkaan vastuksen sunnuntaina. Olimme välillä todella hankaluuksissa heidän taitavien pelaajien kanssa. Kolmas erä ja nostimme karvauksen ylös ja saimme koko pelin haltuumme. Paikkoja oli ratkaista varsinaisella peliajallakin mutta onneksi saatiin ratkaisu jatkoajalla. Isot pisteet!”

Jymyn oma kasvatti, hyökkääjä Jose Kivipeltoa jäi kaivelemaan yhden pisteen menetys.
”Ensimmäiset noin 30 minuuttia oltiin aivan yössä, mutta sitten ruvettiin pelaamaan. Kolmas erä olikin yhtä päätä ja kolme pistettäkin olisi ollut tarjolla paremmalla viimeistelyllä.

Runkosarjan viimeinen kotipeli Nurmohallilla Su 3.3. klo 17:00, jolloin vastaan asettuu ÅIF.
Panoksena on luultavimmin voitolla suora säilyminen Divarissa.