Nurmohalliin oli kerääntynyt ilahduttavan paljon yleisöä lauantain päiväpeliin (klo 13:00), kun Joensuun ylpeys Josba saapui vierailulle. Josba oli tänään pirteä ja liikkuva joukkue, joka vei kaikki kolme sarjapistettä mukanaan.

Nurmon Jymy – Josba 5-6 (1-3, 3-0, 1-3)

Ensimmäisessä erässä nähtiin hyvin unelias Jymy ja Josba karkasikin ajassa 3:39 jo 0-2 johtoon. Tämän jälkeen pallollinen hallinta siirtyi hyvin pitkälti Jymylle ja erän puolivälissä Petro Rautio avaa Jymyn maalitilin. Josban vastahyökkäykset ovat kuitenkin todella vaarallisia ja ajassa 17:00 Josban Jere Kettunen viimeistelee taukolukemiksi 1-3.

Toiseen erään tulee aivan toisenlainen Jymy, joka myllyttää tilanteita Josban päätyyn kerta toisensa jälkeen. Varsinkin kolmikko Juuso Koskela-Lauri Lehtimäki-Jose Kivipelto on erän alkupuolella pitelemätön ja ajassa 27:37 Jymy onkin tullut jo rinnalle ja ohi Koskelan (2) sekä Kivipellon maaleilla. Varsinkin Koskelan 4-3 maali oli upeaa katseltavaa pitkän myllytyksen jälkeen. Josba ottaa aikalisän ajassa 27:53 ja peli tasaantuukin tämän jälkeen. 4-3 tilanteesta lähdetään kolmanteen erään.

Kolmannen erän alkua mennään Josban tahtiin ja ajassa 44:04 peli on jo tasan 5-5, jymyläisistä maalinteossa onnistui Petro Rautio päivän toisellaan. Ottelun voittomaalin iskee jo erän puolivälissä Josban Juuso Lehtiniemi, eikä Jymy saa tänään oikein kunnon kiriä aikaiseksi. Muutama paikka ottelun tasoittamiseen toki oli, mutta täytyy myös tunnustaa Josban pelanneen tänään kohtuu fiksusti johtoasemassaan.

Jymyn parhaana palkittiin 2+1 tehot ottelussa tehnyt Juuso Koskela.
Josban paras oli 2+1 tehoilla Juuso Lehtiniemi.
Jymyn maalissa pelanneelle Julius Kivimäelle merkittiin ottelussa 16 torjuntaa.

Nurmon Jymy – Josba ottelun tilastot
Lähitapiola Etelä-Pohjanmaan tarjoama maalikooste
– tulossa –

Lauri Lehtimäki näki tänään pelissä paljon positiivisiakin asioita. Kuva: Kimmo Hautala

Jymyn päävalmentaja Jarmo Eteläaho uskoo parempaan huomiseen.
”Tasainen peli. Edelleen tehdään virheitä pallollisena. Paljon hyvääkin oli tänään pelissä, varsinkin toinen erä oli kokonaisuudessaan hyvä. Kiukkua mukaan ja huomenna kaadetaan O2-Jyväskylä.”

Jymyn hyökkääjä Lauri Lehtimäki näki pelissä hyvää ja huonoa.
”Yksi hyvä erä ei riitä Divarissa voittoon asti. Pelissä oli kuitenkin paljon hyvääkin, mutta virheiden määrää on karsittava rajusti jatkossa, jos mielii saada pisteitä.”

Jymyn pelit jatkuu Nurmohallilla sunnuntaina 30.3. klo 15:00 Nurmon Jymy – O2-Jyväskylä