Joulun jälkeen päästiin jälleen tositoimiin, kun heti Tapaninpäivän jälkeen Jymy matkasi Helsinkiin EräViikinkien vieraaksi. Tyhjille katsomoille pelattu ottelu Mosahallilla päättyi lopulta isäntien voittoon.

Otteluraportit tarjoaa:

Reilua pohjalaista kalustekauppaa, kotiinkuljetus edullisesti kaikkialle Suomeen!
Facebookissa: facebook.com/kalustekaverit
Instagramissa: instagram.com/kalustekaverit

EräViikingit – Jymy 7-4 (2-1, 2-1, 3-2)

Kinkku ei tuntunut painavan kumpaakaan joukkuetta, sillä ottelu aloitetaan todella vauhdikkaasti ja molempiin suuntiin karvataan hyvin aktiivisesti. Jymy aloittaa maalinteon seitsemän minuutin pelin jälkeen, kun vastahyökkäyksestä Matias Mäenpää syöttää keskelle Hannu Palomäelle, joka ampuu pallon varmasti EräViikinkien maaliin. Erän puolivälin jälkeen kotijoukkue pääsee iskemään tasoituksen ensin ylivoimalla ja 2-1 johtomaalin erän loppupuolella. Näissä lukemissa mennään ensimmäiselle erätauolle. Jymy pääsee ensimmäisessä erässä hyvin vastahyökkäyksiin, mutta viimeiset ratkaisut ontuvat ja laukauksia ei saada riittävästi kotijoukkueen maalia kohti.

Toinen erä alkaa Jymyn kannalta otollisesti, kun Tommi Hakala ujuttaa pallon upeasti rystyltä ohi Santtu Strandbergin vain 35 sekunnin pelin jälkeen ja peli on tässä vaiheessa tasan 2-2. Pian tämän jälkeen Jymylle tarjotaan oivaa tilaisuutta mennä ottelussa johtoon, kun kotijoukkue ottaa kahden minuutin rangaistuksen. Jymyn ylivoima ei tuota toivottua tulosta, vaan EräViikingit iskee alivoimalla 3-2 johtomaalin. Erän loppuun kotijoukkue lisää vielä johtoaan ja tilanteessa 4-2 mennään toiselle erätauolle. Edelleen Jymy on pelissä hyvin mukana ja ongelmakohdat löytyvät pienistä hyökkäysalueen asioista. Puolustuspeli on tiivistä ja nopeisiin vastahyökkäyksiin päästään, mutta viimeiset siirrot eivät ole riittävän laadukkaita.

Kolmas erä alkaa taas Jymyn kannalta mallikkaasti, kun erän alkupuolella Eetu Puntanen näyttää jälleen tulivoimaansa ja ampuu pallon tolpan kautta sisään. Kotijoukkue vastaa kuitenkin seuraavassa vaihdossa ja eroa jälleen kaksi maalia. Jymyn hyvä peli ei kuitenkaan riitä loppuun saakka ja vastustaja käyttää omat tilaisuutensa tehokkaasti ja sinetöi lopulta ylivoimalla ja tyhjään maaliin tehdyillä maaleilla voiton Jymystä. Jymy pääsee vielä lopussa kaunistelemaan tilannetta ilman maalivahtia, kun Eetu Puntanen iskee illan toisensa ja lopputuloksena 7-4 kotijoukkueelle.

Jymyn kapteeni Arttu Kukko näkee Jymyn pelissä paljon positiivista. Kuva: Anita Jokilehto.

Jymyn kapteeni Arttu Kukko harmitteli tappiota, mutta näkee Jymyn pelissä paljon positiivista jatkoa ajatellen:

”Harmittaa valtavasti. Olemme ottaneet joulukuun aikana harppauksia pelin kehittämisessä ja tasakentällisin pelasimmekin nyt ihan hyvän ja tasaisen ottelun. Oppirahoja makseltiin tällä kertaa erikoistilanteissa. Jatkoa ajatellen toki on lohdullista, että pelit ratkeavat aiempaa pienempiin asioihin, mutta juuri tällä hetkellä se ei paljoa lämmitä.”

Syyskausi on Jymyn osalta paketissa ja saldona 15 pelatusta ottelusta 2 voittoa, 1 tappio rangaistuslaukauksilla ja 12 suoraa tappiota. Näin ollen Jymy on sarjataulukossa sijalla 13 seitsemällä pisteellään.

Jymyn seuraava ottelu pelataan 9.1.2021 Tiikereitä vastaan. Ottelu pelataan Nurmohallilla ilman katsojia.