Jymy ja SPV ovat kohdanneet viimeksi SSBL:n virallisessa sarjaottelussa IV-divisioonassa vuonna 1996 ja nyt joukkueet kohtaavat taas, tällä kertaa Suomen Cupin merkeissä. Paikalliskamppailun lisäksi pelissä on myös toinen mielenkiintoinen näkökulma, D1varia johtava Jymy pääsee testaamaan tasoaan virallisessa pelissä Salibandyliigan kärkipäähän kuuluvaa SPV:tä vastaan.

Salibandyliigan kestomenestyjä SPV on aloittanut kautensa jäleen vahvasti. Joukkue on tällä hetkellä sarjassa kolmantena ja sillä on rästipelit voittamalla tilaisuus nousta jopa sarjakakkoseksi. Viimeisimmässä pelissään SPV kärsi kotonaan tappion kivikovalle Classicille.

SPV:n paras pistemies on Salibandyliigassa ollut alkukaudella syöttökone Sami Koski tehoilla 4+28=32, maalinsuulla eniten pelannut, Jymyäkin pari kautta edustanut Rasmus Hasu on torjunut 76.14% varmuudella.

D1varin kärkipaikalla purjehtiva Jymy haki viime pelissään pisteet Helsingistä. Jymylle M-Team on ollut Helsingissä hankala vastus, mutta tällä kertaa pisteet lähtivät matkaan hieman ailahtelevallakin esityksellä. Helsingin matkalta jäi joukkueen kokoonpanosta sivuun monta puolustajaa sairastumisen takia ja nähtäväksi jää, saadaanko keskiviikoksi miehiä jo pois sairastuvalta.

Jymyn paras pistemies on D1varissa ollut joukkueen kapteeni Hannu Palomäki tehoilla 11+12=23, maalivahdeista Ossi Lallukan torjuntaprosentti on 76.72& ja Roope Mutkan 74.39%.

Jymyn päävalmentaja Jarmo Eteläaho toivoo yleisön löytävän harvinaiseen paikallispeliin.
Seinäjokisia salibandyfaneja hemmotellaan todella mielenkiintoisella paikalliskamppailulla. Lähdetään haastamaan suurta ja mahtavaa Speveä, toivottavasti saadaan halli täyteen yleisöä!

Todellinen taistelun ruumiillistuma, Jymyn puolustaja Ville Rynnäs on valmiina paikallispeliin!

Viime kaudella SPV:tä edustanut Jymyn puolustaja Ville Rynnäs on valmiina paikallispeliin.
5.12. Nurmohallin ympäristö on aivan sula vaikka kuinka pakastaisi ulkona sillä hallin sisällä tulee hehkumaan. Olo on kuin juhannus joulukuussa. Mustelmia, haavoja, verta ja katkenneita hampaita on luvassa kun vanhat kiistakumppanit Nurmon Jymy ja SPV kohtaavat itsenäisyyspäivän aattona. SPV voitti Nurmon harjoituskaudella kahdesti, mutta menneet on menneitä ja minä en ollut niissä peleissä mukana. Jos pystyisin kloonaamaan itseni olisin sekä katsomossa jännittämässä, että kentällä taistelemassa yhtä aikaa. En keksi yhtään järkevää syytä olla tulematta 5.12 klo 19 Nurmohallille Etelä-Pohjanmaan loppuvuoden suurimpaan urheiluklassikkoon. See you there!

SPV:n päävalmentaja Tommy Koponen oli Jymyn Eteläahon tavoin itse pelaajana joukkueiden edellisessä kohtaamisessa.
Todella erityinen peli tulossa, itsekään en ole tajunnut, että edellinen virallinen peli on peräti vuodelta 1996. Silloin itsekin oli vielä peliura alussa ja mahtavia muistoja noilta ajoilta, kun katsottiin hommaa ihan untuvikkosilmin. Nyt tietysti laji aivan eri tasolla kuin tuolloin, mutta kukapa olisi uskonut, että seuraavassa kamppaillussa tuon jälkeen molemmat joukkueet ovat pääsarjoissa ja niissä kärkipäätä. Vaikka fiilikset on nostalgiset ennakkoon, itse matsi on todennäköisesti ihan eri planeetalta olevaa vauhtisäbää, jossa pelataan vähintään yhtä isolla tunteella kuin 1996. Ja koska tuolloin tuli nenään, yritetään nyt tasoittaa puntit.

Niin, mennäänpäs vielä takaisin joukkueiden keskinäisten otteluiden tilastoihin. Tommy tuossa jo hieman valottikin sitä, kumpi hallitsee näiden joukkueiden paikalliskamppailujen tilastoja.

Tässä faktat pöytään. Joukkueet kohtasivat IV-divisioonassa kaudella 1995-96 syys- ja kevätkierroksella. Syksyllä päädyttiin 3-3 tasapeliin ja kevätkierroksella, joka on joukkueiden viimeisin kohtaaminen, Jymy otti voiton lukemin 4-1. Torstaina kirjoitetaan taas lisää historiaa Etelä-Pohjanmaan huippusalibandyyn, tervetuloa Nurmohallille!

Nurmon Jymy – SPV
To 5.12.2019 klo 19:00, Nurmohalli
Otteluisäntä: Seinäjoen Rengaskeskus Oy
SPV:n kotisivut

LIPUT otteluun: Aikuiset & yli 12v. 10,- | Opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet sekä 7-12-vuotiaat 8,- | Alle 7v. ilmaiseksi | Maksuvälineenä käy käteinen ja pankkikortti.

Pientä INFOA tästä Suomen Cupin pelistä, sillä pelissä on muutamia poikkeavuuksia normaaliin D1vari peliin verrattuna.
– Peliaika on 3 x 15 minuuttia tehokasta peliaikaa.
– Otteluihin saa nimetä ottelupöytäkirjaan 17 pelaajaa 5 toimihenkilöä.
Suomen Cupin otteluita ei myöskään nähdä SolidSportin kanavalta.
Tämä siksi, että oikeudet Suomen Cupin lähetyksiin on toisella yhtiöllä.
Myöskään oikeudet omistava yhtiö ei tule ottelua kanavallaan lähettämään.
Pelin näkee siis ainoastaan paikan päällä, tervetuloa Nurmohallille!
Lisätietoja tämän kauden Suomen Cupin sääntökokeilusta ja muusta liiton sivuilta:
https://salibandy.fi/uutiset/huippu-urheilu-uutiset/jotain-vanhaa-jotain-uutta-nain-pelataan-suomen-cup-2019-2020/