Kolmas ottelu viikon sisään ja silti parasta Jymyä nähtiin Turussa ottelun loppupuolella. Jymyn kone ei siis hyydy, mikä on loistava signaali joukkueen fyysisestä tasosta. Tappiosta huolimatta Jymy jatkaa D1varin kärjessä ennen FBC Turkua.

FBC Turku – Nurmon Jymy 9-8 (4-1, 3-2, 2-5)

– Ottelun tilastot
– Ottelun maalikooste

Otteluraportin tarjoaa:
Seinäjoen Rengastien Reilu Rinki
Rengastie on Pohjanmaan kodin ja autoilun keskus!
Facebookissa: facebook.com/reilurinki/
Instagramissa: instagram.com/reilurinki/

Käy osallistumassa Reilun Ringin Facebook sivulla kisaan, ja voita lahjakortit valitsemiisi Rengastien yrityksiin!

Ottelu alkaa jymyläisittäin hienosti, kun Jymy siityy ajassa 3:05 Arttu Kukon upealla maalilla 0-1 johtoon. FBC tasoittaa kuitenkin välittömästi seuraavassa vaihdossa ja ottaa pelin hallinnan itselleen. Kotijoukkue vyöryttää koko avauserän vaarallisesti Jymyn maalia kohti ja pallo välillä pomppiikin sopivasti keltapaidoille maalin edessä. Yhtä kaikki, FBC on avauserässä selkeästi parempi ja voittaa sen 4-1 lukemin. Jymyn jalat olivat jääneet ilmeisesti vielä Mäki-Panulan lämpöiseen bussiin.

Toisessa erässä Jymy saa jo paremmin pelin juonesta kiinni, mutta erän alun Joona Kukon upean ylivoimaosuman jälkeen seuraavasta kolmesta osumasta vastaavat taas turkulaiset. Tilanne pahimmillaan siis ajassa 34:55 jo 7-2 kotijoukkueelle ja hätäisimmät sulkevat tässä vaiheessa SolidSportin lähetystä. Mutta ei, tämän kauden Jymyn pelejä ei kannata jättää kesken. Toisen erän lopussa Miikka Pollari lähettää kaukaa ihanan pörriäisen, mikä livahtaa FBC maaliin ja näin erätauolle 7-3 lukemista.

Kolmanteen erään Jymy sekoittaa kentällisiä ja vaihtaa maalille Joonas Viitalan. Erä alkaakin upeasti Joona Kukon maalatessa kahdesti pariin minuuttiin ja peli on taas uusi, tilanne 7-5 ajassa 42:11. Ajassa 47:41 Jymy saa ylivoiman, jonka minuutin pyörittelyn jälkeen Hannu Palomäki päättää 7-6 kavennusmaaliin. Sitten pistetäänkin maalaten, sillä Teemu Aaltonen vie kotijoukkueen heti seuraavassa vaihdossa 8-6 johtoon ja taas sitä seuraavassa viime kaudella turkulaisia edustanut Eemeli Peltonen kaventaa jälleen tilanteeksi 8-7. Peli jatkuu tämän jälkeen tiukkana ja Jymy ottaa aikalisän ajassa 57:06. Tällä kertaa aikalisän metkut hyödyntää paremmin FBC, joka menee 9-7 johtoon heti aikalisää seuranneessa vaihdossa. Jymyn työsarkaa ei helpota Visa Noposelle ajassa 57:38 vihelletty 5 minuutin jäähy. Jymy ei kuitenkaan luovuta. Peltonen käännähtää upeasti karkuun turkulaisten karvaajilta ja syöttää pallon Erik Härköselle, joka tinttaa pallon maaliin ja tuo Jymyn jälleen maalin päähän ajassa 58:49. Vajaa minuutti tästä ja Härkönen puolestaan komennetaan 5 minuutin istunnolle. Kahden miehen alivoimalla Jymy ei enää tasoihin nouse, joten kärkikamppailun pisteet jäävät turkulaisille lukemin 9-8.

Jymyn maalissa pelanneet Ossi Lallukka sekä Joonas Viitala torjuivat molemmat ottelussa 6 kertaa.

Jussi Lassila on tuuletellut maaleja viime aikoina ahkerasti. Kuva: Anita Jokilehto.

Jymyn päävalmentaja Jarmo Eteläaho ei ollut tyytyväinen joukkueen valmistautumiseen.
Epäonnistuimme joukkueena peliin valmistautumisessa, emme olleet pelin alussa fyysisesti kuin henkisestikään kärkipelin vaatimassa vireystilassa. Otan tästä vastuun ja jatkossa täytyykin tarkoin miettiä miten toimimme ettei tällainen enää toistu.

Toisesta erästä lähtien peli kääntyi meille. Positiivista on tietenkin se, että periksi ei annettu vaan taisteltiin loppuun saakka. Lopun jäähyt toki sekoittivat pahasti kiriä. Tästä oppi matkaan ja sopivasti kiukkua ensi lauantain Karhut -matsiin.

Jymyn hyökkääjistä Jussi Lassilan mukaan ottelusta jäi isosti kiukkua vuoden viimeiseen kotiotteluun.
Kaksi ensimmäistä erää olivat huonoja meiltä, FBC pääsi hyvin meidän paineen alta pois kun meiltä puuttui se viimeinen terävyys. Kyllä meilläkin omat maalintekopaikkamme olivat, mutta viimeistely hieman ontui. Viimeinen erä olikin ketju muutoksien myötä aivan erilaista peliä meiltä, hieno nousu neljän maalin takaa-ajo tilanteesta. Harmi vain, että FBC sai aina tehtyä maalin meidän jälkeen, joka vaikeutti meidän tasoihin tulemista. Tästä saatiin oppia siitä, että sarjataulukon kakkosta vastaan ei pärjää yhden erän hyvällä pelillä. Iso kiukku jäi vuoden viimeiseen peliin kun pelataan kotona Porin Karhuja vastaan.”