Jymy saa olla loppujen lopuksi tyytyväinen yhteen pisteeseen kauden avauspelistä EV Akatemiaa vastaan. Ennakkoon suosikkina otteluun lähtenyt Jymy olikin ottelussa jo 5-0 tappiolla ottelun puolivälissä.

EV Akatemia – Nurmon Jymy 6-5 (rl) (1-0, 4-1, 0-4)

Ottelun ensimmäinen erä oli kohtuu tasaista pelaamista vaikkakin maalivahtien torjunnat (2-9) kertovat aivan muuta. Ajassa 4:47 Jymyn maalilla torjunut Julius Kivimäki torjui illan ensimmäisen rangaistuslaukauksensa. Erän lopussa Jymyn maltti viimeisessä hyökkäyksessä ei riitä ja EV Akatemia iskee todellisen pukukoppimaalin ajassa 19:59.

Toisessa erässä Jymy teki kaikki mahdolliset virheet, mitä salibandypelissä voi tehdä. EV Akatemia kiitti ja kuittasi neljä maalia 10 minuuttiin ja yhtäkkiä tilanne oli 5-0 ajassa 30:57. Nurmon Jymyn kauden ensimmäisen maalin tämän kauden Divarissa iski Jonatan Tynkkynen, jonka maalin turvin toiselle erätauolle mentiin lukemissa 5-1. Toisen erän lopulla Julius Kivimäki torjui illan toisen rankkarinsa, pitäen Jymyn pelissä mukana.

Kolmanteen erään Jymy suoraviivaisti peliään ja antoi lisää painetta EV Akatemian puolustukselle. Juuso Koskela iski ensimmäisen Divarimaalinsa ajassa 45:50 ja muutamaa minuuttia myöhemmin Lauri Lehtimäki sekä Jussi Lassila toivat maaleillaan Jymyn jo maalin päähän. EV Akatemia otti Lassilan maalin jälkeen aikalisän, mutta seuraavankin maalin ottelussa teki Nurmon Jymy. Ajassa 53:45 Jose Kivipelto pistää Lehtimäen syötöstä ottelun tasoihin ja 5-5 lukemin lähdettiin myös jatkoajalle.

Maalittoman jatkoajan jälkeen oli edessä rangaistuslaukauskilpailu, jossa jymyläisistä ei kukaan onnistunut maalinteossa. EV Akatemian onnistuessa kahdesti, jäi pisteen Helsinkiin lukemin 6-5 (rl.) Viime kaudella vastaava ottelu päättyi myös samoihin lukemiin.

Jymyn parhaimmisto oli ehdottomasti 25 torjuntaa ottelussa tehnyt Julius Kivimäki.

EV Akatemia – Nurmon Jymy ottelun tilastot.

Jymyn päävalmentaja Jarmo Eteläaho oli lopulta tyytyväinen pisteeseen.
”Vaikean toisen erän jälkeen hieno nousu joukkueelta. Julius Kivimäki piti meitä ottelussa mukana vaikeina hetkinä. Paremmalla tuurilla olisimme vielä voineet nousta jopa voittoon varsinaisella peliajalla pallon pyöriessä maaliviivalla. Mutta tämän päivän esityksellä se olisi ollut meille jopa liikaa. Täytyy olla pisteeseen tyytyväinen.”

Joukkueen kapteeni Olli-Jussi Sariola harmitteli kahta huonoa erää.
”Ensimmäinen erä oli meiltä hyvin mitään sanomatonta, ei tehty sovittuja asioita. Toinen erä oli pitkään aikaan huonoin erä meiltä ja siinä vähän jo näkyi 5-0 tilanteessa, että poikien päät painuivat. Tynkkysen maali toi kuitenkin toivoa ja erätauolla puhuttiin, ettei neljä maalia ole Nurmon Jymylle mitään. Kolmannessa erässä se sitten alkoikin kääntyä maali kerrallaan meille ja saatiin hurmosta päälle. Vipalla viidellä minuutilla oli vielä saumat viedä kaikki kolme pistettä mukanamme, mutta tällä kertaa saatiin vain yksi rankkujen jälkeen. Loppujen lopuksi ihan tyytyväinen täytyy olla pisteeseenkin.”

Jymyn pelit jatkuu sunnuntaina Loviisassa Tor:ia vastaan. Loviisassa Jymy ei ole vielä koskaan onnistunut Tor:ia voittamaan, olisiko huomenna ensimmäisen voiton aika?