Jymy tavoitteli Itä-Suomen kiertueelta kuutta pistettä, mutta joutui tyytymään tällä kertaa puoleen siitä. Joka tapauksessa Jymy nousi viikonlopun jälkeen yksin divarin kärkipaikalle.

Seinäjoen Rengastien Reilu Rinki
Rengastie on Pohjanmaan kodin ja autoilun keskus!
Facebookissa: facebook.com/reilurinki/
Instagramissa: instagram.com/reilurinki/

Osallistu Reilun Ringin Facebook sivulla kisaan, ja voita lahjakortit valitsemiisi Rengastien yrityksiin!

NST Lappeenranta – Nurmon Jymy 8-7 (1-1, 3-4, 4-2)
– Ottelun tilastot
– Ottelun maalikooste

Tasaisessa avauserässä molemmat maalaavat kertaalleen. Jymy siirtyy ensin Erik Härkösen ylivoimaosumalla 0-1 johtoon, jonka NST:n Juho Kaila sittemmin tasoittaa ajassa 13:34. Erän loppuun Jymylle vielä pikku kakkonen, joka jatkuu toisen erän alkuun.

Lappeenrannassa ei nähty parasta Jymyä. Kuva: Anita Jokilehto (arkistokuva).

Jäähy kestetään ja ajassa 27:21 Hannu Palomäki vie siirretyn rangaistuksen aikana Jymyn 1-2 johtoon Jose Kivipellon upeasta sisäteräsyötöstä. Puolitoistaminuuttia tästä ja Joona Kukko lisää takakulmalta johdoksi 1-3. Sitten seuraakin musta 24 sekuntinen, jossa Jymyn viisikkopuolustus on sekaisin kuin ulkopaikkakuntalaiset Nurmon liikenneympyrässä. NST käyttää sekoilun hyväkseen ja iskee pallon kolme kertaa Jymyn verkkoon siirtyen ajassa 30:18 4-3 johtoon. Jymy saa kuitenkin rivinsä kasattua ja siirtyykin kapteeni Palomäen sekä Härkösen osumilla 4-5 johdossa erätauolle.

Kolmas erä alkaa hienosti Oskari Kauppilan upealla osumalla takayläseen. Tämän jälkeen jäähyillään ja kestetään mm. pitkä 3-5 vastaan alivoima. Ajassa 49:11 NST kuitenkin onnistuu kaventamaan Mika Hietaniemen kaukolaukauksella. Jymy menee kuitenkin 5-7 johtoon heti seuraavassa vaihdossa Eetu Sariolan onnekkaalla osumalla. Pienet sekoilut omassa päässä tarjoavat kuitenkin NST:lle paikat kavennukseen ja heti perään tasoitukseen ajassa 53:56. Ottelun sankariksi nousee tällä kertaa kotijoukkueen Jere Niemelä, joka laukoo poikkarista loppulukemiksi 8-7. Jymy sai vielä mahdollisuuden ylivoimalla hakea tasoitusta, mutta NST kestää ja pitää pisteet Lappeenrannassa.

Jymyn maalissa pelannut Ossi Lallukka torjui ottelussa 14 kertaa.

Jymyn päävalmentaja Jarmo Eteläaho ei ollut tyytyväinen joukkueensa esitykseen.
NST -peli oli meiltä hieman heikompi peli vähään aikaan. Teimme aikalailla virheitä pallon kanssa ja puolustuspeli rakoili pahasti.

Josba – Nurmon Jymy 5-7 (3-4, 1-1, 1-2)

Jymyn valmennusjohto oli herätellyt joukkuettaan NST pelin jäljiltä sekoittaen kentällisiä. Ensimmäinen erä on Joensuussa melkoista maali-iloittelua. Kotijoukkueen alkuminuuttien johto-osuman tasoittaa huikean maalivireen löytänyt jymypuolustaja Miko Saarela, joka vauhtiin päästyään vie Jymyn heti perään myös 1-2 johtoon. Ajassa 10:01 kotijoukkue tulee tasoihin, mutta kohta tämän jälkeen Jonatan Tynkkynen veivaa pallon maalin edestä rysään ja Jymyn 2-3 johtoon. Tämä riittää myös Josban maalissa aloittaneelle Veikka Forsströmille ja kotijoukkueen maaliin astelee Jesse Huurrekorpi. Jymyn Tomi Takala sekä Josban Juho Väisänen onnistuvat vielä maalinteossa erän loppuun, joten 3-4 tilanteesta erätauolle.

Toisen erän alkuun Joona Kukko vapauttaa Eemeli Peltosen keskeltä läpi ja mies ujuttaa pallon upeasti verkkoon vieden Jymyn 3-5 johtoon. Erän ja pelin puolivälissä Josba saa rangaistuslaukauksen, jonka Jymyn maalivahti Roope Mutka hienosti hoitaa. Josba tulee kuitenkin vielä erässä maalin päähän. Henrik Kinnunen katkaisee jymyläisten syötön Josba päädyssä ja Kinnunen päättää vahvan nousunsa hienoon laukaukseen ja maalaa tilanteeksi 4-5. Jymy saa vielä erän loppuun kahden minuutin rangaistuksen, mutta tätä Josba ei pysty hyödyntämään.

Kolmannen erän alkuun kaksikko Eemeli Peltonen sekä Jose Kivipelto tekevät maalin mieheen ja syöttävät toistensa osumat vieden Jymyn 4-7 johtoon. Tämän jälkeen mennään pitkän aikaa maaleitta ja seuraava tilastomerkintä on Jymyn aikalisä ajassa 52:18. Vajaa kolme minuuttia myöhemmin on Josban aikalisän aika, ja sitten alkaakin joensuulaisten 6-5 vastaan pyöritys. Ajassa 56:40 se tuottaakin tulosta Otso Tornbergin maalatessa Jesse Reijosen todella upeasta syötöstä. Lähemmäksi Josba ei kuitenkaan pääse ja Jymylle hieno 5-7 vierasvoitto Joensuusta.

Jymyn parhaana palkittu maalivahti Roope Lallukka torjui ottelussa 21 kertaa.

Jymyn päävalmentaja Jarmo Eteläaho oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen.
Josba -pelissä palasimme hyvään omaan tekemiseemme. Puolustuspeli oli taas uhrautuvaista. Hieno koko joukkueen voitto.