Jymyn miehet kärsivät lauantain sarja-avauksessa tappion FBC Turulle hieman hermostuneella pelillä, mutta sunnuntaina joukkueen uudistuneen peli-ilmeen sai kokea Salibandyliigaan mielivä Kirkkonummi Rangers.

Nurmon Jymy – FBC Turku 2-5 (1-1, 1-2, 0-2)

Ottelun tilastot

– Lähitapiola Etelä-Pohjanmaan tarjoama maalikooste – tulossa

Sarjakauden avauserä oli molemmin puolin hieman kyttäilyä ja ujoa pelaamista. Miikka Honkaniemi lopettaa kuitenkin ujostelun ajassa 13:51 iskemällä kauden avaumaalin maalin edestä. FBC Turku pistää kuitenkin homman tasoihin legendaarisesti heti seuraavassa vaihdossa. Tasatilanteesta toiseen erään.

Toiseen erään alkaa löytyä koneista jo enemmän vauhtiakin ja välillä jopa liikaakin, sillä jymyläisten karvaus menee välillä jo hieman yli. Kokenut turkulaisnippu haistaa tilanteensa ja menee erän puolivälissä parilla pikamaalilla 1-3 johtoon klip-klap tyyliin Jaakko Hautamäen sekä Joona Heiskasen osumilla. Heiskasen jouduttua vielä erän loppupuolella rangaistujen penkille, avautuu Jymylle tilaisuus kavennukseen ylivoimalla. Ja kukapa muukaan pallon pistää töttöröön kuin Jose Kivipelto Joona Kukon syötöstä. Tauolle 2-3 tilanteessa.

Heti kolmannen erän alkuun FBC menee 2-4 johtoon Matias Kallion osumalla. Jymyn kestäessä Joona Kukon rangaistuksen saadaan pientä painostusta turkulaisten maalinsuulle. Ylivoimaakin tarjoillaan ajassa 53:48, mutta tällä kertaa ei kavennusta saada aikaiseksi. Kesken Jymyn painostuksen Jonatan Tynkkynen saa hieman harmillisesti 5 minuutin rangaistuksen. Rangaistuksen aikana Jymy ottaa maalivahdin pois, jonka FBC kuittaa Aku Kuikan toimesta tyhjään maaliin ajassa 57:26. 2-5 jäävät myös ottelun loppulukemiksi.

Jymyn maalilla hyvin pelannut Roope Mutka otti 22 torjuntaa.

Jymyn päävalmentaja Jarmo Eteläaho odottaa jatkossa parempaa viimeistelyä.
Tasainen ja todella tarkka peli molemmilta. Vähän oltiin malttamattomia pelin toisessa erässä ja myös viimeistely jätti toivomisen varaa.

Jymyn kapteeni Hannu Palomäki näki pelissä paljon hyvää tappiosta huolimatta.
”Pelissä oli myös paljon hyvää. Kahden tasaväkisen joukkueen koitoksesta voi todeta, että valmiimpi voitti. Hieman oltiin sukkasillaan tänään, toivottavasti huomenna mennään suoraviivaisemmin ja laitetaan verkot pinkeeksi.”

Rangerssista kauden avausvoitto

275 silmäparia sai nähdä sateisena syyskuun iltapäivänä todella hyvän ja yleisöönmenevän salibandyottelun Nurmohallissa.

Nurmon Jymy – Kirkkonummi Rangers 8-6 (3-2, 3-2, 2-2)

Ottelun alusta lähtien oli huomattavissa, että nurmolaisten pelirohkeus on aivan toistaluokkaa kuin lauantaina. Vieraiden Nuutti Hurmeen avausmaalin jälkeen astui esiin koko viikonlopun upeasti pelannut nuorimies Niko Perälä, joka tasoittaa ottelun ajassa 8:19. Erä jatkuu vauhdikkaana ja Rangersin Emil Vehasen johtomaalin kuittaa tällä kertaa Erik Härkönen Juuso Koskelan upeasta syötöstä. Erän loppuun Jymy saa ylivoiman ja Jose Kivipellon tarjoilusta Niko Perälä pistää maalin edestä illan toisensa. Jymyn 3-2 johdossa erätauolle.

Toisessa erässä sama meno jatkuu ja Jymyn hieno peli konkretisoituu myös maaleina. Perälän tapaan myös Oskari Kauppila tekee ensimmäisen divarimaalinsa ja tätä säestää Ville Rynnäs erän puolivälissä. Ajassa 36:01 Jymy pääsee ylivoimalle, ja kyllä, Jose Kivipelto ylivoimalla tilanteeksi 6-2. Tässä kohtaa alkaa tilastojen valossa kotijoukkueen musta 10 minuuttinen. Ensin Vehanen sekä Mikko Ollikainen kaventavat erän loppuun pikamaaleillaan tilanteeksi 6-4.

Kolmannessa erässä hienon pelin pelannut Miika Latvala saa penaltin, jonka Rangers kuittaa Kristian Lammisen ylivoimaosumalla. Ja heti perään Vehanen tuo illan kolmannellaan pelin jo tasoihin 6-6. Jymy on kuitenkin päättänyt voittaa ja Joona Kukko haistelee Koskelan vedon pomppaavan takalaidasta maalin eteen ja vie kotijoukkueen jälleen johtoon ajassa 48:16. Vajaa minuutti tästä ja nuori Oskari Kauppila vie upealla laukauksellaan suoraan juoksusta Jymyn 8-6 johtoon. Erän loppuun Jymy saa vielä pari jäähyä, mutta kapteeni Palomäen ja maalivahti Mutkan johdolla joukkue peittää vedot ja pisteet jäävät Nurmoon.

Jymyn maalilla hienosti pelannut Roope Mutka torjui ottelussa 15 kertaa.

Jymyn päävalmentaja Jarmo Eteläaho oli lopulta tyytyväinen pisteeseen.
Hieno salibandyottelu, joka päättyi ansaitusti meidän voittoon. Saatiin aktiivisella korvauksella Rangers välillä todelliseen pinteeseen. Hienoja maaleja ja upeaa taistelua, tästä on hyvä jatkaa.

Jymyn puolustaja Miko Saarelan mukaan joukkue sai lauantain pelistä sopivasti kiukkua mukaan.
”Turku tappiosta saatiin tarvittava kiukku, tänään oli hyvä peli-ilme melkein koko ottelun. Peiteltiin vetoja ja tsempattiin kaveria penkillä. Helpottava voitto, todella hyvä peli Jymyltä.”