Salibandy on siitä hieno laji, että pelin sisällä voi tapahtua paljon asioita ja nopeasti. 3 minuuttia ja 20 sekuntia. Siinä on Josban toisen erän tehojakso, jolloin vierailijat tulivat 5-2 tappioasemasta 5-6 johtoon. Jymyn päävalmentaja Jarmo Eteläahon mukaan joukkue ottaa tästä pelistä nöyränä oppia vastaan.

Nurmon Jymy – Josba 7-8 (4-2, 1-4, 2-2)

– Ottelun tilastot
– Otteluisäntä: Intersport Seinäjoki
LähiTapiola Etelä-Pohjanmaan tarjoama maalikooste

Otteluraportin tarjoaa:
Seinäjoen Rengastien Reilu Rinki
Rengastie on Pohjanmaan kodin ja autoilun keskus!
Facebookissa: facebook.com/reilurinki/
Instagramissa: instagram.com/reilurinki/

Ottelu alkaa Jymyläisittäin vauhdikkaasti ja ensimmäistä maalia päästään tuulettelemaan kapteeni Hannu Palomäen kanssa ajassa 2:56. Jymy jatkaa painostusta, mutta vierailijoiden maalilla pelkästään avauserässä 13 kertaa torjunut Jesse Huurrekorpi kestää. Ajassa 14:14 Josban Eetu Kuittinen katkaiseen jymyläisten hyökkäyksen ja käy lämäisemässä puolihuolimattomasti tasoituksen. Jymy kuitenkin kuittaa heti seuraavassa vaihdossa, kun Palomäen syötöstä Miikka Pollari iskee pallon keskisektorilta sisään. Jymy jatkaa vahvasti ja Erik Härkönen viimeistelee lukemiksi 3-1 ajassa 18:21. Kun vielä Niko Perälä tekee ajassa 19:10 upean kuvion päätteeksi tilanteeksi 4-1, on yleisö jo valmiina erätauolle. Josba saa kuitenkin vielä ilmaisen tilanteen jymypuolustuksen pomputellessa palloa ja iskevät taas puolihuolimattomasti 4-2 kavennuksen, joista numeroista myös erätauolle.

Toinen erä alkaa tasaisesti ja Josba on selvästi paremmin pelissä mukana. Maalikarkelot aloittaa Jymy ja kukas muukaan kuin kapteeni Palomäki tarkalla sijoituksellaan Jose Kivipellon syötöstä. Sitten seuraavasta vaihdosta se alkaa, 3:20. Ajassa 26:40 Kuittinen maalin kulmalta, 27:01 Tatu Havula erittäin (!) rapsakkaalla ranteella, 27:49 jymypuolustuksen uinaillessa Elias Ikonen ja 30:00 Jesse Reijonen maalin kulmalta 5-6. Josba oli parempi toisessa erässä ja ansaitsi johtonsa, mutta totta puhuen kyseessä oli myös huonoin erä jymyläisittäin pitkään aikaan.

Kolmannen erän alku on tiukkaa taistelua ja Roope Mutka saa venyä parhaimpaansa Jymyn maalilla. Ajassa 48:06 Mutka joutuu kuitenkin antautumaan, kun hieman heppoisasti Kasperi Tähkä pääsee pyörähtämään jymypuolustuksen otteesta maalintekoon. Palomäki pitää kuitenkin joukkuettaan reppuselässä ja iskee seuraavaan vaihtoon kavennuksen 6-7. Peli jatkuu tasaisena ja omat hallintajaksonsa on molemmilla joukkueilla, mutta maaleja saadaan odotella ihan ottelun loppuhetkille saakka. Jymy ottaa veskarin pois ajassa 58:28 ja yrittää 6-5 vastaan tasoitusta, mutta Josba kuittaa välittömästi tyhjään maaliin tilanteeksi 6-8. Jymy voittaa seuranneen aloituksen ja ottaa jälleen Mutkan pois maaliltaan ja tällä kertaa heiluukin joensuulaisten verkko, kun Härkönen laukoo Joona Kukon upeasta poikkarista Jymyn taas maalin päähän ajassa 58:47. Pari tilannetta saadaan vielä tämän jälkeen Josban päätyyn, mutta enempää maalia ei nähdä ja pisteet lähtevät Joensuuhun lukemin 7-8.

Jymyn maalissa pelannut Roope Mutka torjui ottelussa 17 kertaa.

Jymyn päävalmentaja Jarmo Eteläaho harmitteli omia virheitä.
Todella iso harmitus jää tästä pelistä. Omilla virheillä lahjoitettiin maaleja ja omista lukuisista paikoista ei saatu lisämaaleja aikaiseksi. Otetaan oppi nöyrästi vastaan. Pelin hallinta ei riitä, jos ei se johda pisteisiin. Jatketaan eteenpäin ensi lauantain kärkimatsiin!

🥳 Nurmon Jymy Salibandyn 25-vuotis juhlaottelu lauantaina ja sarjakärki vastustajana, nyt täytetään Nurmohalli!!!