Jymy otti kaksi hienoa voittoa viikonloppuna, kun Koovee kaatui perjantaina kotona ja LNM lauantaina vieraissa. Samaan aikaan Pirkkojen voitto Jyväskylässä tietää kuitenkin sitä, että Divarin runkosarjan voittaja ratkeaa vasta viimeisellä kierroksella Pirkat-Jymy ottelussa.

Otteluraportit tarjoaa:
Seinäjoen Rengastien Reilu Rinki
Rengastie on Pohjanmaan kodin ja autoilun keskus!
Facebookissa: facebook.com/reilurinki/
Instagramissa: instagram.com/reilurinki/

Nurmon Jymy – Koovee 6-3 (3-2, 2-1, 1-0)
– Ottelun tilastot
– Ottelun maalikooste

Perjantai-illan kuumaa kärkikamppailua oli Nurmohalliin saapunut katsomaan hienosti 301 katsojaa. Molemmilla joukkueilla olivat tärkeät pisteet tähtäimessä ja Jymylle ne olisivat elintärkeät taistelussa runkosarjan voitosta.

Jymyn maalivahti- ja puolustuspeli olivat viikonloppuna rautaa. Kuva: Anita Jokilehto.

Ottelu oli tasokas, niin kuin kärkikamppailun kuuluukin ja tämä kuului myös monen katsojan suusta ottelun jälkeen. Itse pelissä Jymy oli jokaisessa erässä pikkuisen edellä tamperelaisia ja joukkue oli selkeästi valmistautunut näyttämään kotiyleisölleen edellisen viikonlopun M-Team ottelun olleen ”työtapaturma”. Jymy voittikin jokaisen erän yhden maalin erolla, vieden voiton lopulta 6-3 lukemin. Koovee ei päässyt oikein missään vaiheessa todella uhkaamaan kotijoukkueen johtoasemaa, joten kohtuu ehyt 60 minuuttinen Jymyltä. Ottelussa oli myös jo selkeästi havaittavissa, että runkosarjan lähestyessä loppuaan olivat molempien joukkueiden otteet muuttuneet tiiviimmiksi puolustussuuntaan.

Molempien joukkueiden parhaimmistoa olivat maalivahdit. Jymyn Roope Mutka (18 torjuntaa) ja Kooveen Antti Kortetmaa (17 torjuntaa) pitivät ajoittain joukkueitaan pystyssä torjunnoillaan. Ottelun puhutuin torjunta nähtiin, kun Kortetmaa torjui upeasti Erik Härkösen (2+0) uskomattoman ilmaveivin rangaistuslaukauksessa. Vierailijoiden parhaimmistoa ja tehokkain oli odotetusti Latvian maajoukkuehyökkääjä Peteris Trekse (2+1). Kotijoukkueen parhaana palkittiin järjettömän määrän töitä tehnyt hyökkääjä Oskari Kauppila (1+0).

Jymyn päävalmentaja Jarmo Eteläaho oli tyytyväinen joukkueensa puolustuspeliin.
Nyt nähtiin todella tiukka ottelu. Saimme toisessa erässä kolmen maalin johdon, joka oikeastaan ratkaisi ottelun. Kolmannessa erässä viisikkopuolustaminen oli todella kiitettävää. Vastaavasti oma pallollinen peli meni liian passiiviseksi. Hieno voitto loistavasti torjuneen Roopen johdolla.

LNM – Nurmon Jymy 2-3 ja. (0-2, 1-0, 1-0, 0-1)

Lauantaina oli vuorossa vierasmatka Limingalle, jossa oli odotettavissa vaikea vieraspeli. Kotijoukkue LNM pääsi hieman terävimmillä jaloilla otteluun, sillä LNM ei pelannut perjantaina. Avauserässä terävämpänä oli kuitenkin Jymy, joka otti ottelussa avauserän jälkeen 0-2 johdon. Paljon jäähyjä sisältänyt kamppailu alkoi toisessa erässä kääntyä liminkalaisten hyväksi, mutta Jymyn puolustus kesti ottelussa peräti 30 torjuntaa tehneen Ossi Lallukan johdolla. LNM onnistui kuitenkin kertaalleen sekä toisessa, että kolmannessa erässä ja vei näin ollen vähämaalisen ottelun jatkoajalle. Jatkoajalla Jymyn sankariksi nousee kukapas muukaan kuin ottelussa kaikki Jymyn kolme maalia tehnyt Erik Härkönen, laukomalla Miko Saarelan poikittaissyötöstä pallon LNM:n maalilla hienosti torjuneen Aki Karjalaisen selän taakse.

Viikonlopulta siis loistavat 5/6 sarjapistettä. Jymy johtaa Divarin runkosarjaa 3 pisteellä ennen viimeistä kierrosta. Viimeisellä kierroksella Jymy kohtaa Pirkkalassa runkosarjan kakkosena oleva Pirkat. Tästä ottelusta Jymylle riittää 1 piste varmistamaan runkosarjan voiton. Jos taas pirkat voittaa varsinaisella peliajalla, voittaa se koko runkosarjan. Ei, ei ole tylsä sarja tämä Divari tänäkään vuonna!

Päävalmentaja Jarmo Eteläaho kehui jälleen Jymyn puolustuspeliä.
Aloitimme todella hyvin. Ensimmäinen erä olikin meidän parasta tässä pelissä. Vähän perjantain tapaan passivoiduimme liikaa omassa pallollisessa pelissämme. Kahteen pisteeseen täytyy silti olla todella tyytyväinen. Ossi pelasi loistavasti maalissa.

Haastava viikonloppu hyviä vastustajia vastaan oli toki pisteiden valossa erinomainen. Joukkueen sitoutuneisuuteen voimme olla todella tyytyväisiä. Viisikkopuokustaminen ja maalivahtipelaaminen olivat korkealla tasolla molemmissa peleissä. Pallolliseen peliin täytyy keskittää nyt huomiota treeneissä ennen playoffien alkua.